Sayfa 126/161 İlkİlk ... 2676116124125126127128136 ... SonSon
1921 sonuçtan 1.501 ile 1.512 arası

Konu: Fikirler -> Sistemler

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1,5 yıldır üzerinde çalıştığım sadece barlara veya fiyata dayanan diğer bir deyişle hiç bir indicator un kullanılmadığı sistemimin 26 temmuz 2007 - 03 kasım 2008 tarihleri arasındaki 60 dakikalık datalarla ve 1348 adet işlemle ulaştığı puansal birikimli getiri aşağıdaki gibidir. Bildiklerimizle bulduklarımız bunlardır, gerisi nasip kısmettir.

Sn Mozkan birikimli olmayan sadece sabit tek kontrat alım satım (ms'deki points only test gibi) sistem getiriniz nedir acaba, paylaşabilir misiniz?
    Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
    Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba,.
    Hoşgeldin ,

Burada sorun aslında indikator degıl, mesele neyi ölçümlediğidir.

Fiyatın kendisi veya bir yöntem ile (EMA,Simple,TRI,VAR) bunu 1 periyod ile düşünürsek 1 dak. grafikte sonuç çok değişmez,

Fiyat 39000 olsun, Ema(1) de aşağı yukarı 1 dak grafikte aynı olur.

Mesele grafiği daha uzun bir periyoda taşıdığımızda ortaya çıkar.

Indikatorun yanıltıgı nokta Ema 3,5,14 her neyse bu noktada başlar,

Fiyata göre işlem yaptıgımızda bandları ornek alalım...

Bollinger 20/2 degerlerı ıle 30 dakikada kullandıgımızda,sırası ıle Ust band 39354,orta band 37358, alt bandda 35761 olur.

Halbukı bu degerler cok genıstır.Market profıl ıse sıze bunu bu sekılde sunmaz,

Seans basında perıyod (1) gıbı alır. Tıckler arttıkca Sırasıyla Perıyod(1,2,3,4,5,6) sekılınde ılerler.

Burada bandı realtime gorursunuz.Yanı 20 perıyoda bağlı olarak ,izafi bir band sunmaz size.

Bu da daha esnek al/sat yaptırır..

Ben yaklasık 1 aydır market profıl kullanıyorum.Bu seans basında ıslem yaptırdıgında, su durumdasınız, Bır sekılde aldınız veya satdınız.Bu ya dogrudur , ya yanlıstır,( yanı fıyat her ıkı yonde de hareket edebılır.)

Ama barlar devam ettıkce artık realtıme real band olustugunda, ve sız pozısyon aldıgınızda, netıcede sızı ya pat cıkartır,ya kara gecırır.

Cunku onunuzde gercek market band profılı var.20 perıyod ıle sınırlandırılmıs bır band degıl.

BU nedenle geceye pozisyonda kalma ıhtıyacı hıssetmezsınız.Cunku ertesı gunku olusacak barlar sıze real bandı verdıgı ıcın, her zaman trade fırsatı bulursunuz gun ıcınde...

Bugunu ele alalım.

Bolıngerın ust bandındayız.

Kıtap derkı buradan satıs yap hedef 35761,
    Ama aynı kıtap derkı, eger fıyat ust banda yapısık ıse trend var satıs yapma.

Veya CCI ornek alalım..

Kıtap derkı +100 den asagı ındıgınde sat.Ama aynı kıtap Sıfırı yukarı kestıgınde al der.

Adam ccı default 14 yapmıs, bunda kazanmayınca optımıze edersın ms ıle, Sen bulursun 8 mesela,
    Aa...bır bakarsın 8 satda, 14 alda, ertesı gun açılışta 8 bılırse bak optımıze olayını goruyormusun dersın, 14 kazanırsa, kendı kendıne kızarsın, ne oynuyorsun kardesım dıye sınırlenırsın.Hangısı dogru...

Hadı buyrun, geceye ne yapıp gırmelısınız dogrusu nedır.

Hiç birisi.Yarın bugunden bağımsızdır.Her şey olabılır.Rulet topu gıbı....

Nıye bagımsız, Cunku yarın haber var, dax var,Dow, Var,Usd/jpy var,var babam var,
    Sermaye ıstedıgıni kullanır, muneccım degılız kı veya adamın pozisyonunu bılelım...

Nıye rısk alalım.

Gerek varmı? Bence yok...

Yasadıgım olayları analız ettıgımde, hep sunu gordum.O kadar onemlıkı,
    Hep gece pozısyonlarında buyuk kayıplarım oldu.Pekı bu zamana kadar basaramadıysam gece pozisyonda kar etmeyı,sebeb nedır geceye poz ıle gırmenın.

Bence hıc yok...

Aslında trader olmanın zorlugu burda galıba,sıhırlı bır alaaddının lambası yok, Buradan al burdan sat, hep kazan.

Bızler hep sıhırlı bır guc bızımle beraber olsun, bıze al desın kar edelım,sat desın kar edelım ıstıyoruz.Bu Alaadın gorevını de ındıkatore yuklemışiz.

Yok boyle bır olay...

Sevgıler...
    Konu teo tarafından (04.11.08 Saat 18:58 ) değiştirilmiştir.
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    18
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    43
    Toplam Teşekkür
    14 Yazısı Teşekkür aldı

1,5 yıldır üzerinde çalıştığım sadece barlara veya fiyata dayanan diğer bir deyişle hiç bir indicator un kullanılmadığı sistemimin 26 temmuz 2007 - 03 kasım 2008 tarihleri arasındaki 60 dakikalık datalarla ve 1348 adet işlemle ulaştığı puansal birikimli getiri aşağıdaki gibidir. Bildiklerimizle bulduklarımız bunlardır, gerisi nasip kısmettir.

Sn.Mozkan,

26 temmuz 2007 - 03 kasım 2008 tarihleri arasında bu sistemin sinyallerine siz kesintisiz olarak uydunuz mu?
    Tek sonuç, kazanmaktır.

Teşekkür Teşekkür 
    18
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    43
    Toplam Teşekkür
    14 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Nıye rısk alalım.

Gerek varmı? Bence yok...

Yasadıgım olayları analız ettıgımde, hep sunu gordum.O kadar onemlıkı,
    Hep gece pozısyonlarında buyuk kayıplarım oldu.Pekı bu zamana kadar basaramadıysam gece pozisyonda kar etmeyı,sebeb nedır geceye poz ıle gırmenın.

Bence hıc yok...
    Katılıyorum.

Olayın birde psikolojik yıpranma boyutu var ki, beni asıl korkutan o.
    Tek sonuç, kazanmaktır.

Teşekkür Teşekkür 
    18
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    43
    Toplam Teşekkür
    14 Yazısı Teşekkür aldı

o kadar emin olmayınız sn shibumi, fiyatta gecikme yoktur, fiyatta yalan yoktur, fiyatta divergence yoktur, indicatörü alıp satmıyoruz sözleşmenin fiyatını alıp satıyoruz çünkü.
    İmkansız demedim, şansı çok azdır dedim.
    Konu shibumi tarafından (04.11.08 Saat 19:20 ) değiştirilmiştir.
    Tek sonuç, kazanmaktır.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Şimdi bugunkü vob grafiğine bakalım, sistemler alda girmiş, Ama aşırı bölgede..

Bazı kitaplar derki, aşırı bölgeler trendin kuvvetli oldugu bölgedir,Long/tut.

Bazı kitaplar derki, aşırı bölgeler mal satma bölgesidir.Burada satılmalıdır.

Trend çizgisi yönünden bakalım.Trendi çizersek, Eması 37700 de, buraya geri çekilmesi normaldir.Şu an fiyat kapanış 39300,Ema 1600 puan aşagıda, sabah emadan açtı, Vobda 1600 puan yemeye dayanabilecekmisiniz.

Teknik olarak olabilir,Emaya çekilsede ,aşagıya kırmadığı sürece long/tut yapacaksınız.Ama birde 1600 puan yemişsiniz.Ne olacak peki,Birde aşağı zorladılar, 500 de oradan gitti, sat geldi, arada fark oldu 2100 puan.Call margin yediniz.Peki bu kırılma ya sahte ise, siz sattıktan sonra hop geri emaya çıktı.Gittimi bir 500 puan daha...

Kontrat sayısı kuşa döndü,10 kontrattınız,Elde kaldı 4,Teknik gayet güzel çalıştı,Ama sizin kaldı kontrat 4, hadi çıkar bakalım zararı...

Halen de aldasınız,Sahte kırılmadan dolayı sermaye de bitti, Geceye 4 kontratla long girdiniz.
    Birde sabah -2000 daha açtılar.Ringden dışarı...

Bunlar hep başıma geldi....

Konu teo tarafından (04.11.08 Saat 19:47 ) değiştirilmiştir.
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    5
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24
    Toplam Teşekkür
    12 Yazısı Teşekkür aldı

bu grafik işi biraz hikaye . sen kaç kere işlem yaptın kaçpara kar ettin ona bak ona bakarsan kurdugun her sistemin böyle grafgini çıkarsa buna yaklaşır ama gerçek te yapılan çok zordur ve farklıdır.

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    958
    Toplam Teşekkür
    382 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı parapara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu grafik işi biraz hikaye . sen kaç kere işlem yaptın kaçpara kar ettin ona bak ona bakarsan kurdugun her sistemin böyle grafgini çıkarsa buna yaklaşır ama gerçek te yapılan çok zordur ve farklıdır.
    kıçımızdan uydurduk grafiği oturup tek tek elle girerek, para para gelsin hikaye desin diye, yada tanımadığım iki üç forum üyesi bravo desin diye, işin özeti saygısızlığın luzumu yok, senli benli konuşacak durum da yok, herkes işine gücüne baksın.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    0
    Toplam Teşekkür
    0 Yazısı Teşekkür aldı

Yazdım yazdım yazdım sildim sildim sildim.
    Sevgiyle sağlıcakla kalın

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

sn mozkan lutfen demoralize olmayin. ozellikle forumun bu kismi cok farkli. biz birikimlerinize saygi duyuyor ve paylasimlarinizla bilgileniyoruz.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

sn. teo sn hdioxyde demistiki kisa periodlari high low gore yapip bunu uzun periodun close u ile karislastirebilirsen. bunu daha acarmisiniz yada manuel bir ornek verebilirmisiniz.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

market profile cok degisik bir bakis acisi ama 30 dk lik perioda bagli olmasi genis dusundugumde beni rahatsiz ediyor harket 30 dkliklara bagli degilki diye dusunuyorum serbestce. cunku mesela saat 13 ticki ile 38.00 kirilmazsa long okey ama hareket 12.20 de basladi yani soylemek istedigim market profil "perioddan bagimsiz" olursa korkunc birsey olur nasil yapilir bilmiyorum ama en azindan en dusuk period olmali diye dusunuyorum.
    boylelikle gecligi onlenebilir. (para kazanmak veya saglam trade etmekten bahsetmiyorum dikkat) utopyada bir arayis sadece belki fikir verebilir. sn.teo boyle seylere aciktir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri