Sayfa 2145/5549 İlkİlk ... 114516452045209521352143214421452146214721552195224526453145 ... SonSon
66581 sonuçtan 25.729 ile 25.740 arası

Konu: Global süngerler ve ağa ölçerler

Yer
    İSTANBUL
    Teşekkür Teşekkür 
    11.933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    69.395
    Toplam Teşekkür
    7.292 Yazısı Teşekkür aldı

Sn. INDRAGANDI ;

şunu çok iyi bilmelisiniz ki birçok kişiye ilham kaynağı oldunuz , büyük sevap

aldınız . Zaten burada bu iş para için yapılmadığına göre manevi olarak

yüzlerce insan size müteşekkir . Ama biraz iletişim problemleri var sanırım

ek olarak böyle değerli bir şahsiyeti forum üyeleri olarak asla kaybetmek

istemeyiz . Hergün değil arasıra bile birşeyler yazsanız dediğim gibi

birçok insana ışık tutmuş olacaksınız .

Birbirinden değerli fikir ve analizlerinize herkesin ihtiyacı var .

Saygılar , selamlar . . .
    Y E S , WE CAN !!!

2. 14 Kullanıcı gnome tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    8.255
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.582
    Toplam Teşekkür
    265 Yazısı Teşekkür aldı

sn gandi hernekadar şu an vob işlemi yapmasamda sizi aylardır takip ediyorum çok başarılısınız ama şuna inanınki sn gaudinin dediği gibi bir iletişim sorunu olmuştur burada yıllarca sömürülmüş ky kardeşlerimize ne kadar faydalı olduğunuz ortada sanırım bizleri terk etme konusunu tekrar değerlendireceksiniz...

4. 11 Kullanıcı maykey tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    19.965
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.463
    Toplam Teşekkür
    260 Yazısı Teşekkür aldı

sn. indregandi hocam..hocaların hocası..günümüzde bilgisini tecrübesini karşılıksız bizimle paylaşan.. değerli bir insansınız..emekleriniz için teşekkürler..ben bu topiğe hergün bakmaya yine devam edeceğim..eski yazılarınızı tekrar tekrar okuyacağım..hocam neler söylemiş, neler olmuş diye dersler çıkarmaya devam edeceğim..yazılarınızı bekliyeceğim..rica ediyorum yazmaya devam edin..sağolun ..varolun..

6. 11 Kullanıcı albica tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    34.647
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.398
    Toplam Teşekkür
    369 Yazısı Teşekkür aldı

Sn.Gandi en zor zamanlarda ufkumuzu actiniz. Boylesine analizler yapmak sirf calismayla olacak bisey deil. Allah vergisi yeteneginizi bizlerle paylastiginiz icin size tesekkur ederim. Keske gitmeseniz de sizi fazla yormayan bir tempoyla devam edebilseniz.

8. 9 Kullanıcı elmas tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.439
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.736
    Toplam Teşekkür
    757 Yazısı Teşekkür aldı

hocam nereye gidiyorsunuz....

10. 7 Kullanıcı finalwave tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

herkese çok teşekkürler,...

şu kadar söylüyüm yalnız,...

hiç bir dalga yokturki çıktığı denizine kafa tutsun, dalga işi lokal iştir, denizi ile ilgilidir.....

onun içun global ekonominin ve tr ekonomisinin bu boktan işlerini dalgalarla süslemenin güzelleştirmeninde kimseye ne bir yararı vardır ne de bu işin bir anlamı,...

onun için bu manada armutlar varsa eğer bu armutlar bu manada her iki yöndede düşünülmelidir,....armut her iki yönede bakarak kızarabilir, tadı buradadır, yine tersine bir ayıdan ziyade armuda hayır diyecek tek bir boğa yoktur,...

armut ağaçta asılı olandır ağacın kendisi deyil,..ağaç sadece armut ağacıdır ağacın kendisi deyil,....armut ise meyvedir yenir, ancak armudun ağacı asla yenmemiştir, böyle bir vaka yoktur...

işte şimdi bu armutlar yendiği kadar yenmiştir ve kalan kısmı 63 haftanın içindedir,...son 21 haftası ise buna dahil dyildir yani 63-21=42 aslen total haftadır bir boğa için ve 14 haftası gitmiştir,...

hissedilecek fark işte buradadır,....

her dalga çıktığı denizinde ölmeye mahkumdur,...

aslolan gerçekse,

denizi ile dalgasının bir ve beraber olduğunu görrmekten geçer,...

aynen armut ve ağacı gibi,....sizin düşünmeniz gereken o ağacı oraya kimin ve ne için diktiğini görmekten geçer,....yada orada iyi olup olmayacağının yetişip yetişmeyeceğinin, meyve verip vermeyeceğinin analizinden,

aynen + ve - gibi,......bunlardan hangisini tek başına var edebilirsiniz, sadec + yımı yoksa sadece - yimi, hangisini tek başına var edebilirsiniz,....oysa ışık nedir kardır,...

bu nedenle kimsenin kalbini kırmak istemiyorum,......ama gidişat bu yöndedir ve kendimi geri çektim bu yüzden,....

yönüm ve pozum burada defaten anlattığım gibi aynı yöndedir ve shorttur.....

bu poz ve portföy her sıkıştığında aynı yönde poz açacak, sıkışmadığı sürece süpriz düşüşler bu portföyün karı olacaktır, taki en rakamı yakalayana kadar ve yine şu an için 81175 almadıkça bu poz terkedilmeyecektir,...bu denge değiştiğinde ise durum değişir,...ama endex düşmeden bu denge değişemez,...burası nettir,....

