Sayfa 19/75 İlkİlk ... 917181920212969 ... SonSon
892 sonuçtan 217 ile 228 arası

Konu: Metastock Ogreniyoruz

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür
    33.405 Yazısı Teşekkür aldı

Bir net yazısı..Sistemmi dedin fabrikamı dedin..Apka görmesin bunu

-------------------------------

GİRDİ/VERİ
    Veri sağlayıcı firmadan hazır olarak gelen fiyat ve fiyatla ilişkili diğer bilgilerdir.
    SORGU VE SKOR BLOĞU
    Analist tarafındna seçilen koşullar serisidir. Ham olarak fiyatla ilgili olabileceği gibi indikatörlerle ilgili koşullar da söz konusu olabilir. Örneğin CC(14)>50, Cross(RSI(12),RSI(24)), Cross(Dema(c,3),Dema(c,7)) v.b. Bunları rastgele örnekler olarak verdim. Bu koşullar bu kadar basit değil doğal olarak. Her analist, geçmiş verileri, her piyasa tipi için mutlaka istatistiki anlamlı sonuçlar üretecek şekilde analiz etmelidir. Bu analiz esnasında her analist çok sayıda iyi sorgu yaratacak ipuçlarını elde edecektir.
    Bu koşulların herbirinin gerçekleşmesi durumuna +x puan, gerçekleşmemesi durumuna -x puan atanmış olsun. Eğer belirli bir skalaya bağlı olarak ikiden fazla olası durum söz konusu ise bu kez +x,0,-x gibi puanlar atanması söz konusu olacaktır. Her bir sorgu kendi puan ölçeğine sahip olabileceği gibi bunlar farklıda olabilir. Örneğin CC(14)>50 ise +1 değilse -1 atanabilir ancak eğer -150 dende küçük bir değerdeyse 0 atanabilir. RSI(12)'nin RSI(24)'ü yukarı kesmesi durumu 1 aksi her durum 0 olabilir. Ancak bir kez daha hatırlamak gerekir ki 1, 0, -1 sayılarına mahkum değiliz. Taşıdıkları anlam ve öneme göre bunlara farklı skorlar atanabilir. Atanacak değerler esasen yapıalcak Optimizasyona bağlıdır.
    Bu sorgulardan çıkan değerler toplanır ve basit aritmetik ortalamaları alınarak en yüksek değeri 100, en küçük değeri -100 olarak normalize edilmiş bir skala ile dönüştürülür. Sözün özü sorgu bloğundan -100 ile +100 arasında bir değer çıkacaktır (K).
    SKOR KART/İLK KARAR BLOĞU
    Bir önceki aşamada çıktı olarak elimizde olan K değeri, -100 ile +100 arasında dalgalanacaktır. Belirlenen eşik seviyesinin yukarı yada aşağı kesilmesi ile ön AL/SAT sinyali üretilecektir. Yine opsiyonel olarak alınan bir pozisyonun kapatılması için eşik seviyeler tanımlanabilir. Bu yaklaşım karı maksimize etmek amacını taşır. Amaç; ana sinyal değişmediği halde (al yada sat), dalgalanmalardan faydalanmak veya bu eşik seviyeleri açık pozisyon kapamak için kullanıp, tekrar pozisyon almak için bir sonraki ana sinyali beklemektir. Bu yaklaşım doğal olarak "pozisyon" taşınmayan zamanlar yaratacaktır. Örneğin alış yaptık, pozisyonu kapattık, daha sonra K eğer P yi aşağı geçerse satış yapacağız veya aşağı hareket etmeden yeniden A'yı yukarı keserse tekrar uzun pozisyon alacağız.
    FİLTRE BLOĞU
    Tüm sistemin en önemli yapıtaşı -bence- budur. Filtreler "gürültü" olarak nitelenecek hatalı sinyalleri eleyerek analiste iki katkıda bulunur.
    [IMG]file:///C:/Users/hkaya/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG] Karı maksimize eder
    [IMG]file:///C:/Users/hkaya/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG] Psikolojinizi ve motivasyonunuzu ayakta tutar ve disiplinden kopmanıza nedne olacak hatalı sinyal serilerini minimize eder.
    Diğer yandan iyi tasarlanmamış filtreler yatırımcıyı çok olumsuz noktalara sürükleyebilir. Karşıt pozisyonların Filtrelerinin "simetrik" olması gerektiğini unutmayınız. Örneğin sisteminizde "flat" pozisyon yoksa (yani AL ile Açık Pozisyon Kapa'nın) ve (SAT, Açığa SAT'ın) koşulları aynı ise ve siz AL koşulunda RSI'nın 70 den büyük olmasını filtre olarak kullanırken SAT için RSI nın 30'u aşağı kesmesini koşul olarak kullanıyorsanız, sisteminiz "patlayacaktır".

Ekli Resimler Ekli Resimler
    • Dosya tipi: gif hoba.gif (22.4 KB (Kilobyte), 365 views)

2. The Following 2 Users Say Thank You to Astatin For This Useful Post:

Yer
    VOBiX.NET
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür
    3.523 Yazısı Teşekkür aldı

hee senin sitenden di mi Site de senin üstüne kaldı.
    Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
    AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
    Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.

4. The Following 3 Users Say Thank You to VOBiX For This Useful Post:

Yer
    VOBiX.NET
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür

Fas da fos tırıs va fırıs.
    İki üç tane mühendis bul ya da etiketi olsun.
    Biri mutlaka bilgisayar mühendisi olsun sanki Matriks programını baştan yazacak.
    Sonra eğitim hayatında öğretilen alşgoritmalarla ilgili ver veirştir milletin kafası karışsın.

Senin portföy ne alemde diyene de benim portföy yok ben yazılımcıyım abe yazar satarım ama aylık 8-10 bin puan getiren sistemi yazmayı akıl ettim ama kullanmayı akıl edemiyorum.
    AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
    Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.

6. The Following 4 Users Say Thank You to VOBiX For This Useful Post:

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

Alıntı VOBiX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hee senin sitenden di mi Site de senin üstüne kaldı.
    he valla derin şaibe var o konuda

8. The Following 2 Users Say Thank You to Astatin For This Useful Post:

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

Fas da fos tırıs va fırıs.
    İki üç tane mühendis bul ya da etiketi olsun.
    Biri mutlaka bilgisayar mühendisi olsun sanki Matriks programını baştan yazacak.
    Sonra eğitim hayatında öğretilen alşgoritmalarla ilgili ver veirştir milletin kafası karışsın.

Senin portföy ne alemde diyene de benim portföy yok ben yazılımcıyım abe yazar satarım ama aylık 8-10 bin puan getiren sistemi yazmayı akıl ettim ama kullanmayı akıl edemiyorum.
    bende kekleyeyim dedim, alayım sizden bu sistemi dedim.. ama satmıyorlar.. dükkan burda oku anla, kendin yaz kendin ye modundalar.
    bu möyendiz kısmısı böyle oluyor. bak apkada öyle misal
    mühendis kısmını övecen, la nasıl harika şeyler yapmışın diyecne ondan sonra her numaraya gelirler kıskanma la işletmeci tokoba

10. The Following 3 Users Say Thank You to Astatin For This Useful Post:

Yer
    VOBiX.NET
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür

Alıntı Astatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende kekleyeyim dedim, alayım sizden bu sistemi dedim.. ama satmıyorlar.. dükkan burda oku anla, kendin yaz kendin ye modundalar.
    bu möyendiz kısmısı böyle oluyor. bak apkada öyle misal
    mühendis kısmını övecen, la nasıl harika şeyler yapmışın diyecne ondan sonra her numaraya gelirler kıskanma la işletmeci tokoba
    İyi de ben de ona kızyorum işte İşletmeci olan benim ama küçük yatırımcıyı işletip kekleyen möyendizler. Nasıl olacak bu iş?

12. The Following 4 Users Say Thank You to VOBiX For This Useful Post:

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

İyi de ben de ona kızyorum işte İşletmeci olan benim ama küçük yatırımcıyı işletip kekleyen möyendizler. Nasıl olacak bu iş?
    ne kekliyoz tokoba tavukmu kekliyoz...ben de muyendisim ama kimseyi keklemedim..gerci lüfer rakı karşılığı sistem verme olayımız vardı ama o kekleme sayılmaz

14. The Following 3 Users Say Thank You to Astatin For This Useful Post:

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

sitemden alıntı pambık

ÇALIŞMA F2: Ref ve Cross Fonksiyonları
    • Referans Fonksiyonu Yapısı: Ref(Veri,periyot)
    Ref fonksiyonu bir veri'nin belli bir adet bar önceki yada sonraki değerini çağırmaya yarar. Biz bu çalışmada, bir verinin gelecekteki değerlerinin çağrılması ile ilgilenmeyeceğiz. Gelecekteki değerin çağrılması sadece grafiklere güzel makyajlar yapmaya yarar.
    Veri:
    Çağıracağımız veri mutlaka H, L, C, O gibi fiyat ile ilişkili veriler olmak zorunda değildir. Örneğin 5 bar önceki kapanış değerini çağırmak istersek Ref(c,-5) yazmamız yeterlidir. Bir indikatörün geçmişteki değerini de çağırabiliriz. RSI(14)'ün 12 bar önceki değerini çağırmak istersek bunu Ref(rsi(14),-12) olarak ifade ederiz.
    Periyot:
    Kullanacağımız periyot bar sayısıdır. Bu değer 3,14 gibi statik değerler olabilir ancak böylede olmak zorunda değildir. Buraya, kendi çıktısı bir sayı olan bir başka fonksiyon da yazılabilir. Fonksiyonun döndüğü sayı, periyot olarak kullanılacaktır. Örneğin 5 günlük hareketli ortalama 20 günlük hareketli ortalamayı X bar önce yukarı kesmiş olsun. Biz RSI(14)'ün X bar önceki değerini çağırmak isteyelim. X olarak ifade ettiğimiz bar sayısını Barssince(Cross(Mov(c,5,s),Mov(c,20,s))) yazarak elde ederiz. Bu formül bize 5 günlük hareketli ortalamanın 20 günlük hareketli ortalamayı kesmesinden bu yana kaç bar geçtiğini söyler. RSI(14)'ün o bardaki değerini ise şu şekilde çağırırız;
    Ref(Rsi(14),-Barssince(Cross(Mov(c,5,s),Mov(c,20,s))))
    Ref(Veri,Barsince()) yapısı özellikle sistem geliştirirken çok ihtiyaç duyulacak bir yapıdır. Bir koşulun gerçekleşmesinden bu yana kaç bar geçtiği ve bu koşulun gerçekleştiği anda başka bazı verilerin değerinin ne olduğu ileri düzeyde sistem geliştirme hevesindeki analist için önemlidir. Burada RSI(14)'deki 14 sayısınında Barssince komutu ile bir başka koşula bağlanabileceğine dikkat ediniz.
    Ref(Rsi(Barssince(koşul)),-Barssince(Cross(Mov(c,5,s),Mov(c,20,s))))
    • Cross Fonksiyonu Yapısı: Cross(veri1,veri2)
    Cross fonksiyonu diğer pek çok fonksiyondan farklı olarak, sayısal bir değer dönmez, kesişmenin olması veya olmaması durumunu (lojik1 ve lojik0) sonuç olarak döner. Esasında bu bir sorgu fonksiyonudur. Örneğin;
    Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s)) 5 günlük basit hareketli ortalamanın 20 günlük hareketli ortalamayı yukarı kesip kesmediğini sorgular ve bu koşul gerçekleştiği an takip eden komut yerine getirilir. Bu komut sizin yazdığınız bir komut olabileceği gibi,
    if(Cross(mov(c,5,s),mov(c,22,s)),1,0)
    matriksin yerine getirmesini istediğiniz bir komutta olabilir. Örneğin expert advisor'da veya system tester'da AL Koşulu Olarak : Cross(mov(c,5,s),mov(c,22,s)) yazarsanız, bu koşul gerçekleştiği an, expert advisor AL için atadığınız sembolü grafik üzerinde çizer.
    Bilinen en temel sistemlerde sıkça ve basit haliyle kullanılan bir komuttur. İleri düzeyde bir sistem geliştirirken, statik değerli bir verinin, bu barda bir başka veriyi kesmesi ile değil, bir fonksiyona bağlı olarak değişken değerli bir verinin, bir barda aynı yapıdaki bir başka veriyi kesmesi ile ilgileniyor olacağız ki bu bile sorgu dizimizin sadece bir parçası olacak, asla sistemimizin kendisi olmayacak.
    Ancak Vobmatriks'in her zaman dediği gibi; analistin önünde sabit parametreli iki indikatörün kesişmesi ile al-sat üretecek embesil sistemlerle yaşamak gibi bir yol her zaman mevcuttur.

16. The Following 4 Users Say Thank You to Astatin For This Useful Post:

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    845
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    17.789
    Toplam Teşekkür
    2.797 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Astatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arada kaynadı gitti. Geçen bir soru sormuştum. Elinizde bir sistem var. Ama 60 gün sonra sinyal üretmesin istiyorsunuz. Bunu sağlayacak formülcüğü nasıl yazarsınız sistemin içine. TOKOBA tembel teneke çıktı, yok mu başka delikanlı hadi yaw o kadar zor değil...
    Asti dostum, sana bazen inanamıyorum.
    Diyelimki sistemin 2009 yılı 11. aydan sonra sinyal üretmesin istiyorsun,
    Gir matrikse
    Gir AL koşuluna
    Var olan AL koşulunun sonuna yaz
    AND YEAR() <= 2009 AND MONTH() <= 11.
    11. aydada sinyal üretir 12. aydan sonra bu iki koşul yanlış olacağından sinyal minyal üretmez. Biz sistemi şifreleyip dealer'a nesıl teslim ettik sanırsın bre gafil.

Bol kazançlar.
    Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
    Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.

18. The Following 4 Users Say Thank You to sazan For This Useful Post:

Yer
    VOBiX.NET
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür

Alıntı SEYYAH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw az evvel syst. tester çalışırken elektrikler gitti.neyse gelince PC yi açtım metastocku açtım syst. tester ı açtım test ettiğim sistemi tıklayınca aşağıdaki uyarı çıkıyor.işin garibi sistemi tester ten siliyorum.silinmiyor.silinmiş gibi görünüyor önce.kapatıp açıyorum mstocku hala syst tester da duruyor sildiğim sistem.

aşağıdaki uyarı nedir bilen var mı? ya umarım MS i yeniden kurmak gerekmez.yidik o zaman ayvayı.

Alıntı flexy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Equis forumlarında çözümünü buldum ;

1.Equis\Metastock klasörünü açın
    2.ST_Data.mdb dosyasının adını ST_Data1.mdb olarak değiştirin
    3.JETCOMP.exe uygulamasını çalıştırın
    4.“Database to Compact From (Source)” bölümünde Ellipse tuşuna basın ve Equis\MetaStock klasörünü seçin
    5.ST_Data1.mdb dosyasını seçin
    6.“Database to Compact Into (Destination)” kısmından Ellipse tuşuna basın ve Equis\MetaStock klasörünü seçin
    7.ST_Data1.mdb dosyasını seçin
    8.Destination field kısmından ST_Data1.mdb dosyasının adını ST_Data.mdb olarak değiştirin
    9.Compact tuşuna basın (Diğer bütün seçenekler sol tarafta default ayarlarlı olmalı)
    10.İşlem tamamlandığında exit diyip çıkın.Bu işlemlerden sonra ST_Data1.mdb dosyasını silebilirsiniz(bence siz yinede yedeğini alın)

Orjinali için : http://forum.equis.com/forums/thread/27808.aspx

Burda hata satırı 695 denmiş ama sanırım bu işlemi yapınca sizinkide çözülür.
    Bu önemli

20. The Following 2 Users Say Thank You to VOBiX For This Useful Post:

Yer
    VOBiX.NET
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür

Trafik mağduru Astatin nerdesin?

22. The Following 2 Users Say Thank You to VOBiX For This Useful Post:

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

Alıntı sazan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asti dostum, sana bazen inanamıyorum.
    Diyelimki sistemin 2009 yılı 11. aydan sonra sinyal üretmesin istiyorsun,
    Gir matrikse
    Gir AL koşuluna
    Var olan AL koşulunun sonuna yaz
    AND YEAR() <= 2009 AND MONTH() <= 11.
    11. aydada sinyal üretir 12. aydan sonra bu iki koşul yanlış olacağından sinyal minyal üretmez. Biz sistemi şifreleyip dealer'a nesıl teslim ettik sanırsın bre gafil.

Bol kazançlar.
    zaten benim aklımada soru, yaw bu bay SAZAN şifrelemesine şifrelemiştirde dealer ın ebediyen kullanmayacağını nerden bilecek sorosuyla gelmişti..ciddiyim..ya hakikaten hayret, matriksdeki fonksiyonlarda year ve month varmış...yeminle farkında değilim...Ama benim yolda doğru..Benimkinde daha fazla emek var..üüwwwww...

24. The Following 4 Users Say Thank You to Astatin For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri