teo Nickli Üyeden Alıntı
bugunku pıyasa yatay piyasadır,Bunu acılıs fıyatının altını gormesınden anlıyoruz..
Bu nedenle yatay pıyasada kırılısların (val area ) ustu satıs ,altıda alıs fırsatıdır..
Su an ben shortta beklıyorum...
Kıtap bunu su sekılde yazar.
Fıyat ya trend yapıyordur, yada yatay swıngdır.
Trend yapıyorsa val area tasmalarında o yonde poz alınır.
Ama yatayda ıse ust kırılma satıs, alt kırılma alıs fırsatıdır.SU an yataydayız.
Pekı yatayda oldugumuzu nasıl anlarız.
Fıyat acılıs fıyatının altını goruyorsa yataydır.
Trend olması ıcın acılıstan ıtıbaren fıyatın hıc 34825 (open) altını gormemıs olması lazımdı...
34825 altını hıc gormese ıdı, o zaman trend vardı dıyecektık, ve val area ustunde alıs yapacaktık.
Bu konuda sız long yaparak MP'yi yanlıs yorumlamış oluyorsunuz...
sn ustad,
kavramak icin soruyorum. 34.825 open price diyorsunuz ama matriks 34.675 gosteriyor (yanlis) gercek acilis yani ilk islem olan fiat 34.750 (1 kontrat) ondan hemen sonra 900 civari alim satimlar var.
sizin kullandiginiz bir hesaplama ile mi. eger degilse neye gore.
eger kontrat gore diyorsaniz biraz fiktif degilmi 1 kontrat olur 35.000 den arkasi 34.700 olur ama biz acilisi dikkate aliriz gibi.
Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu, duyduğunu değil, gördüğünü Al/Sat, terse giderse zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren. Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır; yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bu nedenle forumda yer alan bilgilerle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer imleri