www.gsmarena.com ve www.theverge.com gibi sitelerde hemen her cihazın incelemesi ve ratingi var. Oralara bakabilirsin..
Yukarıda saydığın telefonlar hakkında kişisel görüşüm:
GM Elite veya discovery: GM markasını yabancı hiç bir sitede görmüyorum. Yabancı ülkelerin sitelerinde de satışını görmedim. Cihazlarının teknik katalog değerlerine bakıldığında fiyatlaması ucuz ama dediğim gibi benim için muamma.
Huawei , Xiaomi, Meizu gibi çinli üreticiler piyasaya görece yeni girenler. www.gsmarena.com da detaylı ratingleri var. Ama akıllı telefonlarda cihazın ilk ayki stabilitesini 2 yıl sonra da koruyor mu konusu önemli..Samsung HTC Sony gibi üreticilerin de ilk çıkardıkları telefonlarda bu sorun yaşanmıştı..
Samsung note2, s4, s5, note3 de sorunsuz ve iyi cihazlar..en azından firmanın yılları bulan deneyimlerini yansıtıyor...Ben HTC One M7 kullanıyorum, tasarım, display kalitesi, beats aduio dahili amplifikatör, basit kullanıcı arayüzü vb tercih nedenimdi..ancak kamera çekimi samsunga göre zayıf örneğin..dolayısıyla akıllı telefonda ne aradığına bağlı olarak yukarıdaki sitelerdeki değerlendirmeleri oku derim...
Son olarak: samsung s5, htc m8, lgg3, sony z3, iphone 5s yani üreticilerin son çıkardığı cihazlar için ara modeller deniliyor, bir sonraki modellerle bunlar arasında çok büyük niteliksel farklar olacak deniyor..beklemek de bir seçenek..
Hemen ne alayım dersen ve ucuz da olsun dersen samsung note2 iyi bir seçenek olabilir..HTC One X de ciddi fiyat kırdı (Bu iki telefon da artık andorid güncellemesi almayacak bildiğim kadarıyla)
Saydıklarının arasında en azından piyasa deneyimi note3 der tabiki
Yer imleri