Sayfa 147/161 İlkİlk ... 4797137145146147148149157 ... SonSon
1921 sonuçtan 1.753 ile 1.764 arası

Konu: Fikirler -> Sistemler

Teşekkür Teşekkür 
    5.260
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    7.039
    Toplam Teşekkür
    2.197 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha atmadım, 5 aya yakın oldu, daha performanslı yenısını bulunca atarım tabi..
    erkek milleti iste..
    "Yeni dönemde eğer milletvekili seçilirsem, biraz da emekli gibi yaşayıp, torunlarıma vakit ayırmak istiyorum. Seçilemezsem de TOKİ'ye geri dönerim"-TOKI Baskani!!!

2. The Following User Says Thank You to nunu For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı nunu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    erkek milleti iste..

sizde atın, bizden neyiniz eksik..Erkekler atıyorsa,bayanlarda atabilir,

Herkes eşit neticede...
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4. The Following User Says Thank You to teo For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    187
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    112
    Toplam Teşekkür
    66 Yazısı Teşekkür aldı

Matriksde yatay hacim barları adında bir indikatör var. Bunu 30 dak barlar için yapın. Grafiği sadece bugünü gösterecek şekle getirin. Tabiyki bu iş için yazılan programların yerini tutamaz ama poc'u görebilirsiniz, yada en azından hacmin hangi fiyatlarda oluştuğu, kavganın nerde olduğu konusunda bir fikriniz olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz, bu çakma mp izleme yöntemi biraz olsun programdan detaylı izlemenin yerini tutabilirmi?
    Live long and prosper

Teşekkür Teşekkür 
    187
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    112
    Toplam Teşekkür
    66 Yazısı Teşekkür aldı

Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  Untitled.jpg
Görüntüleme: 388
Büyüklüğü:  47.2 KB (Kilobyte)
ID:	1014örnek
    Live long and prosper

7. The Following 2 Users Say Thank You to Sunrise For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    187
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    112
    Toplam Teşekkür
    66 Yazısı Teşekkür aldı

buda 5 dakikalık grafikdeki görünüm

Resmin ismi:  Untitled2.jpg
Görüntüleme: 488
Büyüklüğü:  43.8 KB (Kilobyte)
ID:	1015
    Live long and prosper

9. The Following User Says Thank You to Sunrise For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    107
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    70
    Toplam Teşekkür
    49 Yazısı Teşekkür aldı

Sn,Teo, Volume POC ile TPO POC seviylerini seans içinde takip ediyorum. Cuma gunu V.POC israrla T.Poc un ustunde kaldı. Ama kapanısta esitlendi. Bunun anlamı trend bittimidir?. Bend kural olarak Dunku HVAL,poc Lval degerlerini bugunguler ile karsılastırarak trade etmeye calısıyorum. Dunku HVAL, bugungkunun Destegi ise Trend yukarı, tersi ise Aşağı diye yorumluyorum. Sizin sistemden farkım POC noktasını 2. yontem ile hesap ediyor olmam.. İnş. başıma bir iş açmaz. bu sistem bana daha kolay geldi.Programcılık açısından.. Hala yazmaya devam ediyorum..

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

eger volume pocu olusturabılıyorsanız, trade lerınızde onu on plana getırın derım.

Vob da volume daha guzel calısıyor,

herseyı kurala baglamak da cok dogru degıl,Poc ıle volume ıc ıce veya dısında gıbı..
    Kıtap eger volume va uzerınde ıse asagı, altında ıse yukarı der.Ama bu kafa karıstırabılır.

cok basıt mantıkla

herhangı bır kademede yuksek bır ıslem oldu ıse,(poc)
    orada ya mal verılıyordur, yada mal alınıyordur.

Ne oldugunu nasıl anlarız.

Kapanıs bu kademenın neresınde oldugundan anlarız.

eger kapanıslar bu kademe uzerınde ıse dogal olarak , o yuksek kademede mal alınmıstır, ve tahta yukarı goturuluyordur.

Tersı de gecerlı...
    Konu teo tarafından (09.02.09 Saat 00:44 ) değiştirilmiştir.
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

12. The Following 3 Users Say Thank You to teo For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Bu arada MP dısında bır sey yazmak ıstıyorum.

Lutfen sıstemlerınızı optımıze etmeye calısmayın.Optımıze degerler sızlere sadece zarar verır.Gecmıse bakarak vay soyle kazandırmıs vay boyle kazandırmıs,degerlerımı degıstıreyım demek, havanda su dovmektır..

Indıkator kullanacaksanız en ıyı deger her zaman default orıjınal degerlerıdır..
    Konu teo tarafından (09.02.09 Saat 00:44 ) değiştirilmiştir.

14. The Following 3 Users Say Thank You to teo For This Useful Post:

Yer
    Dow Amcanın Kulubesi
    Teşekkür Teşekkür 
    187
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    166
    Toplam Teşekkür
    88 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı VOBiX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu MP olayını 15 dklık barlarda denediniz mi hiç? Dow 16:30da başlar 23:00te kapanır. Tam olarak 30dklık zamanalrda çalışan çubukalr var fakat bizde ise ilk ve son çubuk 15er dk işliyor. Ya da ilk çubuğu 09:15-09:45 arasındna itibaren almayı düşündünüz mü? Denediniz mi?

Çünkü bunu bulan adam ABD piyasalarına göre bulmuş. Türk piyasalarına göre bulmamış.

Hangisi daha yiyi öğrenmenin yolu ise aynı anda üç yöntemi deneyip sonuçlarını karşılaştırmak olacaktır.
    1- Default MP
    2- 15er dklık MP
    3- 09:15-09:45, 09:45-10:15 şeklindeki yarım saatlik dilimleri dikkate alan MP

bunu bu yontemi gordugum ilk bastan beri yaziyorum ama ozellikle sayin teo katilmadi. bu bize has bir durum iki kertik data var yontemin ozune uymayan
    9.15 ve 17.15
    Konu Dantes tarafından (09.02.09 Saat 09:51 ) değiştirilmiştir.
    Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu, duyduğunu değil, gördüğünü Al/Sat, terse giderse zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren. Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
    Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır; yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bu nedenle forumda yer alan bilgilerle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yer
    Dow Amcanın Kulubesi
    Teşekkür Teşekkür 
    187
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    166
    Toplam Teşekkür
    88 Yazısı Teşekkür aldı

cuma gunu bence yanlis olan olaganustu buyuk bir volume bari atildi gordunuzmu 130.000 lik.
    simdi bakiyorum goremiyorum ama cuma gunu gordum ve yazdim. birde piyasa o hareketiliki ve duzensizki yada bagimliki 30 dk hala uzun geliyor.
    Konu Dantes tarafından (09.02.09 Saat 10:10 ) değiştirilmiştir.
    Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu, duyduğunu değil, gördüğünü Al/Sat, terse giderse zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren. Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
    Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır; yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bu nedenle forumda yer alan bilgilerle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yer
    Dow Amcanın Kulubesi
    Teşekkür Teşekkür 
    187
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    166
    Toplam Teşekkür
    88 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Sunrise Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buda 5 dakikalık grafikdeki görünüm

Resmin ismi:  Untitled2.jpg
Görüntüleme: 488
Büyüklüğü:  43.8 KB (Kilobyte)
ID:	1015

ms9 da ise candle volume var oda candle sticklerin volume hali bilirsiniz.
    ustune gelip secin daha guzel gozukuyor.

18. The Following User Says Thank You to Dantes For This Useful Post:

Yer
    Dow Amcanın Kulubesi
    Teşekkür Teşekkür 
    187
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    166
    Toplam Teşekkür
    88 Yazısı Teşekkür aldı

sn teo onceki sayfadaki kurala gore acildi baktik volume iyi uygun bir yerden 30 dk lik mp ile long poz aldik ama saat 10.01 daruzgar dondu gibi simdi biz longdayiz ne olacak. stop loss calistirip donmek yada flat mumkun ama teorik acidan soruyorum nasil dogru poz gorecegiz. ne zaman?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri