Benim anladığım;
7.5 Milyar dolar borcumuz var...
Başka borçlanmasak diyenler var..
Arkadaşlar görüşmelerin çok iyi noktada olduğunu söylüyorlar..
Görüşmeler 2 yıldır sürüyor,görüşmeler çok ciddi şekilde devam ettiğinden
biz onların istedikleri yere gelmiyoruz,kabul ederlerse anlaşırız..
Bende diyorumki; Türkiye normal oda sıcaklığında 760 mm civa basıncında IMF ile anlaşma yapmayacaaak....
Şahsi fikrimdir,beni bağlar...
ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
10099'dan kapatmış, yalandan futureler şişmiş,peki 1 haftada 4 kere direk yukarı açılmış piyasada yıkılmamış üstüne güniçi ilave kısalarla para kazanmış ayuular var.
Çıkış yok, tepki var, aralık başındaki şartlarla şimdiki şartlar aynı değil
Tüm dünya yükselen trendini kırmış bizde ucu ucuna kırmış görünüyoruz.
Dow'a göre Long açanlar çoook yanar,
Pazartesi bu günkü kırmızı barın aynı şartlarda olanını görürsek hiç şaşırmayın,
Paritede 1,34XX yandığında bu iş birmiş demektir.
Yunanistan riskini AB'nin göz önüne alacağını hiç sanmıyorum,
sırada Portekiz,İrlanda İspanya var.
Yunanistan'ın eti budu neki 53 milyar EURO versinler kurtarsın, adamlar çalmaya alışmış, kimse para vermez bu sütü bozuklara
iyi tatiller
Hiçbir şey aynı şekilde iki defa gerçekleşmez...
Hiçbir şey aynı şekilde iki defa gerçekleşmez...
Hocam senin bu sistem sinyallerini her akşam yayınlama sebebin nedir? Anlık olarak yayınlasan anlayacağım da her akşam yayınlamanın mantığını anlamadım... Sistem performansı karşılaştırması için yapıyorsan, ay sonlarında aşağıdaki topiğe koyman yeterli...
http://www.voborsa.com/forum/vobda-s...71.html?t=5171
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
Peki en altta ortadaki yeşil ok da aynı durumda, orada niye alış yaptın da mavi bandın üzerine çıkmasını beklemedin? Her ikisi de günün ilk barları ve mavi alanın dışındalar, aralarında hiçbir fark yok. Bence son gün ilk barda alış olmalıydı...
A. Tiedje'nin de kafası karışmış...
Bu hafta da belirleyici olmadı, haftaya çıkabilir de, düşebilir de... diyor.
Son hedef 5083 ama önce 10730 ve 11245'e kadar yükseliş ihtimali olduğunu unutmayalım demiş.
http://www.godmode-trader.de/nachric...,a2080397.html
Ben Pala'ya inanmıyorum ama o bana inanıyor...
Günaydın,
Verdiğim uygulama tarifi ile sınırlı olarak bakarsak, zaten en altta-ortadaki yeşil okta değil bir sonraki okta al yapıyor sistem..
Diğer yandan, "belirli bir banttaki sinyalleri uygulamama" yaklaşımı ile ilgilenebilecekler için araştırılması gereken sorular şunlar. (Farklı bir uygulama tarifi olabilir mi acaba?)
1) Yatay piyasayı genelde sistemler için zarar üreten piyasa deriz. Ancak banda girilmesi öncesinde alınmış pozisyon söz konusu ise, ve band içinde diğer yönde sinyal geldiyse ve pozisyon kardaysa, bunu uygulamak gerekmez mi? (Pozu aldığımızda yatay da değildik ve poz. karlı)
2) a) Seans başında yani bandın oluşmasındaki bölge belirsiz bölge, malum bantlar ortada yok. Bu bölgede bir sinyal gelirse ve poz kardaysa belirli koşullar altında flatlemek daha doğru olabilir mi? (Yeni poz için bandın oluşması ve band dışındaki ilk sinyalin oluşması mı beklenmeli acaba?
b) Seans başında yani bandın oluşmasındaki bölge belirsiz bölge, malum bantlar ortada yok. Bu bölgede bir sinyal gelirse ve poz zarardaysa bandın oluşmasını bekleyip ona göre mi hareket etmeli (zaten zarardayım, açılış türbülansı ile gelen zararın az bir şey büyümesi risk primini ödeyerek olası karı mı beklemeliyim) yoksa yine flatlemeli yada sinyale uymalı mı v.s.(Breakout da geceye poz taşınmadığı için seans başı gri bölge sorunu yoktu)
3) Sonuç olarak,
Bandın oluşmadığı seansın başı (Palanın o günkü niyetine göre ortamı yaptığını varsaydığımız bökle), bandın oluşmasından seansın kapanmasından belirli bir süre öncesine kadar olan bölge, seansın son XX dakikası (Palanın ertesi güne hazırlık yaptığı bölge ki bu tuzak-asıl niyetin tersi yönde de olabilir) diye 3 ayrı bölge var elimizde. Band içi bölgeye yatay bölge diyoruz ama bunun içinde peşpeşe oluşan sinyallere ayrı bakıyoruz, bu banda pozisyonda girdiysek bantta gelen ilk sinyale farklı bakıyoruz çünkü bir sonraki sinyalin band içinde mi dışında mı olacağını o an bilmiyoruz, her durumda pozisyon kapatan sinyal karlı sinyalse uygulanması gerekir mi diye düşünüyoruz...
v.b v.b. kolay gelsin
Bence çok mantıklı bir yaklaşım, düşük zaman dilimlerinde yatay piyasa belasına karşı müthiş bir silah.
Yalnız şu soru geliyor aklıma: 15dk'dan daha yüksek zaman dilimlerinde sistem çalıştıranlar bu mantığı nasıl kullanabilir? Yani o bant günün ilk bir saatini işaretliyorsa, bu 60dk'lık sistem kullanan biri için çok anlamsızdır.
Ben bu nedenle bu mantığın tüm zaman dilimlerine uygulanabilecek bir versiyonu üzerine çalışmaya karar verdim.
Deneyeceğim fikirler:
- Bollinger bantları genişliği belli bir değerin altında ise tekrar genişleyene dek gelen sinyalleri uygulama
- Fiyat son xx barda yeni tepe veya dip yapmadıysa gelen sinyalleri bu bölgeden çıkılana dek uygulama
- Kısa peryotlu ve uzun peryotlu hareketli ortalamalar birbirine yaklaştıysa ve fiyat da yakınlardaysa yatay piyasa olabilir. Bunlar tekrar birbirinden uzaklaşmaya başlayana dek gelen sinyalleri dikkate alma.
Bunların bir kombinasyonu da olabilir. Dediğim gibi amaç her zaman diliminde ve her piyasa koşulunda çalışacak bir filtre bandı geliştirmek olacak. Bununla uğraşmaya ne zaman vakit bulurum bilmiyorum...
Sazan abi burda olsa yol gösterirdi bize... üwwwwwww....
Ben Pala'ya inanmıyorum ama o bana inanıyor...
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri