Sayfa 95/161 İlkİlk ... 45859394959697105145 ... SonSon
1921 sonuçtan 1.129 ile 1.140 arası

Konu: Fikirler -> Sistemler

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı berdush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sn teo,
    verdiginiz ornekteki isaretlemenin asagidaki gibi olmasi gerekmez mi yoksa ben anlamamis miyim?

40100 BC
    40075 BC
    40050 BC
    40025 BC
    40000 ABC-----point of control
    39975 AB
    39950 AB
    39925 A
    39900 A
    39875 A
    39850 A
    evet sızın verdıgınız ornekte 40.000, çünkü en fazla cross yapan sayı, ABC 3 cross oldugu cın 40.000 olur.Ama eger cross sayısı esıtse yanı bırden fazla ıse ne olacak..

Benım ornekte ıse cok cross var, bunun hangısı secılmelı...

40100 ABC
    40075 ABC
    40050 ABC
    40025 ABC
    40000 ABC
    39975 ABC-----------point of control bu degerdir
    39950 ABC
    39925 A
    39900 A
    39875 A
    39850 A

----

bu soyle hesaplanır,en alt ıle en ust 11 kademe, 11/2= 5.5 cıkar, rangeın ortasıdır bu nokta,
    Acıklama soyle der, eger bırden fazla aynı sayıda cross var ıse, toplam alanın yarısına en yakın olanı.Alttan sayılır.

Alttan 5.5 sayarsak benım ısaretledıgım yer olur.Mutlaka alttan sayılmalıdır, Oyle durumlar vardır kı, range 14 dur, yarısı 7 cıkar, bu noktada ustten sayarsanız, ve alttan sayarsanız farklı bulursunuz, eger 7 yanında 2 adet aynı crooss var ıse.Alttan sayılmalıır. Bu nedenle...
    Konu teo tarafından (11.10.08 Saat 11:16 ) değiştirilmiştir.
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Bakınız bu ornek toplam range 12, 12/2=6 eger ustten sayarsanız 16/32 çıkar, halbuki dogrusu 15/32 dir, cunku 6 sayısı alttan sayılmalıdır..

Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    80
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    33
    Toplam Teşekkür
    23 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet sızın verdıgınız ornekte 40.000, çünkü en fazla cross yapan sayı, ABC 3 cross oldugu cın 40.000 olur.Ama eger cross sayısı esıtse yanı bırden fazla ıse ne olacak..

Benım ornekte ıse cok cross var, bunun hangısı secılmelı...

40100 ABC
    40075 ABC
    40050 ABC
    40025 ABC
    40000 ABC
    39975 ABC-----------point of control bu degerdir
    39950 ABC
    39925 A
    39900 A
    39875 A
    39850 A

----

bu soyle hesaplanır,en alt ıle en ust 11 kademe, 11/2= 5.5 cıkar, rangeın ortasıdır bu nokta,
    Acıklama soyle der, eger bırden fazla aynı sayıda cross var ıse, toplam alanın yarısına en yakın olanı.Alttan sayılır.

Alttan 5.5 sayarsak benım ısaretledıgım yer olur.Mutlaka alttan sayılmalıdır, Oyle durumlar vardır kı, range 14 dur, yarısı 7 cıkar, bu noktada ustten sayarsanız, ve alttan sayarsanız farklı bulursunuz, eger 7 yanında 2 adet aynı crooss var ıse.Alttan sayılmalıır. Bu nedenle...

benim verdigim ornek aslinda sizin verdiginiz ornegin aynisi...sadece kendim harflendirdim...ben 40.000 in ustunde 40.100 e kadar neden A isaretledigimizi anlamadim

""Value Area Nedir nasıl hesaplanır.

Her 30 dakıkada bır tıckın en yuksegı ve en dusugune bakılır. Ve bır harf verılır.
    En cok kesısen alan bızım poınt of Kontrolumuzdur.
    Mesela 9:30 barı ıle en yuksek 40000 (sanirim burasi 40100 olmali, ya da 40000 in ustunde A isaretlememeliyiz) ve 39850 olsun, 10 da kı barımız ıle 39950 40100 dıger barımızda da
    40000,40100 olsun. ""

neyse olay anlasilmistir...bu arada bilgi ve birikimlerinizi burada paylastiginiz icin cok tesekkur ederiz...uyumsuzluklari da sizden ogrenmistim...vob a henuz bulasmadim ama turkiye ye tatile gelince hesap actiricam....turkiye'ye gelmeden acilmiyormus...ozamana kadar kendime sistem olusturmaya calisiyorum...ama gunici trade yapmam cok zor, is yukunden dolayi...neyse fazla uzattim...cok yararli oluyorsunuz tekrar tesekkurler

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

benim verdigim ornek aslinda sizin verdiginiz ornegin aynisi...sadece kendim harflendirdim...ben 40.000 in ustunde 40.100 e kadar neden A isaretledigimizi anlamadim

""Value Area Nedir nasıl hesaplanır.

Her 30 dakıkada bır tıckın en yuksegı ve en dusugune bakılır. Ve bır harf verılır.
    Mesela 9:30 barı ıle en yuksek 40000 (sanirim burasi 40100 olmali, ya da 40000 in ustunde A isaretlememeliyiz) ve 39850 olsun, 10 da kı barımız ıle 39950 40100 dıger barımızda da
    40000,40100 olsun. ""

neyse olay anlasilmistir...bu arada bilgi ve birikimlerinizi burada paylastiginiz icin cok tesekkur ederiz...uyumsuzluklari da sizden ogrenmistim...vob a henuz bulasmadim ama turkiye ye tatile gelince hesap actiricam....turkiye'ye gelmeden acilmiyormus...ozamana kadar kendime sistem olusturmaya calisiyorum...ama gunici trade yapmam cok zor, is yukunden dolayi...neyse fazla uzattim...cok yararli oluyorsunuz tekrar tesekkurler

yahu haklısın afedersın, olayın mantıgı anlasıldıgına gore, elbette 40100 nıye yazmısım oraya...en yuksek gordugu 4000 ıse 40000 dır...dalmısım gene

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Bu yazıyı yenıden yazalım ve duzeltelım, karısıklık olmasın..

Value Area Nedir nasıl hesaplanır.

Mesela
    9:30 barımız 40000 39850 olsun,
    10:00 barımız 39950 40100
    10:30 barımız 40000,40100 olsun.

Asagıda market value su sekıldedır.

40100 BC
    40075 BC
    40050 BC
    40025 BC
    40000 ABC-----------point of control bu degerdir
    39975 AB
    39950 AB
    39925 A
    39900 A
    39875 A
    39850 A
    Konu teo tarafından (11.10.08 Saat 11:42 ) değiştirilmiştir.

Teşekkür Teşekkür 
    80
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    33
    Toplam Teşekkür
    23 Yazısı Teşekkür aldı

Yazıma deva ediyorum,

Value Area dışında yapılan hareketlerden long term trader sorumlu idi,Buying Tail veya Selling Tail.uzun vadeli trader range açmaya çalışır ve bu kısa vadeli trader lar tarafından onaylanmazsa yani failure olursa, bu range açma çabası başarız kalır.Fakat bu bize ciddi bir ipucu verir,Başarısız olan taiiler long term traderın nereye gitmek istediğini gösteren öncü bir göstergedir.

G noktasına bakarsak , long trader range'ı aşağı dogru açmak istiyor ama şimdilik onay görmüyor.Bu daha sonra tekrar yönün aşağı gideceğini, ve long term traderın orayaı tavuk gibi gagalayacağının belirtisidir.
    Initial balance dediğimiz bölge,seansın açılışında ki ,ilk 2 bardır, Yani 30 daklık barlardan 2 adet, Bu bölgenin sorumluluğu, kısa vadeli trader dadır.Bu range'in dışındaki bölgeler ise, uzun vadeli traderın kontrolundedir,

Burada uzun vade kısa vade olayı sizleri şaşırtmasın, Kısa vadeli demek, günlük grafik altında periyod kullanan (intraday), Uzun vade ise günlükten aylığa kadar grafik kullanan trader dır.

sn teo,

izninizle bir soru daha soracagim...failure un neden G de oldugunu anlamadim....ayni sekilde yukarida K dan farki ne? yani K daki neden failure degil...K ile G nin farkini nasil ayirt edebiliriz?

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

sn teo,

izninizle bir soru daha soracagim...failure un neden G de oldugunu anlamadim....ayni sekilde yukarida K dan farki ne? yani K daki neden failure degil...K ile G nin farkini nasil ayirt edebiliriz?
    anladıgım kadarı ıle G de asagıyı zorlamıs ama kabul gormeyınce, donmus yukarı ve sellıng taıler olusturmus,Yanı madem kabul gormuyor, kısa vadecıler alıcı ve ısteklı bende yukarı value area uzerıne cıkartıp, degerınden fazla degerle ,burada mal basmaya devam edeyım demıs ve J lerı olusturmus, J ıle sellıng taıl olusurken, kısa vadecıler bu fıyatıda uygun gorup K ıle onaylamıslar (613 1/4) ve halen alıcı olmuslar(613 1/4 ve 612 1/4) ,bakmıskı alıcı var,K 'nın kuyrugunu uzatıp yenı bır sellıng taıl olusturmus, buyrun gelın alın dıye...

Ama asıl gayesı G nın olustugu bolgeye gıtmek, oldugunu reject oldugu ıcın anlıyoruz, Nıye dıye dusunursen ,initial area kısa vadenın kontrolunde, G yı reject edıp, gene ınıtıal range ıcıne sokan kısa vadecıler,kısa vadecı nın asırı alım ısteklı oldugunun G yı yenden ınıtıal alana soktugundan anlıyoruz.

Bu kadar alıcı ıstegı varsa, uzun vadecıde dogal olarak, ınıtıal areanın uzerıne ve value degerının uzerıne cıkarak, kontrolu tekrar ele gecırır ve pahalı fıyattan ( degerının uzerınde bır fıyattan), ve gelenı gıdenı mallandırırır...

Muhtemelen ertesi gun gapla yenıden G ye gelecektir.

Aynı durum bızde 2 gundur 34500 bolgesınde de oldu, reject edıldı ve herkes aldı, muhtemelen yakında bellı bır tepkıden sonra, veya yataydan sonra buraya tekrar gerı gelecek...
    Konu teo tarafından (11.10.08 Saat 13:31 ) değiştirilmiştir.

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    958
    Toplam Teşekkür
    382 Yazısı Teşekkür aldı

Yazıma deva ediyorum,

Value Area dışında yapılan hareketlerden long term trader sorumlu idi,Buying Tail veya Selling Tail.uzun vadeli trader range açmaya çalışır ve bu kısa vadeli trader lar tarafından onaylanmazsa yani failure olursa, bu range açma çabası başarız kalır.Fakat bu bize ciddi bir ipucu verir,Başarısız olan taiiler long term traderın nereye gitmek istediğini gösteren öncü bir göstergedir.

G noktasına bakarsak , long trader range'ı aşağı dogru açmak istiyor ama şimdilik onay görmüyor.Bu daha sonra tekrar yönün aşağı gideceğini, ve long term traderın orayaı tavuk gibi gagalayacağının belirtisidir.
    Initial balance dediğimiz bölge,seansın açılışında ki ,ilk 2 bardır, Yani 30 daklık barlardan 2 adet, Bu bölgenin sorumluluğu, kısa vadeli trader dadır.Bu range'in dışındaki bölgeler ise, uzun vadeli traderın kontrolundedir,

Burada uzun vade kısa vade olayı sizleri şaşırtmasın, Kısa vadeli demek, günlük grafik altında periyod kullanan (intraday), Uzun vade ise günlükten aylığa kadar grafik kullanan trader dır.
    koyu kısım oldukça mantıklı ve etkin bir yaklaşımdır, ama bence eksikliği swing trade ile birleştirilmemesidir, hangi gap dolar hangisi dolmaz babında deyip susayım

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    koyu kısım oldukça mantıklı ve etkin bir yaklaşımdır, ama bence eksikliği swing trade ile birleştirilmemesidir, hangi gap dolar hangisi dolmaz babında deyip susayım
    swing trade ile birleştirmek isterim ama,ser verip sır vermiyorsun, kitap yok açıklama yok, nasıl yapıcaz...

Teşekkür Teşekkür 
    80
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    33
    Toplam Teşekkür
    23 Yazısı Teşekkür aldı

Yazıma deva ediyorum,

sn teo,

initial balance dedigimiz bolge seansin acilisindaki ilk 2 bar ise, yukaridaki ornekte initial balance in sadece D ve E olan yerlerde olusmasi gerekmez miydi? yoksa initial balance i belirlemede baska kriterler de mi war?
    simdiden tesekkurler

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

sn teo,

initial balance dedigimiz bolge seansin acilisindaki ilk 2 bar ise, yukaridaki ornekte initial balance in sadece D ve E olan yerlerde olusmasi gerekmez miydi? yoksa initial balance i belirlemede baska kriterler de mi war?
    simdiden tesekkurler
    yok hayır nıye sadece orada olsun,demekkı seans acıldıktan sonra epey bır sure orada hareket etmıs, her 30 dakıka bır harf olduguna gore,ve dıger harflerde o alanda olduguna gore,orada 2.5 saat daha oyalanmıs....
    Konu teo tarafından (11.10.08 Saat 14:25 ) değiştirilmiştir.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Market profil bize marketi anlamamıza yardımcı olur, rontgen çıkar, neresi alanımız, fiyat şu anda pahalımı ucuzumu, kımın kontrolunde, gaye nedır amac nedır,vs....

Trader için gerken en önemli şey,al/sat sinyali değildir,bilgidir.

Bu bilgi olduktan sonra alım ve satım kararımızı verebiliriz.En azından ındıkatorunu z al verdı ıse, hangı bolgede al verdı pahalı fıyattanmı ucuz fıyattanmı, ve al verdıgınde bolge kımın kontrolunde...

Ornegın ındıkatorunuz al verdı, profıle baktınız, yukarı da olusan tek harf( sellıng taıllerde al vermıs) o zaman almadan once , o bolgenın onaylanmasını bekleyıp ( yanına baska harf gelmesı) sonra alınmalıdır.

Aksı takdırde ben aldım dustu,sattım cıktı olaylarını yasarsınız, Bu olaylara neden olan sellıng ve buyıng taıllerdır.
    Konu teo tarafından (11.10.08 Saat 14:34 ) değiştirilmiştir.

13. The Following User Says Thank You to teo For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri