moodys cuma not indirebilir diye söylenti atmışlar.
söylenti.. ama dikkat etmek lazım.yememek lazım.
banka endeksi ve doların sıkı takip edilme zamanı..
şu sıralar uzak durmak en iyisi sanki
ben bana geleni paylaşayımda gerisi size kalmış.
moodys cuma not indirebilir diye söylenti atmışlar.
söylenti.. ama dikkat etmek lazım.yememek lazım.
banka endeksi ve doların sıkı takip edilme zamanı..
şu sıralar uzak durmak en iyisi sanki
ben bana geleni paylaşayımda gerisi size kalmış.
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Herkese selamlar, bol kazançlar dilerim.
Öncelikle sistem konusuyla ilgili en ufak bir bilgiye dahi sahip olmayan bir insanın başka bir insanın sistemini eleştirmesi kadar abes bir şey olamaz. Hakan usta, forumda önceden de yazan(Şimdi farklı bir nick'le yazıyor ama üslubundan tanıdım.) son derece bilgili ve değerli bir ağabeyimizdir. Sistemleri de gayet başarılıdır. Sistemi bugün ne yapmış? 101.825'den LONG sonrasında da 101.225'den SHORT. Yani 600 puan zarar yazdı diye mi eleştiriliyor..? Trading sistemi tasarlamak için uğraşanlar gayet iyi bilirler ki bir trading sistemi için bu(ve hatta daha fazlası...) gayet normal addedilebilecek bir zarardır. Bir trading sistemini yaptığı bir kaç zararlı işlem nedeniyle eleştirmek anlamsızdır. 1 ay - 6 ay - 1 yıl vs. gibi periyodlarda totalde ne kadar kar ettiğine bakmak gerekir. Ayrıca karlılık ana kriter olmakla beraber tek kriter de değildir.
Sayın Kağıtçı, siz 'Başkasının ipiyle kuyuya inilmez.' diye bir deyim duydunuz mu..? Hakan usta, burada iyi niyetle sistem sinyallerini ve bilgilerini paylaşıyor ama sisteminin açtığı bir pozisyondan sonra ola ki acil bir durum meydana gelse ve sisteminin verdiği bir sonraki sinyali paylaşamasa veya piyasa o an beklenmedik derecede sert bir hareket yapsa ve kendi işlemini yapıp sonrasında sinyalini paylaşana kadar fiyatta binlerce puanlık bir kayma olsa sizin haliniz nice olurdu bunu hiç düşündünüz mü..? Yani siz sadece Hakan usta'nın sistemine bel bağlayarak işlem yapıyorsanız zaten büyük risk altındasınız demektir. Kendi trade stratejiniz ve disiplininiz olmak zorunda aksi takdirde durum yaş... Benden size dostane bir uyarı, dikkate alıp almamak size kalmış.
Son söz: Sen paylaşmaya devam et Hakan usta... Biz de kafamızın bastığı kadarıyla iyi sistemler nasıl oluyormuş görelim, öğrenelim. Sevgi ve saygılarımla.
Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış. Çırağına " Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın?" demiş.
" Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma" diye ilave etmiş.
Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.
Öğrenci resmi yeniden yapmış.Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş.
Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.
Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.
Usta ressam şöyle demiş:
"İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.
İkincisinde, onlardan müspet,yapıcı,olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi."
- Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
- Değer bilmeyenlere sakın emeğini sunma.
- Asla bilmeyenle tartışma.
Bu sistemi gün bitmeden pervasızca eleştirdiğin için çok üzüldüm
Zira sistem hiçbir günü zararla kapatmadı şu anda bile 300 puan karda
Birdaha paylaşım yapmayı düşünmüyorum
Sevgiler saygılar
Sen daha beni tanımamışsın, ben hakan aga yı az çok tanıdım,
ben sitem mi ettimki bunları yazıyorsun ?
hem eleştirilere kapalı olan biri bir yere de varamaz bu ayrı bir konu
yav siz neden bu kadar hakan aganın avukatlıgını yapıyorsunuz anlamıyorum, hayat her zaman düz gitmiyor malum, burda alımak gücenmek diye bir kavram olabilecegini düşünmüyorum ki alınmamak lazım
velhasıl benim kimseyle bir problemim olamaz ve kimseyi de rast gele eleştirmem,
hakan aga için yazdıgın o tek satırlık cümlemin arkasındayım, kendisinin bu işte çok iyi olduğunu sürekli söylemek te boş bir cümle olur, ahmak insan yüzüne karşı övülmek ister bunu mu yapalım yani, ben hakan aganın gayet mantıklı akıllı biri oldugunu düşünüyorum, ve açık açık düşüdüklerimi yazıyorum yoksa burda kaybetmişiz kazanmışız adam olmadıktan sonra ne kıymeti var
kimseye karşı bir kinim ve ters lafım olmaz orraya da kimse çekmesin
teşekkür ederiz hatırlatmaların için
Hakan aga bana paylaşma yapmıyabilirsin onu anlarım "kaldı ki eleştiri lafı biraz agır olmuş ama burdaki arkadaşların bir kabahati yok tabi bunuda anlamak lazım"
öyle kötü niyetle yazılmamış bir cümleyi bu kadar sert anlamanı da anlamış degilim, çocuk olmak lazım böyle yapmak için, bak yine eleştiri oldu bu,
neyse başka bişey yazmıycam hepsi yanlış anlama olmuş bunu bilmek yeterli
kimse hakan aga küsücek diye bişey yazmıyor, idare edilen biri olmak güzel bişey olmaz, bu kadar yazmama ragmen hakan aga sana karşı herhangi bir menfi düşüncem olmadı,hep taktir ettim bunu belirtmek lazımmıydı bana göre yoktur, ben kişiyi yüzüne karşı övmem, bak kestirip atmıyorum yazdıgımınz bu kadar problem olabilecegi de hiç aklıma gelmedi dogrusu.
Sonuç hakkını helal et eğer üzdü isem,
gün sonu 17.00 itibariyle kapanış ve sistemin karını koyuyorum bu günlük kar en az aldığı gündür
http://![]()
sn hak an lutfen şahsen seviye dostluk cok ama cok guzeldi paylaşmaya devam edin ky kazanmasın diye yem olsun diye mucadele edenler karşi dik durun bence tşk
kagıtcı kardeş bu gungu işlemlerden zarar etmiş olabilrsin gecmişteki karlarına bak bakalım sonrada kendi sistemini yayımla hangisi daha karlı bizler karar verelim hic bir menfati olmadan her dakka sinyal degiştikce yazan birine bu yazılmaz tşk
kaldıki sn hak an kardeşin kalitesi sn indregandi hocam tarafında onaylanmıstır
abicim neden beni hakan düşmanı olarak görüyorsunuz anlamıyorum yaa
siz yazılarımı okumadınız mı ?
kemo kardeş burda kimseyi kırmak taraftarı degiliz, bu mesele çok fazla büyüdü, herkez kendi kararını verir, zarar da etse kar da etse problem onundur çünkü kararı kendi vermiştir, kimseye bişey deme hakkı yoktur,
onun için ben kimseye bişey demiyorum, üç kuruş para için adamlıgımı zaten bozmam.
ŞUNU ANLAMAK LAZIM,
KÖTÜ NİYETLE YAZILMIŞ BİR YAZI YOK, BENİM CÜMLEM HAKAN AGAYI EĞER 1 PUAN ÜZDÜ İSE, AMA SİZLERİN YAZDIGI YAZILAR BENİ 10 PUAN ÜZDÜ HAKAN AGA NIN YAZISI DAHİL
Herkese merhabalar Bayramdan beri tatildeyim forumada hiç girmedim bugün borsanın aniden döndüğünü fark edince foruma bir bakayım dedim
Kağıtçı kardeş seni yazmaya başladığın ilk günden beri takip ediyorum Sn Hakan ile olan bütün paslaşmalarınızı da hemen hemen okumuşumdur Sen açık sözlü cesaretle konuşabilen ve esprili birisin ancak bazen bu tarz maksadını aşıp nezaketsizlige veya karşıdaki insanı kırmaya neden olabiliyor ne yazıkki Bugunku yazın da buna tam bir ornek olmus. Sonuc olarak sizin bugune kadarki samimi tutumunuza ayni samimiyetle karsilik veren Hakan Bey bu tutumundan zararlı çıktı umarım ne demek istediğimi anlatabildim. Bunun birilerini sürekli pohpohlamakla ilgisi yok Sn Hakanın boyle bir şey istediği yok zaten bunun herkes farkında lütfen o yönden bakmayın
Peki ben nedenmi yazıyorum onuda soyleyim aranızdaki esprili diyalogu aylardır tebessümle izleyen biri olarak gerçekten üzüldüm. tabiki hakan beyin bir daha yazmayacak olması da üzücü kendisine tesekkur ederim bugüne kadar yazdıkları icin umarım fikri degisir ama daha önemlisi sizin sorunun nerde olduğunu anlamaniz
Not: Bu yazıyı telefondan yazıyorum bazı yazim ve mantık hatalari olabilir kusura bakmayin
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri