günaydınlar cümleten,...
vatana millete hayırlısı olsun, allah Türk Milletini utandırmasın,...
günaydınlar cümleten,...
vatana millete hayırlısı olsun, allah Türk Milletini utandırmasın,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Erdoğan: Gerekirse kendi imkanlarımızı kullanarak, suriye'nin toprak bütünlüğünü korumaya kararlıyız
24.08.2016 11:44:32 erdoğan: Gerekirse kendi imkanlarımızı kullanarak, suriye'nin toprak bütünlüğünü korumaya kararlıyız
24.08.2016 11:43:49 erdoğan: Türkiye, suriye'de sahneye konmaya çalışılan oyuna, oldu bittiye asla rıza göstermeyecektir
24.08.2016 11:42:15 erdoğan: 3 milyar euro destek vereceklerini söylediler, nerede? Yok
24.08.2016 11:34:29 erdoğan: Inanıyorum ki faiz daha da inecek
24.08.2016 11:33:06 erdoğan: Tabi bu yetmez faizin daha da inmesi lazım
24.08.2016 11:32:54 erdoğan: Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere olumlu adımlar arka arkaya geliyor
24.08.2016 11:30:12 erdoğan: Birileri "türkiye'ye şu olacak bu olacak" diye meydan okuyor, siz ne olacağınızın hesabını yapın
24.08.2016 11:28:33 erdoğan: Bu sabah 04 itibariyle suriye'nin kuzeyinde daiş-pyd terör örgütlerine yönelik operasyonu güvenlik güçlerimiz başlattı
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
1-1,5 yıl önceki zamanlar..Rivayet o ki bir MGK toplantısı.... MİT raporları konuşulmaya başlanıyor..Raporun özeti; çözüm süreci kapsamında devletin yaptığı açılımların kıymeti bilinmiyor+ şehirler silah deposuna döndürüldü, ayaklanma hazırlığı var... DIş destek var, içimizdeki hainlerden destek var v.s. v.s. Artık bu işi burada kesip devletin gücünü göstermek gerek deniyor...Amma bu işin altından polis tek başına kalkamaz diyor TC MİT müsteşarı...TC Cumhurbaşkanı sözü alıyor ve TC GKB'na dönüyor "ne diyorsunuz paşam" diyor. Paşa'nın cevabı; biz 2000 yıldır savaşıyoruz, 20 yıl daha savaşırız"..Bu "20" rakamını rastgele söylediğini sanmıyorum Paşa'nın... Bu mücadele belli ki çook uzun sürecek. Özetle diyorum ki:
Biz Türkleri savaşa mı davet ettiniz, davetiniz kabulumüzdür.
Biz biliyoruz ki, "Cerablus'u almazsan, Dİyarbakır'ı alırlar"
BANGA mühim
Allah bu milletimizi ve vatanımız korusun. Hemen herkes gaza gelmiş. Arkadaşlar savaş hiçbir zaman istenecek bir durum değildir. ABD ne olduda bize oraya giriş izni verdi. Bunu sorgulamamız gerekir. Madem darbe girişiminin arkasında ABD var deniyor ABD sana neden oraya girmene izin veriyor.Bataklığa saplanman için mi? Daha düne kadar Süleyman Şah türbesini koruyazmazken ve bundan dolayı türbeyi taşırken bize izin verilmemişken bugün ne olduda apar topar suriyedeyiz.
EY AZİZ MİLETİM .ZAMAN SAĞDUYU ZAMANI. DİKKAT EDİLMELİ.DAHA BÜYÜK FELAKETLERLE KARŞILAŞMAMAK İÇİN MUTLAKA AKLI SELİME İHTİYACIMIZ VAR.
Lakin, bu savaşta lazım olan komutan tipi;
-Askerlerinin başına çuval geçirildiğinde gak guk edip kenara çekilip, bu işi dışişlerine braktık diyen General tipi değil, 1 hafta sonra başında bir Albay'ın olduğu Coni timini derdest edip çırılçıplak geri gönderen Yarbay tipidir.
-Aman Coni yi kızdırmayalım diyen Amiral tipi değil, gürcistan krizinde "Karadeniz'in güvenliğini ona kıyısı olan ülkeler sağlar" deyip coni nin gemilerini Karadeniz'e sokmayan Amiral tipidir.
- Hakkında uydurma davalar açıldığında yurtdışından bavulunu toplayıp, çete üyesi hakimin suratına "ben tutuklanacağımı biliyorum, bu davanın amacını da biliyorum, sizin neye hizmet ettiğinizi de biliyorum, and ediyorum ki, bu davayı kurgulayan polis, savcı ve hakimler bir gün bu sandalyelerde vatan hainliğinden yargılanacak" diyen Asker tipidir, kendi vatandaşına silah sıkıp zoru görünce Yunanistan'a, PKK'ya sığınan şerefsiz it tipi değildir.
-Bize lazım olan komutan tipi, Doğan'dır, Hüseyin'dir... Hilmi ve Necdet değildir...
BANGA mühim
Bugün gelinen noktayı son 3-5 ay veya yılla düşünmemk gerek. Bu savaş 1990 yılında başladı aslında.. Şu meşhur kürt devleti planı hikayesi. Sovyetler çöktükten sonra ortadoğu'yu boş gören kaşar emperyallerin planlarını o zaman ki devlet aklı gördü..Hatırlarsınız, Doğan Güreş paşa, Özel Harp Dairesi ni lağvetti (içinde ABD ve İSrail askerlerinin resmi ve aktif olarak çalıştığı bir organizasyonu)..Yerine Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı kurdu ve bunu Nato çatısı altına sokmadı..Beyaz Kuvvetler Komutanlığı adı verilen, bir işgal durumunda sivil halkı örgütleyecek kanaat önderleri ve statü sahibi sivillerden oluşan bir organizasyon kurdu... Hüseyin Kıvrıkoğlu zamanında ÖKK büyütüldü Tümen seviyesine çıkarıldı. ABD'ye rest çekip, Kuzay Irak'a "Çelik (yada Çekiç tam hatırlamıyorum)" harekatını yaptı ve bu harekattan sonra 2000 CIA permergesi K.Iraktan kaçmak zorunda kaldı. ABD sözcüsü bu operasyonu "Vietnam'dan sonraki en büyük yenilgimiz, bunun hesabını soracağız" diye yorumladı...ARadaki pek çok olayı geçiyorum..Coni ne yaptı?
Fettorel'leri yeni partner seçti.. Kendi planlarına karşı olan Türk Subaylarını, bu çetenin eliyle hapse attı.....(Amiral Cem Gürdeniz, Karadeniz'e coni gemilerini sokmayan subaydır ve yargılandığı davada adı sadece sanık kısmında geçer, başka hiç bir belgede delilde adı geçmez, ama delile ne hacet, coni istedi ya yeter di o hakimlerin tutuklama kararı için..Çok özel bir örnek olduğu için verdim bunu..benzer hikayeler onlarcadır..).. Coni, fettoreller eliyle STK'yı basıp, Beyaz Kuvvetler listesini ele geçirip Coni ye verdi...TC 2 yıl önce Barzani ile bir petrol anlaşması yaptı. Coni kudurdu.. Barzani'ye suikast planladılar, Barzaniyi MİT ve ÖKK kurtardı (Hatırlayınız, Barzani TR ziyaretinde MİT'e ve ÖKK'ya teşekkür ziyaretinde bulundu diye haberler geçmişti)... Özelikle coni diyor ki, buranın petrolü, ticaret hakları ban ait, bunun için kürt devleti de kurdururum, terörü de azdırırım..İran la ben ticaret yaparım gizliden, sen yapamazsın... TC ne diyor? "Nah!"...Coni ne yapıyor, "darbe" girişimi....
Sözün özü bu mücadele Sn. Tayyip Erdoğan'ın mücadelesi değil, TC Devleti'nin son 36 yılda iyice kızışan varlık mücadelesidir..Savaş'a elbette hayır ama birileri, yurduna, çocuklarının geleceğine göz koyduysa o artık hayat meselesidir..Ya adil paylaşımı kabul edecekler yada gittiği yere kadar...3. bir çözüm yok..
EDIT:
Hüseyin Kıvrıkoğlu zamanında Coni işgali tehdit olarak görüldüğü için TSK'nın topyekün savaşa hazırlanma süresinin 96 saate indirilme konsepti kabul edildi. Kısa bir süre sonra ABD " Millenium Challenge" adı verdiği bir tatbikat yaptı. Tatbikat'ın amacı, güçlü ama karışık bir ülkeyi "96 saat" içinde işgal etmekti...
Sözün özü bu mücadele gerçekten "Millenium Challenge" dır... Son not: Hüseyin Kıvrıkıoğlu, ABD ziyareti yapmayan tek GenelKurmay başkanıdır..
(Yukarıda aklıma gelen belli başlı olayları yazdım...Benzer başka örnekler çoktur)
BANGA mühim
dün verdiğim harita üstü çalışmalarda,
tehdit,.........
