İşte bütün mesele bu.....
kazançtaki süreklilik kaybı durdurmakla başlar...
Mantığımızı devre dışına bıraktığımız gün herşey sıfırdan başlar.. (robotlar mantık kullanmadığı için başarılı olur. kendimizin robotu olalım)
İşin özü benlik meselesidir yani benliğim zarar görmesin mücadelesi vereceğimiz bir alanda değiliz....
Para kazanmak zorunda olduğumuz bir alandayız.. Bunun için ilk yapmamız gereken şey benliğimizi öne çıkarmamak ve mantığımızı işe karıştırmamak...
mevzu derin....[/QUOTE]
Gençliğimde benden yaşça epey büyük bir akrabamız benden ara sıra harçlık isterdi ben de verirdim.
Birgün yine harçlık istedi ben de 10 tl verdim. Bu ona az gelmiş olacak ki bana parasına zar atalım dedi.
Tavlayı açtık 1 tl sine at dedim. attı kazandı
o da 1 tl ye at dedi attım yine o kazandı..
onun toplam parası 10 tl idi. elini biliyordum yani...
para miktarını ben belirlediğim zamanlar kaybettiklerimin tamamı + 10 tl söylemeye başladım...
ne kadar kazandı şimdi hatırlamıyorum ama ben bir kez kazandığımda karşımdaki sıfırlamıştı...(paraları sıfırlama deneyimim de var![]()
)
Bu örnekteki zarı istediği zaman istediği şekilde eliyle koyma gücü olan güçlü sermaye ile karşıyayız... korkmak tedbir almayı gerektirir... korkmadan işlem yapmaya ihtiyacımız var...
yani mevzu derin....
Yer imleri