81175 in üstüne düşer değişir,....81175 i kendine çeker değişir,...kendine çekmesi daha macör zaman işidir ve 63 haftaya da sığmaz çok daha macördür,....daha fazla zamn ister,....

bu son minör düşüş olmadan biz burada bu düşüşü öncesinde tanımladık ve perişan ettik,...adım adım verdik,....

önce rakam ve bölge tayini yaptık,..sonra yeni zirve yoksa düşüş dedik,...ve stoplarımızı adım adım belirledik, hem düşüşten önce stop koyabildik hem bunun esanasında bu rakamların nasıl kullanılması gerektiğini öncesinde izah ettik,....

benim artık yazacağım ve konuşacağım bir şey kalmamıştır,...

kulandığım araç ve gereç piyasanın artık çok üstündedir, ...dolayısı ile bu iş artık dönüp dolaşıp bana saldırı olarak gelişecektir,......

hepsi budur,...

her iş tadında bırakılmalıdır,....armut bile,....fazlası cırcır yapar,...

sonuç,

halkımız güzel demiş,..

''armut dalda asılsın sezai abi nasılsın'',....

gandi yazarak gitmiştir,..arkasında zaman ve miras bırakmıştır,...bu zaman dolmamıştır ve herkesin kullanımına açıktır,...sadece okunacaktır,....

biten sadece topiğidir,...

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

12. 18 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    5.208
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.340
    Toplam Teşekkür
    923 Yazısı Teşekkür aldı

63-21=42 aslen total haftadır bir boğa için ve 14 haftası gitmiştir,

42-14 28 hafta mı kalmış oluyor. 1/4 desek 7 ay

14. 5 Kullanıcı sungur tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    34.647
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.398
    Toplam Teşekkür
    369 Yazısı Teşekkür aldı

Sn.Gandi gecen hafta 15.ci hafta deil miydi? Bu hafta da 16.ci hafta olmali sanirim.

16. 5 Kullanıcı elmas tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı sungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    63-21=42 aslen total haftadır bir boğa için ve 14 haftası gitmiştir,

42-14 28 hafta mı kalmış oluyor. 1/4 desek 7 ay
    3 aydan fazladır yazuıyoruz bunu,...ancak okunmuyor, okunmadığı için daha fazla yazmanın anlamı yok,...

kalan 21 formdur,...bir crash veya realizedir,...realize ise 81175 şu anki dengede kalır,....crashsa bunu aşağı kırar,....

buradaki sorun şuydu,....81300 tüm zamn boğa çıkışında 95 en öngörmüştük, ve boğa için örgütlü ve cari demiştik, 20 ekim 2012 öncesi analizlerde,...

şu demkti,...boğa haberliydi,...hem siyasi(iç dinamikler) haberlerden besleniyordu, bu para getirecekti,..hemde bunu macro haberlerle süslemişti, not artışı, blanço, bis, süper emeklilik, konut kred hacmi v.s,...aslen bütün bu macronun temel parası ise net hata noksan dan besleniyordu, bu hep böyle oldu,....

defalarca yazdım bunu,...net hata para basıyor diye,...

bu boğada ki örgütte, global de pariteyi ekledik sadece ve batmayacak dedik, batmadı,...yaşlılık aylığı,...bu fon yapıyor ve bu fonlar global ekonominin zaten motrlarından biri,...

işte bunun dönüşü içerdeki örgütlenmiş boğaya ivme verecekti, bunu sandıkla açıkladık, arkasından itmek kendine çekmek,...

sp ve dici ikilisi bütün AB krizi boyunca bu gelişmekte olan motorları ve global ekonomiyi işte kendine çekti, hep cari yükselerek,....

bir yerden sonra arakadan itecek, bazı ülkelerde gerçekleşmedi,..örneğin brasil sönük kaldı,...ama tr gibi üzerine macro siyasi çalışılan yapılarda sermeye göçü garanti kar demekti, para nasıl olsa amaç için devletler üzerinden girecekti ve bu nedenle şirketler üzerinden alınmalıydı,...işte tr şimdi arkasından itiliyor ve tek bakacağı artık sp ve dici destekleri,...kıracakmı, kırmayacakmı,...bu desteklerden artık nemalanıyor,...

işte bütün bunlar bir zaman dilimi içinde harket etmeliydi,..sadece oluşu saptamak bir sonuç getirmiyordu,....

zamn bulundu ve 63 hafta total ve bunun 14 haftası yükseliş olarak devam etti halen ediyor,....

sorun başka yerde şu şekilde çıktı,...boğa örgütlü yapısı olan 95 dışına çıktığında yani artık cariyi terkettiğinde, saklı yapısı bozulduğunda iki şey yapabilirdi,...

bunun üstüne yükselerk devam etmek, yada 81300 üstüne çökerek buradan tekrar yükselmek,...eğer çökse idi 81175 vercekti bize ve buradan lon olrak hem 95 karını alacak, hemde 128 ve daha üstlerine boğa olarak intikal edecektik,...

o tarihte gold çöktü(1662.x ve 1704.x analizlerim), sp çöktü yine(çünkü desteğine alacaktı milleti) , burası çökmedi,(çünkü arkasından itilecekti)....

bu ihtimale karşı dedimki, tl grafları bırakın, usd graflara geçin, 20 ekim 2012 öncesi dedim bunu, neden,...

çünkü tl örgüt 95 den cari dışına çıkacaktı ama usd örgüt halen cari kalacakti,..

nitekim öle oldu,...tl zirve kırdı zirveyi kırana direnç ve destek atmak kadar komik bir şey yoktur,...zira uzayda yürüyen bir kişinin nerde durcağını tahmin etmeye benzer,...

ama bu halen cari olan usd graf yapıdan takip edilebilirdi, çünkü örgüt bozulmamıştı,...

ve o saattte bunlarla ilgili destek ve dirençeler yazmaya başladım, 20 ekimden önce hep bunlar,...ve dikkatleri çektim,...

anlayan anladı anlamayan anlamadı,...

ama anlayanlar kendi trade sistemlerini buna göre uyarladılar, cin gibiler..

şimdi işte şu kaldı,....kesilen ayı hangi ayı,...

bu ayı henüz bu trendin ayısı deyil,...ve bu trendin ayısı olmadıkları için kardan zarardalar,...bu trend ise kendi cari ayısını henüz oluşturmadı, ...

bu nasıl olabilir,...

işte her iki kesim ayının da birlikte kesilebilmesi, ve bunların içine kar alan boğalarında ayrıştırılarak ve ayılaştırılarak kesilebilmesi için bir konsensus ortamı gerekecek,....sanal bir konsensus,...

bu konsensus ancak range trendin başlamasıyla sağlanabilr,...

şimdi uzuncadır da bunu yazyorum,...

range trend,...bu yapıda herkes kaybolmalı,....hokus pokus ortamı hazırlanmalı,..

ayı boğa , boğa ayı olmalı,....minörler iş yaparken macörler uyumalı,...gün içi iri dalgalar olmalı,....korku, açgözlülük ve pişmanlık esas olmalı,....

işte şimdi bunun başlangıcındayız,...ancak iş burada bitmiyor,...bitmediği içinde shortsak hep extra pozları yani sonradan açılanlara stop konmalı

örneğin ben 108500 den extra shortum ve stobum, 108950 de,...105950 de, 107925 e, ve artık 105950 üstüne çıkılamassa 106550 ye düşecek ve oradan syredilecek ...devamında,...

neden çünkü,...

bu ilerleyen yapının buna geçmiş macör dalgaları karıştırmadan, sadece buna 63875 e düşüşü 2, onun tepesini 1 kabul edersem,...buna 3 dersem,...

3.1 nde(olasılığı çok az), 3.3 ünde, 3.5 inde illuzyon göreceğim açık,...

işte koyduğum stop bunu bloke edecek ve,...min kontrattayken daha yukarıdan short poz açabilmemi,...aksi bunlardan birinin üreteceği extra açacağıma veya elde mevcut açtığıma kar üreteceği sabit,...süpriz düşüşler gereği,..

işte perşembe günkü ve öncesinde tarafımdan yapılan, 107925 ve 106550 dip analizleri ile daha fiyatlar 108 üstünü işlerken tesbiti yapılan 105950 altı tut ve bu gün 106300 kapatan bu düşüşün,.....:

kar al mantığı,...ve çalışmaması halinde korunma ve stop mentalitesi bu şekilde,...

şimdi armut nerde ağacı nerde ,...

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

18. 15 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı elmas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sn.Gandi gecen hafta 15.ci hafta deil miydi? Bu hafta da 16.ci hafta olmali sanirim.
    dorudur,...

20. 8 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

dolayısı ile ben bu kadar macör ve bu kadar minör olamam,...ben olurum( en son düşüş ve 107925 saptamaları, yine bundan önceki 101650 saptamaları,..) beni okuyanlar olamaz,...ben elma ile armudu bağlarım, onlar bağlayamaz,...

bu belli oldu,...bu topik artık uçkura yazı yazamaz,...

22. 10 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

dolayısı ile mantığı ve mentalitesi kaybolur,...dolaysı ile topik kaybolur, nitekim kayboldu,...

hem minörde ve hem macörde saldırı aldı,...

24. 9 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 konuk)

Yer imleri

Yer imleri