Sayfa 2200/13018 İlkİlk ... 120017002100215021902198219922002201220222102250230027003200 ... SonSon
156216 sonuçtan 26.389 ile 26.400 arası

Konu: 1.VoBjektif Seans Odasi

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    117
    Toplam Teşekkür
    82 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Korkularım başımıza geliyormu ne, ING Bank Ve Citibank, çıkmış tüm kredileri durdurma kararı aldı,

İnsallah diğerlerine sıçramaz...
    ULUSOY:OYAK GRUBUNUN 5.7 MILYAT YTL NAKDI VAR, FINANSMAN SIKINTISI YASAMAYIZ-CNBCE

maalesef ..haber veya spekülasyonla banka batırılan devirdeyiz

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    117
    Toplam Teşekkür
    82 Yazısı Teşekkür aldı

Akımdayken ing, fortis, citi gibi yabancı bankalardan son günlerde korkunç boyutta bir mevduat çıkışı vardır ...Bu nedenle kredi şıkışıklığı olması normal ..

Bankaların önlerini iyice göremedikleri zaman kredi verme işini güçleştirdikleri-müşteri açısından- doğrudur ama durdurma diye bir karar olamaz

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı HKAYIKCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akımdayken ing, fortis, citi gibi yabancı bankalardan son günlerde korkunç boyutta bir mevduat çıkışı vardır ...Bu nedenle kredi şıkışıklığı olması normal ..

Bankaların önlerini iyice göremedikleri zaman kredi verme işini güçleştirdikleri-müşteri açısından- doğrudur ama durdurma diye bir karar olamaz
    Sagol canım , yenıden konustum, kullandırmıyorlar, sebebı mevduat cıkısı olabılır, neyse pazartesı yenıden sorarız, hele ortalık sakınlessın....
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    161
    Toplam Teşekkür
    85 Yazısı Teşekkür aldı

simdi bu kredi kullandirmama haberleriyle gercekten korktum

arkadaslar dolar 2 ytl olsun veya borsa %20 dussun sorun degil yani belli sure sonra normale doner,rayina oturur

eger kredi kullanmada sikinti olursa saglam esnaf bile batar ve bu domino etkisi yaratir cunku cogu firma su anda kredi ile donuyor.
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

TANRIDAN TEK DILEGIM BENI SENSIZ BIRAKSIN

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    117
    Toplam Teşekkür
    82 Yazısı Teşekkür aldı

Teocum kullandırmazlar çünkü bir banka için dün ile bugünün kredi kullandırma maliyetleri bile farklıdır ...
    kredi oranları gün içinde sürekli değişiyordur .. Dün kullanan şanslı yani ...pzt kullanacak olan belkide cuma kullanandan şansız olabilir ..bak libor fazilerine hergün yeni pik yapıyor

Dünyada ciddi likidite krizi var eskiden TR likit olduğundan yabancı bankalar buradan ana merkezlerini fonlama yapıyolardı ama TR de mevduatları çekilmeye başlanınca onlar da para bulamaz oldular...

Yer
    Eski Saray
    Teşekkür Teşekkür 
    5.603
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.611
    Toplam Teşekkür
    2.720 Yazısı Teşekkür aldı

Dün akşam demedimmi ben size krediler konusunu..

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı follow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    simdi bu kredi kullandirmama haberleriyle gercekten korktum

arkadaslar dolar 2 ytl olsun veya borsa %20 dussun sorun degil yani belli sure sonra normale doner,rayina oturur

eger kredi kullanmada sikinti olursa saglam esnaf bile batar ve bu domino etkisi yaratir cunku cogu firma su anda kredi ile donuyor.
    aslında bunun sebebı yıne bızım halktan kaynaklanıyor, yanı mevduatı a bankadan cekıp b bankaya kaydırmanın ne mantıgı var, aptalca bır sey, ısbankası mevduat acmak ıcın randevu verıyormus, sankı tum bankalar aynı kanun ve guvence altında degıller.Vatandasa anlatamazsın, daha once krızı yasadıgı ıcın korkuyor, ama batacaksa Isbankasında da batar..
    Konu teo tarafından (10.10.08 Saat 12:48 ) değiştirilmiştir.

Yer
    Eski Saray
    Teşekkür Teşekkür 
    5.603
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.611
    Toplam Teşekkür
    2.720 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı VOBiX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yine sordum yok öyle bir şey diyorlar. Kredi şartlarını taşıyan herkese arttırılmış oranlarla kredi vermeye devam ediyoruz diyorlar. Bireysel de ticari de devam ediyormuş.

Şubeler herşeyi der sevgili Vobix..

Çalışanların bişeyden haberi yokturki. Bankacılar alınmasın ama maalesef öyle

Teşekkür Teşekkür 
    588
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.498
    Toplam Teşekkür
    784 Yazısı Teşekkür aldı

Bir şeyi anlamıyorum, bilen, acıklayacak arkadas olursa memnun olurum, dax 6 dusuyor bız 2, dax 9 dusuyor bız 5, aynı sey nıkkeı ıcın de dow ıcın de gecerlı...
    Son ıkı haftadır durum buna benzer sekılde devam edıyor, keza bugun de. Krız orada bızde yok edebıyatı dısında bır acıklama getırecek arkadas var mı, cunku en anlamıyorum. Ve en buyuk korkum, bızı guclu gosterıp bırden bıre ve ne oldugunu bıle anlamadam kura borsaya spekulatıf ataklar yapılma olasılıgı...

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    161
    Toplam Teşekkür
    85 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında bunun sebebı yıne bızım halktan kaynaklanıyor, yanı mevduatı a bankadan cekıp b bankaya kaydırmanın ne mantıgı var, aptalca bır sey, ısbankası mevduat acmak ıcın randevu verıyormus, sankı tum bankalar aynı kanun ve guvence altında degıller.Vatandasa anlatamazsın, daha once krızı yasadıgı ıcın korkuyor, ama batacaksa Isbankasında da batar..
    dostum bunun bence halkin mevduatini baska bankaya kaydirmalariyla alakasi yok

asil sorun bence yabanci bnkalarin merkezlerini fonlamak icin buradaki parayi dovize cevirip yurtdisina cikarmasiyla alakali.

adam verecegi krediyi askiya alip merkezini fonluyor veya merkezine yuk olmamak icin ekstra para talep etmiyor ve kredi acmiyor piyasaya.

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    161
    Toplam Teşekkür
    85 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı rcp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir şeyi anlamıyorum, bilen, acıklayacak arkadas olursa memnun olurum, dax 6 dusuyor bız 2, dax 9 dusuyor bız 5, aynı sey nıkkeı ıcın de dow ıcın de gecerlı...
    Son ıkı haftadır durum buna benzer sekılde devam edıyor, keza bugun de. Krız orada bızde yok edebıyatı dısında bır acıklama getırecek arkadas var mı, cunku en anlamıyorum. Ve en buyuk korkum, bızı guclu gosterıp bırden bıre ve ne oldugunu bıle anlamadam kura borsaya spekulatıf ataklar yapılma olasılıgı...
    garantide kademelere 5 er milyon alis yaz bak bakalim % kac dusuyor

son zamanda derinlikli aldim bakiyorum

yerlilerin hepsi 2 kademeye donme pesinde

yabancilarda satma pesinde.

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    117
    Toplam Teşekkür
    82 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı follow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunlar olunca zaten faizlerin nereye gideceğini düşünmek bile istemiyorum ..
    o kredi faizinden de kimse kredi kullanmaz zaten ..

sn fallow bunlar geçici durumlar -umarım-
    bu tür kriz durumlarında bankalar kendilerini sağlama almak için kredi koşullarını da ağırlaştırırlar döviz satışlarında da kurları bir hayli abartılı seviyelere çekerler ..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)