Sayfa 96/161 İlkİlk ... 46869495969798106146 ... SonSon
1921 sonuçtan 1.141 ile 1.152 arası

Konu: Fikirler -> Sistemler

Teşekkür Teşekkür 
    80
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    33
    Toplam Teşekkür
    23 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok hayır nıye sadece orada olsun,demekkı seans acıldıktan sonra epey bır sure orada hareket etmıs, her 30 dakıka bır harf olduguna gore,ve dıger harflerde o alanda olduguna gore,orada 2.5 saat daha oyalanmıs....

ok...zaten ornekte D olan heryeri initial bolge olarak isaretlemis....ben yanlis bakmisim

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Şimdi bu ornekte bakalım, ilk seans acılısında (24 saat markette buyuk harf ılk 12 saatı, kucuk harf sonrakı 12 saatı gosterır)yukarı gıtmek ıstemıs, uzun vade trader, yıne reject edılmıs, kısa vadecıler kabul etmemıs, o da ne yapmıs, pekı o zaman madem oyle,siz kaşındınız diyerek basmıs asagı,ve ınıtıal rangeden cıkıp yenıden kontrolu ele almıs, patron benım sız kımsınız len dıye nara atarak, asagı vurmus fıyatı, kısa vadecıler aynen zaten asagı gıtmek ıstıyorlar, eslık etmısler, ve onaylamıslar baslamıslar shortlara ( bu arada forumlarda bana sinyal geldi shortum cartım curtum dıyerek sevınen ky cı geceye short gırmıs,aksam hararetlı konusmalar, hakaretler gırla gıderken,sabah yıne ky yanılmıs hehehe), bu shortlarıda elbette uzun vadecı toplamıs,muhtemelen, ertesı gun yıne 30 32 den gapla yukarıdan acacak..

Konu teo tarafından (11.10.08 Saat 14:55 ) değiştirilmiştir.
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    80
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    33
    Toplam Teşekkür
    23 Yazısı Teşekkür aldı

sn teo,

sizin icin sakincasi yoksa cuma gunku tabloyu koyarsaniz; yorumlamaya calisalim...ve ptesi bakalim nekadar dogru tahmin yapmisiz

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı berdush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sn teo,

sizin icin sakincasi yoksa cuma gunku tabloyu koyarsaniz; yorumlamaya calisalim...ve ptesi bakalim nekadar dogru tahmin yapmisiz
    http://www.voborsa.com/forum/fikirle...-t2441p94.html

burada var, degerlerde yazıyor
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    80
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    33
    Toplam Teşekkür
    23 Yazısı Teşekkür aldı

sn teo,

pardon onceden koymustunuz zaten...tabloya gore; benim algiladigim...uzun vade trader; E ile 36575 ve 36600 de yukari dogru bandi acmak istemis ama kisacilar bunu kabul etmeyince...asagi yonde ve initial balance icinde dengelemis...tabi bizde initial balance cok genis oldugu icin belki fazla guvenilir degil ama sonucta kisa vadecilerin hepsinin satis yonunde oldugu asikar. P ile yapilan asagi hareket ise zaten initial balance in icinde kaldigi icin; uzun vade traderin bandi genisletme cabasi olarak gorunmedi bana...yani ben yon yukari derim

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    958
    Toplam Teşekkür
    382 Yazısı Teşekkür aldı

swing trade ile birleştirmek isterim ama,ser verip sır vermiyorsun, kitap yok açıklama yok, nasıl yapıcaz...
    bende o sırları satıyorum dermişim, şaka tabiki

teo 6 ayımı aldı o kural, sen olsan verir misin? binlerce sayfa kitap okudum ama yazılı hiç bir kaynakta göremedim gap gelince ne yapacağız poz varsa nedir poz yoksa nedir davranış şekli, düşündüğüme en yakın cümle bir önceki sayfada koyu yaptığım alıntıda, ki o da kademe analizi açısından almış konuyu, kitap konusunda haklısın sana bir kaynak borcum vardır swing trade mevzuunda ama çok karışık bir konudur swing trade şöyleki

ew özümsenmiş olmalıdır; ew nin etikete dayanmayan trade formatıdır çünkü, gann özümsenmiş olmalıdır; gann ın temel trade tarzıdır, ikisi de özümsendiyse bu yöntemlerin çelişkileri sadece ve sadece swing trade ile uzlaştırılabilir, çünkü, ew trend dönüşüne odaklanır fiyatsal açıdan, gann trend dönüşüne odaklanır ama tarihsel açıdan, nedensellik farklı yani. kitap isteği için linkteki kaynakta tahmininizden daha fazla trade sırrı vardır, Allah kolaylık versin

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

pardon onceden koymustunuz zaten...tabloya gore; benim algiladigim...uzun vade trader; E ile 36575 ve 36600 de yukari dogru bandi acmak istemis ama kisacilar bunu kabul etmeyince...asagi yonde ve initial balance icinde dengelemis...tabi bizde initial balance cok genis oldugu icin belki fazla guvenilir degil ama sonucta kisa vadecilerin hepsinin satis yonunde oldugu asikar. P ile yapilan asagi hareket ise zaten initial balance in icinde kaldigi icin; uzun vade traderin bandi genisletme cabasi olarak gorunmedi bana...yani ben yon yukari derim
    bana göre bunu diyemeyiz, çünkü tüm gün oluşan fiyatlar intial range içinde kalmış, hep kısa vadeciler olaya hakimmiş,sadece initial alanın ust bolgesınde 36425-36600 arası oyuna uzun vadecı katılmıs,ve mal vermıs orada, kapanış yine, initial area içinde kalmış,

Burada uzun vadeci yönünü net belli etmemiş.oyun agırlıklı kucuk vadecıler arasında olmus...Kapanış value area arasında kaldıgı ıcın bende yonu tam net goremedım ve geceye flat kaldım...

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende o sırları satıyorum dermişim, şaka tabiki

teo 6 ayımı aldı o kural, sen olsan verir misin? binlerce sayfa kitap okudum ama yazılı hiç bir kaynakta göremedim gap gelince ne yapacağız poz varsa nedir poz yoksa nedir davranış şekli, düşündüğüme en yakın cümle bir önceki sayfada koyu yaptığım alıntıda, ki o da kademe analizi açısından almış konuyu, kitap konusunda haklısın sana bir kaynak borcum vardır swing trade mevzuunda ama çok karışık bir konudur swing trade şöyleki

ew özümsenmiş olmalıdır; ew nin etikete dayanmayan trade formatıdır çünkü, gann özümsenmiş olmalıdır; gann ın temel trade tarzıdır, ikisi de özümsendiyse bu yöntemlerin çelişkileri sadece ve sadece swing trade ile uzlaştırılabilir, çünkü, ew trend dönüşüne odaklanır fiyatsal açıdan, gann trend dönüşüne odaklanır ama tarihsel açıdan, nedensellik farklı yani. kitap isteği için linkteki kaynakta tahmininizden daha fazla trade sırrı vardır, Allah kolaylık versin
    hele bu sıstem calısmasın onu da bulurum,saklayarak kacamaz o sıstem benden,

haklısın pekı sana gore calısıyormu, sonucu senı tatmın ettımı su anda...

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    958
    Toplam Teşekkür
    382 Yazısı Teşekkür aldı

hele bu sıstem calısmasın onu da bulurum,saklayarak kacamaz o sıstem benden,

haklısın pekı sana gore calısıyormu, sonucu senı tatmın ettımı su anda...
    evet çalışıyor oldukça başarılı ama sorun hangi data meselesine çıkıyor eninde sonunda, ki onuda çözmüşsün zaten 30 min ilk iki bar

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet çalışıyor oldukça başarılı ama sorun hangi data meselesine çıkıyor eninde sonunda, ki onuda çözmüşsün zaten 30 min ilk iki bar
    burada sana bır bılgı daha vereyım, eger ılk ıkı barda yon cok net degılse,3 bar beklenıyor,

Ama bu ıkı bardan en onemlısı hangısı dersen, pioneer bar ılk seans acılıs 30 dakıkası, cunku ılk egılımı o gosterıyor, Baska yerde rastlarsan pioneer range denilen , ilk 30 dakikalık bar...

Ben genelde su sekılde trade edıyorum, geceye short gırdım, sabah acıldı 30 dakıka dolmadı, hemen poz kapatıyorum kar ıle ıstedıgım yonde ıse (olası buyıng taıl ıhtımalıne karsı), sonra ılk 3 barı bekleyıp, fotograf ortaya cıkınca yenıden dalıyorum...
    Konu teo tarafından (11.10.08 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir.

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    958
    Toplam Teşekkür
    382 Yazısı Teşekkür aldı

burada sana bır bılgı daha vereyım, eger ılk ıkı barda yon cok net degılse,3 bar beklenıyor,

Ama bu ıkı bardan en onemlısı hangısı dersen, pioneer bar ılk seans acılıs 30 dakıkası, cunku ılk egılımı o gosterıyor, Baska yerde rastlarsan pioneer range denilen , ilk 30 dakikalık bar...
    yahu neler gördük bu vobta açılış %3 eksi gap aleyhinize, üzerine inside bar (spot beklemece), onun üzerine outside bar (dax spot beklemece), ardından bir outside daha (senin long termler devreye), sistem ne etsin paso komisyon haliyle

Teşekkür Teşekkür 
    394
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    654
    Toplam Teşekkür
    218 Yazısı Teşekkür aldı

value areanın 35650-36350 arası olduğunu nasıl buluyoruz?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri