Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
küfüre cogumuz gibi ben de karşıyım..seviyeili ortamlarda da bunun paylasılmaması taraftarıym..her zaman da karsısındayım;ancak keyfe keder yapıldgı zamanlarda..insanın canı yanınca bı de haksızlıga karsı gelemıosa napcagını sasırır..gozonunde bulundurmanız gereken bu..olayları degerlendırırken herkese ait acıdan bakabılmek..
Dünyada görmek istediğin değişim, sen ol..michael scofield
sn enorton,
yazınızı okuduğumda, benim bugün olanları kısmen de olsa haklı gördüğüm gibi bir izlenim edindiğinizi anlıyorum.
sn Seyyah'ın da yazısını okuduğumla birleştirince, demek ki yanlış anlaşılmışım diyorum.
bakış açısı burada önemlidir.
benim bakış açım, kanunların yetersizliğini savunurken, nalıncı keseri türü yorumlarsanız, yanlış yaparsınız. geçen gün sn Astatin'in bir yazısında söylediği gibi, "bu kanunsuz durum bana yarıyor, kalsın, bu kanunsuz durum bana yaramıyor, zarar ettirdi tukaka" demek olmaz şeklinde...
iki durumu karıştırmayın, birinde isteğinizle shortluyorsunuz, longlayabilirsiniz vs demiş sn. Seyyah.
karşılaştırırkenki bakış açınız, "ikisi de kanunlara, sözleşmelere aykırı mı kardeşim? hayır." şeklinde olursa -ki açıkçası elimizde başka şekil yoktur, sadece yorumlar vardır- durum aynıdır. ikisi de kanunidir ve söyleyecek tek laf olmaz.
DSI'nin FED 2007 sonunda 0,75 baz puan indirim yapmadan 45 dakika önce 25.000 kontrat alarak soluksuz longlamasını kanuni ve normal buluyorsanız, bugünkü hareketi de kanuni ve normal bulmak zorundasınızdır. çünkü kanunlara ve sözleşmelere aykırı bir tarafı yoktur.
sözleşmeler, mahkeme evrakıdır. işler tıkırında giderken kimse sözleşme vs açıp bakmaz zaten. açılıp bakılacağı günler böyle günlerdir ve orada yazanın sadece sizin hakkınızı korumasını bekleyemezsiniz.
EFG'nin sebepsiz/soluksuz almasını da o sözleşmeye sokmaz da bundan para kazandıkça susarsanız, sözleşmede yazan herşeyi kabullenmiş olursunuz ki emin olun sözleşmenizde telekom arızaları kurumumuza ait değildir yazar...
not: lütfen verilen örneğe takılmayın. EFGnin "sebepsiz" yere 100.000 kontrat alması bizim gördüğümüz buzdağının üst kısmıdır. herkesçe bilindiği için bu örneği verip duruyorum.
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
sen gıt o gunlerde yaz o zaman gokhan..bugun baskası ıle karstrma dıyorum hala aynı seyı soluosun..bırak da napcagımıza bız karar verelım olur mu?nıye bu kadar tahamulsuzsun kendı fıkrının dısndakı fıkırlere...bunlar senı gelsıtrmez aksıne daraltır..kendın ıcn dıkkat et derim..olur ben yazıym zaten hedefım de acaba bellı bı yazı sayısına ulasırsam paramı gerı verırler mı ...tek dusncem bu.
Dünyada görmek istediğin değişim, sen ol..michael scofield
aslına bakarsan ben gün içi satış bekliyodum ..düzeltme bağabında..kapanış yine dow açılınca yukardan tahmin ediyordum..trend için daha bişey belli değil..dönüş sinyali için erken.. düştükçe alıyolar.. hele şu vade bitsin az daha yukarı yapar..ama dow 9000lere giderse bilmiyorm valla burası nice olur..
Bence forumda ayrı bi konu açılsın.isim ve kimlik belirtilmeden isteyen istediği kadar kalaylasın.aşırıya kaçmamak şartıyla .zaten burada yazan insanların arkadaşlıkları da sanal da olsa burada oluşuyor. herkes içini döksün rahatlasınbir çeşit zinir ztres atma konusu
![]()
iyi olmaz mı???
Halk içinde mûteber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihân da bir nefes sıhhât gibi
Peki o zaman bu adamlar vobu kapayacağına vobu 1000 puan aşağı alamazlarmıydı güzelce kitleyip?Bu vobu kapama tamamen şehir efsanesi.Hergün başka şeyler çıkıyor.Sistem gitmiş kardeşim bu kadar basit.Vobix de diyecek şimdi ne kadar çok py yi savunuyorsun.Yoksa x man senmisin.Ergenekondan alınacam haa.
![]()
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri