vobarey Nickli Üyeden Alıntı
Vallahi Sn.Enorton ben bu konuları açıkçası o kadar ayrıntılı bilmiyorum yalnızca sıradan bir vatandaş gözüyle kendi düşüncelerim çerçevesinde görüşlerimi aktarmaya çalışıyorum... Bahsettiğiniz konular uygun bir zeminde tartışılırsa bende bu konularda sizlerin bilgi ve yorumları neticesinde aydınlanabilirim umarım zemini sağlam bir temele oturtabiliriz de seviyeli bir fikir alışverişi yaşarız...
Bakın biz burada aslında ekonominin daha doğrusu piyasanın içersindeki aktörleriz ve hepimiz toplumun (halk deyimiyle) eli kalem tutan insanlarıyız... Bizlerin bu konuda öncü olması lazım... Bu ülkede aydınlar dine sırt çevirmiş, din denen kurum çapulcuların eline düşmüş... Aklın yerini batıl almış.. .Koca koca insanlar arabalarında evlerinde şeyhlerin hocaların kasetlerini dinliyor... Aç oku, anla, araştır, Kur'an ın deyimiye "Aklını işlet"...
Bu çıkmaz yüzünden islam toplumları bu haldedir.. Türkiyeden başka diğer ülkeler bu yüzden küresel ekonomik sistemin dışında kalmışlardır... İslami bankacılık denen şey daha 20 yıllıktır, ama batı yüzlerce yıldır bankacılık yapmaktadır... Peki islam toplumları neden geri kalmıştı, sırf faiz haramdır diye...
Ben bir çok kişi tanıyorum ki faiz haramdır deyip parasını evde saklayan ve reel olarak kaybeden hatta evinde hırsızlara çaldıran ya da daha önce bir çok kez örneğini gördüğümüz (yimpaş, kombassan vs) gibi islamı kullanan dolandırıcılara para kaptırmışlardır... Buna bir son vermek her aklı başında vicdan sahibi kişinin yapması gereken şeydir...
Bu yüzden mesajınız için çok teşekkür ederim... Buarada şunu da tekrarlayalım... Din Allah ile kul arasındadır yazdıklarımız sadece kendimizi bağlar... Herkesin inancı kendinedir...
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
Yer imleri