önce hatay ilimize, sonrasında iskenderun ilimize ve körfezimize dayanmış durumda gözüküyordu,....
yani putin orada olduğu sürece artık esadı delip koridoru çıkamazlar,..geriye kalan yumuşak bölge yi (hatay ve iskenderun körfezi) tercih edeceklerdi,..
sonunda biz de sertleşerek hem bizi etkileyecek bölgenin hemde kendimizin sert olduğunu gösteriyoruz,...
dünya kamuoyu bunun böyle okuyacak, dünyaya etkisi bu olacak,
içerde de siyasi etkileri şüphesiz olacak,...bu güçlenen erdoğan ve güçlenen akepenin devamı demek,..akape buradan nasıl bir sonuca gider, işte muhtemelen başkanlık ve anayasa ilk aklımıza geleneler,...
yalnız duran afrin kantonunun pozisyonu o pozisyon,..kıyı başı yani,...hataya ve iskenderuna bir tehdit olarak o kantaon var,...
bu kanton doğudaki kantonlarla birleşecek gibi duruyor ama değil,...bu afrin kantonuda yok edilmeli, çünkü ilerde terör üretecek ikinci kandil orası,...
bu iki şekilde yapılabilir, ya suriye rejimine verirsin afrini,...burada parantez üreten şartlar var,...yada muhalif türkmen ve arap unsurlara vereceksin,..
bu afrinin kantonluktan çıkarılması, elinden kantonluk ehliyetinin alınması şart, ...
aksi halde bu harekatın anlamı kalmaz, harekatın anlamı baştan düşer,...
meseleye böyle bakarsak,.....
suriyede üretilen terör zaten türkiyeyi içerisinde hem daeş hem pkk olarak vuruyor,...
dolaysı ile artık seyirci kalınamaz,
tersine geç kalınmıştır,...yalnız bu harekatı abede ile yapıyorsak alınan sonuç sınırlı olacaktır,....
yazdıklarım bellidir,...
1. afrin kantonu pyd, ypg ve pkk dan düşmeli
2. fırat koridoru fıratın batısı doğusu ile her pahasına açık kalmalı
3. daeş yok edilmeliki abedenin daeşi bahane ederek bölgede oynama alanı kalmasın
4. bütün bir suriye, bölünmemiş bir suriye çizgisi mütemadiyen ana çizgimiz olarak durmalı
5. daeş bir kullanım ürünü ise ki öyle, geç kalmayıp bunu sende kullanacaksın, kullanmazsan mutlaka senin yerine tepe tepe kullanırlar,
6. daeşe vurmadan kimse kazanamaz yada menfaatine ilerleyemez, çünkü büyüklerden hiç kimse birbirine vuramıyor,...
7. sanılanın aksine daeş küçük, küçük olduğundan küçüklerin hizmetine üretildi,..bu her türlü küçük etnik unsurları tetikledi ve suriyeyi terör cenneti haline getirdi,...daeşe vuran arkasında büyüklerin durduğu küçükler pyd ypg gibi kazanç eğilimine girdi ve şimdi daeşe büyükler vuruyorsa demekki daeş artık yok olmak üzere yada büyüklerin hizmetine gişrmiş durumda,..dolaysı ile yok olmadan sende vuracaksın ki, bölge üzerinde kalan menfaatlerin çalışsın,...
yani gerekli, luzumlu ve hatta son gelişmlerle birlikte geç kalınmış bir durum,...
usdtry durumuna baktığımızda ise rızalı plan ve proğram dahilinde olduğunu şimdiden söyleyebiliriz,....ayrıca baydının gelişine oturmasıda uluslararası kamuoyunda abede oluru olarak oturacaktır,
öyleyse plan varsa sürede mutlaka vardır,
demekki planlanmış sürede fırat harekatı amaçladığına ulaşacaktır,...
bu amacıda hep bereber göreceğiz,
ben bu işten kendi anladıklarımı yazdım,...
işte afrin işine çok önem veriyorum, afrin pkk, pyd, ypg kantonu olmaktan çıkarılmalı, düşmeli, temizlenmeli....mersin, adana illerimiz son 10 yıllarda bilinçli kürt göçü alan illerimizin başında geliyor, ..dolaysı ile afrin, hatay, iskenderun, adana ve mersine bir çizgi hat olarak bakılmalı
koridor ise mutlaka açık kalmalı diyorum,...
kıprısı unutuyoruz,
kıprıs asla ve kati elden çıkarılmamalı,...kıprıs ta asker sayımız asla ve kati azaltılmamalı,...
çünkü buda
suriye ve iskenderun körfezinin ağzına oturuyor,..
geçmiştede çok ça kıprıs işini yazdık,...d.akdeniz denge politikaları konusunda işledik,
kıprıs suriye işinde ana unsurlardan bir bölüm,..bir lojistik ve harekat üssü,...
Asti patron yukarı hafif tepki yapsa 93.500 den kapadıklarımı tekrar basacam.
bi ara 93.700 e kadar yapmış. aslında iyi fırsat sayılabilirdi.
aşağı yönün lehine adx de trend açmış 60 lık 120 lik ve 180 lik.
trendi devam ettirecek gibi gözüküyor.
lakin % 2 eksiyiz fakat böyle günlerde spotta aktif işlem analizi (ki arada bakarım hacimli yoğun alış ve satış günlerinde + veya - 500 hatta 9xx görmüşümdür.) bu eksiye rağmen +70. bi uyumsuz durum var patron.
satandan çok alıcı var şu saat itibariyle.
bidon kapağı açacak ve alın size feto gazozu mu diyecek acaba diye düşünmeden edemiyom![]()
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri