iktidarın ekonomi politikalarını eleştirmeye devam ediyoruz..yanlış anlaşılmayalım ..eleştirilerimiz partiler üstüdür..ekonomi üzerinedir...rakkamlara dayanır...ülkemiz ve insanımız için en iyisini istiyoruz....herkesin tahammulünü zorlayan bazı şeyler vardır..ben de hem şuçlu hem de güçlü olanlara ..özellikle de fantastik beyanatlara takılırım.....başbakan bugün eşeği sağlam kazığa bağladık deyince SEREN yine sıyırdı...burada sözü edilen ekonomi..özelliklede .bankacılık sistemi..bankalarımız hamdolsun sağlam...gerek 2001 krizi sonrası alınan yapısal önlemler..gerekse uygulanan yüksek faiz..düşük kur politikası bankacılık sistemine yaradı..bankalarımız yabancı sermaye eline geçsede(kabaca % 50 ) kurların düşük faizlerin yüksek tutulmasından dolayı özel sektörün yurtdışından borçlanmasına aracılık yaptılar..tüketiciye kredi kartı ve tüketim kredisi vererek yüksek kazanç sağladılar..zaten bundan dolayı yabancı sermayenin bankacılık sektörüne ilgisi oldu..bu bir sağlam kazık değildir....tersine bu ekonomiyi kazığa çakmaktır....yatırım ortamını devlet eliyle bozmaktır....döviz cinsinden özel sektörü...borçlandırmaktır..şişmanlatmaktır..kurla r düşük olunca ekonomi rekabet gücünü kaybeder...ihracaatçı dış pazarı kaybeder..üretim kazançlı olmaktan çıkar..maliyetler artarken ..pazarlar kaybedilir..sanayici ülkeyi terk eder..ulusal sermaye düşük maliyetle üretim yapılabilen ülkelere kayar...işsizik artar..üretmek cezalandırılır..ithalat ise ödüllendirilir...
gelişmiş..sanayileşmiş ülkelerin gemişine bakınız...almanya..japonya..çin...
ortak özellikler aynıdır..sürdürülebilir büyüme...üretime dayalı büyüme...
bütçe ve dış ticaret fazlası....bunlardan bir tanesi bizde varmıdır..yoktur...tüm rakkamlar faiz dışı diye başlar neredeyse....bu nasıl sağlam kazık....kazığa bağlanan kim...
Konu kamyon şöförü tarafından (12.02.09 Saat 23:12 ) değiştirilmiştir.
Yorumlarım hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.. Herkesin parasına geçer sözü.
Eski ismim SEREN I
Yer imleri