Sayfa 2849/13018 İlkİlk ... 184923492749279928392847284828492850285128592899294933493849 ... SonSon
156216 sonuçtan 34.177 ile 34.188 arası

Konu: 1.VoBjektif Seans Odasi

Teşekkür Teşekkür 
    17.466
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    20.796
    Toplam Teşekkür
    7.064 Yazısı Teşekkür aldı

Benim senaryoda Aralık sonuna kadar yukarı, sert düşüş ve yeni dip yok yani, Ocak ayı ve Şubat sonuna kadar yeni dip için düşüş, Mart başından itibaren ise tekrar yukarı, fakat yeni tepe yapamadan tekrar aşağıya ve Haziran sonuna kadar nihai dip, burası çok önemli, çünkü bu dip sonrası çok uzun vadeli çıkışın başlangıcı ağır da olsa başlamış olacak, o çıkışki en az 3-4 yıl sürmesini bekliyorum, saygılar.

Teşekkür Teşekkür 
    106
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    90
    Toplam Teşekkür
    64 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı jelibon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    faiz indirim günlerinde avrupanın arttığını hiç görmedim daha.

ÇÜNKÜ İNDİRİM OLMUYODU SON İNDİRİM GÜNÜNDE DAHA DOĞRUSU İLK İNDİRİMDE YANİ GEÇEN AY NOLDU ONA BAKMAK LAZIM

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür
    23.313 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı serkanyurttas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ÇÜNKÜ İNDİRİM OLMUYODU SON İNDİRİM GÜNÜNDE DAHA DOĞRUSU İLK İNDİRİMDE YANİ GEÇEN AY NOLDU ONA BAKMAK LAZIM

düştü, ingiltere çok beklenenden çok indirdi, ancak almanya ona o kadar eşlik etmeyince düştü.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Dünden beri soruyorum, bu uzlaşma nasıl hesaplanıyor diye, hiç mi bileniz yok arkadaşlar, dow artacakmı diye sorsak, 50 kişi cevap verir,Yok düşecek sonra çıkacak, endek göndek

Müneccimlik oldumu, herkes hazır cevaba, matematik sorunca pıss...

Bu uzlaşma nasıl hesaplanır net olarak soruyorum.

Mesela Garanti hissesine uzlaşma yapmak istiyorum, vob gibi, hesap tarzı nasıldır?
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    7
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8
    Toplam Teşekkür
    3 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı otobus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçenlerde birileri yazmıştı.
    Eğer bir kademede yüklü miktar sözleşme bekliyor ise ve bu daha sonra iptal ediliyorsa o yöne doğru hareket oluyor diye.
    Az önce dolarda 1,595 de 300 sözleşme vardı iptal edildi.Aynı şekilde 1,5955 de 600 yakın vardı oda alışa geldi.Test ediyoruz bakalım doğru mu?
    Bunu 10:05 te yazmışım.Test edildi onaylandı.
    Ama işimin olması ve sonrası internet bağlantımı kesilmesi nedeniyle bu fiyatlardan açtığım lonlar hala duruyor
    Nasip ne ise onu kazanıyorsunuz.

Teşekkür Teşekkür 
    11
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1
    Toplam Teşekkür
    1 Gönderisine 1 kere teşekkür edildi

gün içi geçiçi uzlaşma fiyatları 10 dakikada bir hesaplanır. uzlaşmanın değişmesi için 2 şart aranır.1) önceki uzlaşmaya göre fiyatlardaki %0.5'lik değişim 2) herhangi bir kademeden aralıksız 100 lotluk işlem gerçekleşmesi

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    958
    Toplam Teşekkür
    382 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dünden beri soruyorum, bu uzlaşma nasıl hesaplanıyor diye, hiç mi bileniz yok arkadaşlar, dow artacakmı diye sorsak, 50 kişi cevap verir,Yok düşecek sonra çıkacak, endek göndek

Mesela Garanti hissesine uzlaşma yapmak istiyorum, vob gibi, hesap tarzı nasıldır?
    ne yapacaksın teo uzlaşmayı, hep full oynuyorsan ve gelen karlarla da full e ekleme yapacaksan belki geçici olarak önemli olabilir, ama o kadar gözünün döndüğüne ihtimal vermiyorum, önemli olan maliyet ve aktif fiyat arasındaki fark değil mi kar zarar da

Teşekkür Teşekkür 
    2.536
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.046
    Toplam Teşekkür
    3.420 Yazısı Teşekkür aldı

teo uzlaşmayı hiç merak etmedim.. uzlaşma ile hiç işim olmadığından..

Yer
    VOBiX.NET
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür
    3.523 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı VOBiX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olayı tam anlamadım ama şöyle anlatayım yüzdesel fiyat değişimi %0,5 artı eksi olunca yeni uzlaşma veriliyor.

Geçici Uzlaşma Fiyatı Hesaplama Kriterlerine İlişkin Değişiklik

Borsamız İşlem Sisteminde kar/zarar rakamları, seans saatleri süresince 10 dakikalık periyotlarda gün içi (geçici) uzlaşma fiyatları baz alınarak hesap bazında güncellenmektedir.

Gün içi uzlaşma fiyatlarının belirlenmesinde işlem sistemimizde “yüzde fiyat değişimi” (YFD) ve “işlem miktarı” (İM) olmak üzere iki kriter kullanılmaktadır.

Piyasadaki değişimlerin hesaplara daha etkin bir şekilde yansıtılması amacıyla, tüm sözleşmelerde, halen %1 olarak uygulanmakta olan YFD kriteri %0,5 ve 1.000 olan İM kriteri de 100 olarak değiştirilecektir. Uygulamaya 8 Ağustos 2008 tarihinde başlanacaktır.

Üyelerimizin ve yatırımcıların bilgilerine sunulur.
    Kaynak : VOB 29.07.2008
    Dün ben de verdim onu ama sanırım aradığı başka bir şey.
    Sayın teo,
    Ağustos ayına akdar fiyat değişim yüzdesi için %1e bakılıyordu Ağustostan sonra %0,5e çekilmiş. Burada sanırım fiyat kademeleri gibi bir uygulama var. 0-2,50 arası 1YKR 2,50-5,00 arası 2YKR 5,00-10,00 arası 5YKR olamsı gibi ya da temiantların düşürülüp çıkartılması gibi.

KAdemelik işlem adedinin belirlenmesinde de bir uygulama vardır bunalrı her hisseye aynı şekilde adapte edemeyebilirsiniz. Hissenin işlem hacmi bu işlemlerde değişken oalrak kullanılıyor olabilir.

Deneme yapmak isterseniz günsonu uzlaşma yöntemini de deneyebilrisiniz.
    "• Seans sona ermeden önceki son 10 dakika içerisinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin miktarlarına göre ağırlıklı fiyatlarının ortalaması günlük uzlaşma fiyatı olarak belirlenir"
    Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
    AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
    Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.

Teşekkür Teşekkür 
    2.536
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.046
    Toplam Teşekkür
    3.420 Yazısı Teşekkür aldı

fdow ve dolar sat da..ama vob da ise kısa kapat ama flat kal devam ediyor..

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı detached Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2) herhangi bir kademeden aralıksız 100 lotluk işlem gerçekleşmesi
    kaç dakika içinde olması gerekiyor bunun sayın detached
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    1.405
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.394
    Toplam Teşekkür
    771 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

hisse bazlı uzlaşma derken daha fazla açsaydınız belki birşeyler yazabilirdim ama neyi istediğinizi pek anlayamadım,

uzlaşma derken ağırlıklı ortalamayı kastediyorsanız, seans sonlarında ağırlıklı ortalama belli olur, bilirsiniz tavan taban hesabı bu ağ. orgt. fiyatlara %10 ekleyip çıkarmakla bulunur ben uzlaşmadan bunu çıkarabildim.

mesela garan 2.00 kademesinden 5 lot işlem oldu 2.10 dan da 10 lot oldu hesaplama 2,00*5+2,10*10=31

31/10+5=2,06 ortalama fiyattır.(bu yazdıklarımı tahminim biliyorsunuzdur ama aklıma bu geldi.)
    Konu traderx tarafından (03.12.08 Saat 14:18 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)