DOW JONES ENDEKSİNDEKİ YENİ AĞIRLIKLAR
Dow Jones 30 Endeksi 2 Mart 2009'da 6.763 puan ile son 12 yılın en düşük değerinden kapanmıştır. Bankalar ağırlıklı olmak üzere Mali sektördeki sorunlar hisseleri aşağı çekerken endeksi de peşinden sürüklemiştir. Bir zamanlar dünyanın en büyük bankası olan Citigroup hisseleri hızla 0'a doğru gitmektedir. Bu süreçte Endeks kapsamında bu şirketin ağırlığı azaltılmış, AIG endeksten çıkarılmıştır.
Mevcut durumda 30 şirketin 5'i mali sektör hisseleridir. Bu 5 şirket "0"a kadar gerilese endeksin düşeceği değer bugünkü seviyesinden sadece 120 puan aşağısı olan 6644 olacaktır. Bu kadar az etki etmesinin nedeni 5 şirketin toplam endeks içerisindeki ağırlığının % 5.26 olmasıdır.
Oysa % 5'in üzerinde ağırlığı olan tam 8 şirket vardır. Bundan sonra bu şirketleri daha dikkatli izlemek endeksin yönünü görebilmek açısından önem kazanmıştır.Bu hisseler:
International Business Machines (IBM)
Exxon Mobil Corp.
Chevron Corp.
McDonald's Corp.
Wal-Mart Stores Inc.
Johnson & Johnson
Procter & Gamble Co.
3M Co.
VOBIX bi yorum çek;
Son 200 e geri geldiğinde 5 dakıkalık sistem sat verdi..Ordan yukarı döndüğünde ise apsd 500 arttı.. bu durumda fiyat 200 altına gelirse yine ve apsd de artmaya devam ederse düşüş demektir aksi yükseliş demektir..doğru mu
(Mork Urdele alırım belki bi dene daha)
şimdi asıl sroun bu sıkışık seyir kaç seans sürecek
tekniği kuvvetli arkadaşlardan yardım bekliyoruz
bugün süper loto oynamayı unutmayın..![]()
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Konu VOBiX tarafından (04.03.09 Saat 15:01 ) değiştirilmiştir.
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)
Yer imleri