Sayfa 125/161 İlkİlk ... 2575115123124125126127135 ... SonSon
1921 sonuçtan 1.489 ile 1.500 arası

Konu: Fikirler -> Sistemler

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben buna gelişim diyorum Sayın Shibumi, devamlı araştırdığımızı gösteriyor bu tutum, olduğumuz yerde durmuyoruz anlamına da gelebilir...

Sevgiler...
    ben de cok dondum bugun, 525 puan zarar yazdı bu donusler, en son 37375 den shortladım halen beklıyorum,zarar cıktı, bıraz da sımdılık kar ettırdı...Bu ısler zor ısler hakıkatten, cok yatay gezdı feleksız, 100 puana sıkıstırdılar, ama netıcede kırılma gerceklestı....
    senin short actigin yerde ben shortumu kapattim sen longsun diye tuhh. shortum deseydin bunlar kizaracak istakoz gibi) deseydin keske belki kapatmazdim ustad. zarar etmedik ama karda etmedik sayilir.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı nyse-dj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin short actigin yerde ben shortumu kapattim sen longsun diye tuhh. shortum deseydin bunlar kizaracak istakoz gibi) deseydin keske belki kapatmazdim ustad. zarar etmedik ama karda etmedik sayilir.
    poz o kadar sık degısıyorkı, vob topıgıne yazmıstım ama buraya yazmak aklıma gelmedı dogrusu...
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

30 dakikalıklarda laguerre cci bariz satda hemde asırı bolgede kapatmıs, Reverse Engıneerıng Rsı ise kararsız bolgede kapatmıs ama, son dakıka hareketının ,Her ne kadar dırencın ustınde fıyat kapatsada sahte oldugunu belırtmıs...

Geceye pozısyon alsaydım bu grafıge gore, muhtemelen short gırerdım.

Ama ben geleceğimi indikatore emanate edip geceye poz ile gırmem..Kaçan bir şey yok,Önce otobanı göreyim sonra gaza basayım...

Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    958
    Toplam Teşekkür
    382 Yazısı Teşekkür aldı

Ama ben geleceğimi indikatore emanate edip geceye poz ile gırmem..
    helal teo, sonunda aynı dili konuşmaya başladık, aslolan fiyat ve/veya fiyat barlarıdır, çünkü fiyat değişmeden indicatör değişmez ve fiyat asla divergence yapmaz, fiyatın limiti de yok malum, macd sat dedi sattım, rsı al dedi aldım, ccı sıfırı kesti işlem yaptım, ne kadar anlamsız değil mi

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    958
    Toplam Teşekkür
    382 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı shibumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ancak salt fiyat, oyuncuyu disipline edemez.

....

Bir kez daha belirtmeliyim ki, salt "fiyat"ı gözönüne alarak işlem yapan birinin başarı şansı çok azdır.
    o kadar emin olmayınız sn shibumi, fiyatta gecikme yoktur, fiyatta yalan yoktur, fiyatta divergence yoktur, indicatörü alıp satmıyoruz sözleşmenin fiyatını alıp satıyoruz çünkü.

6. 1 kullanıcı mozkan tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

platin67 (12.09.16)

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    0
    Toplam Teşekkür
    0 Yazısı Teşekkür aldı

Shibumi arkadaşımızın dediğini algılıyorum, direkt fiyat hareketleri ile disipline olmak zor. Ancak şunuda unutmayınız lütfen, iindicatör illa türev olacak diye bir kural yok. Direkt fiyat hareketini yansıtabilen, gördüğümüz fiyat çubuk formlarını da formüle edebiliriz. Mesela open bizde pek kullanılmaz, ama önemli TEYİD işlevi sağlayabilir. Mum grafikleride bunu direkt göstermiyor mu ? Yada pivot low-high da dip tepe arayışı için bir direkt fiyat gözlemi değil mi ? Körü körüne bir türev yerine direkt fiyat hareketlerini inceleyebilmek daha evla bence. Trend çizer dururuz ve illa formül ararız, karmaşık olacak bizde algılayacak ve çözeceğiz ve çizgiyi çizdireceğiz ya. Nedir trendin tanımı ve o tanımdan algıladığımızla bir trend indikatörü yapabilirmiyiz. Ben indikatörler hikayedir derken diverg yada zarf veya MA lanmış yani türevin türevi olarak işlenmiş değerlerden bahsettim. Yanlış algılama olmasın. İndicator gösterge vsvs eğer fiyat hareketlerini direkt analiz etmiyorsa hikayedir diyerek bağlayayım.
    Gelişme görecedir, ne zaman sonuç alırsınız başarılı olursunuz o zaman gelişmişsinizdir. Bir söz dizimi vardı hep aklımdadır burayada yazayım.
    Başarı için sistem,
    Sistem için istikrar,
    istikrar için sabır şart.
    Hepsi bir arada bir özet gibi. Şimdi sn. Teo sistemini paylaştığına göre bu yaklaşımla SİSTEM i var, İSTİKRARLI, ve SABIRLI ki uyguluyor. Ve kendince bir risk olgusuda var, akşama pozisyon bırakmam diyor. Sn.TEO başarılı olacak mı ? Hataları sevapları yanlışları doğruları ile olacak. Ve onlarda sistemini içerisine girecek ders olarak. Teknikte son nokta olan mekanikleşmeye de gittiğine göre psikolojik boyutunuda aşmış olacak. Teo'dan hareketle bişeyler yazdım, ne olmalıya bakmamız lazım yoksa indikator olayının sonu yok. Ömür biter indikatör bitmez .
    Olayı indicatör noktasına çektiğim için kusuruma bakmayınız lütfen. sevgiler saygılar

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    helal teo, sonunda aynı dili konuşmaya başladık, aslolan fiyat ve/veya fiyat barlarıdır, çünkü fiyat değişmeden indicatör değişmez ve fiyat asla divergence yapmaz, fiyatın limiti de yok malum, macd sat dedi sattım, rsı al dedi aldım, ccı sıfırı kesti işlem yaptım, ne kadar anlamsız değil mi
    senın 1 yıl once soyledıgını ben ancak anladım, jeton köşeli kesin

Baştan uygulasaydım bu söylediklerini , gece taşıdığım pozisyonlardan zarar yazmıyacaktım...

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    958
    Toplam Teşekkür
    382 Yazısı Teşekkür aldı

1,5 yıldır üzerinde çalıştığım sadece barlara veya fiyata dayanan diğer bir deyişle hiç bir indicator un kullanılmadığı sistemimin 26 temmuz 2007 - 03 kasım 2008 tarihleri arasındaki 60 dakikalık datalarla ve 1348 adet işlemle ulaştığı puansal birikimli getiri aşağıdaki gibidir. Bildiklerimizle bulduklarımız bunlardır, gerisi nasip kısmettir.

Teşekkür Teşekkür 
    72
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    436
    Toplam Teşekkür
    308 Yazısı Teşekkür aldı

gece gece konulucak grafikmi bu sn mozkan şaka yapıyorum tabiki umarım kazancınızda buna yakın olmustur...neguzel online poker oynuyordum bunu gorunce kaaapatıp vobla ilgili dokumanlara geri döndüm

Teşekkür Teşekkür 
    510
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    957
    Toplam Teşekkür
    340 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1,5 yıldır üzerinde çalıştığım sadece barlara veya fiyata dayanan diğer bir deyişle hiç bir indicator un kullanılmadığı sistemimin 26 temmuz 2007 - 03 kasım 2008 tarihleri arasındaki 60 dakikalık datalarla ve 1348 adet işlemle ulaştığı puansal birikimli getiri aşağıdaki gibidir. Bildiklerimizle bulduklarımız bunlardır, gerisi nasip kısmettir.

eğer tam anlamı ile sisteme uyabildiyseniz gerçekten mükemmel.....tabiki her sistemde zarar bölümü düşünülerek sabit kontrat ile yada artan miktar(sermaye artımı) ve risk yönetimi ile birlikte çalışmışsa gerçekten çok değerli puanlar.....

umarım emeklerinizin karşılığını almışsınızdır.....genelde duygu karıştırıldığı için ben çoğu kez sonradan pişman olsamda sistemleri göz ardı etmenin acısını halen hatırlarım....

bol kazançlar.....

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

sn mozkan sisteminiz 60 dklik datalara gore cok fazla al sat uretebilmis. bildigimiz sistemlerde gunde 1-2 ancak oluyor saatlik olarak burada oran bunun 2 kati gibi sanki daha dusuk period gibi calismis ve tum donusleri yakalamis oldugu bu orandan bile gorulebiliyor. onun icin saatlik oldugu icin saglam ama 3n az 20 veya 30 dakkalik kadarda hizli. hep idealimde sistem iskeleti idi bu.tebrikler.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba,

Son zamanlarda yazılanları okuyunca biraz aklım karıştı açıkçası. Göstergeler ve fiyat arasındaki çelişkinin üzerinde durmak konusunda...

Tüm göstergeler bir şekilde piyasada oluşan verilere dayanıyor, o verileri yorumluyor. Her barda açılış, yüksek, düşük ve kapanış diye 4 fiyat verisi ve bir volume verisi var. Bir de barın zaman dilimi var; 5 dakikalık 30 dakikalık vs...

Teo'nun market profile'ı bile bu verileri bir şekilde yorumluyan bir yapıya sahip yanlış anlamadıysam.

Yanlış anlamayın bir polemik yaratmak niyetinde değilim. Yazarak düşündüğümü varsayın:

Bütün sistemler öyle ya da böyle, 4 fiyat verisi, volume verisi ve zaman dilimine dayanmıyor mu diye aklıma bir soru geliyor. Diyelim ki 3 ema 8 emayı kesince diye bir sisteminiz var. Bu kapanış fiyatına dayalı bir sistem değil mi? Önce son 8 kapanışı alıyorsunuz toplayıp sekize bölüyorsunuz, sonra son 3 kapanışı toplayıp üçe bölüyorsunuz. Hangisi büyük diye bakıyorsunuz. Kullandığımız tek veri bar sayısı ve kapanış verisi. Fiyata ve bara dayalı bir sistem olarak değerlendiremez miyiz bunu?

Ya da diyelim hadi bu örnekte çok işlem vardı. bir önceki kapanış ve şimdiki kapanışı karşılaştıralım. Ya da yüksekleri. ROC göstergesi olmuyor mu kullandığımız? Elliot kullandığınızda bile extension hesaplamak için iki pivot noktası arasını ölçüp 1.61 ile çarptığımızda bu bir gösterge olmuyor mu?

Fiyata ve bara dayalı bir sistem demek hiç matematiksel işlem yapılmadığı anlamına mı geliyor? Çünkü bir önceki barla bile şu anki barı karşılaştırmak için bir çıkartma işlemi yapmak gerek farkı bulmak için ve bu da 1 barlık moment demek aslında. Yüksekleri karşılaştırsanız 1 barlık Di+ olur.

Tekrar belirtmek istiyorum amacım tartışma çıkartmak ya da fiyata karşı göstergeyi ya da tam tersini savunmak değil. Sadece anlamak için soruyorum.

Sevgiler.
    Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
    Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri