8 ekime düşüşü bildik.
Daha yükseliş bitmeden yazdık.
Gelinen noktada dow eski dibe 20 puana sp ise çizikin öngörülen yerine noktasal dayandı.
Şimdi problem şurada:
Sp orta vade de sata geçti, nasdaq orta vade de flate çıktı. Nasdaq %0.1 satışa bile sata çıkar orta vade de.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Biz istiyoruzki papatya gelsin ewe işaret çaksın, bu durumda papatya ewe işaret değil de indikatöre sinyal çakıyor.
Her zaman derim papatya her zaman dibe tepeye (genelde öyle) gelse de az da olsa kırılıma denk gelebilir.
Bugün kü durumda orta vade sata çıkmışken long yakabilir.
Çok dikkat edin eğer longsanız 8 kapanışından tek bir aşağı kapanış 9 unda 10 unda ya da herhangi gün long da stop olmak zorundasınız.
Hatta kısa ya da orta vadeler geri ala çıkmadıkça büyün tepkiler dahi SATIŞ FIRSATIDIR.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Sp de ew canlandıramadım.
Biraz gelişim bekliycem.
Kritik noktalar ortada özellikle dowda 20 puan yaklaşılmış bir nokta var,
sp de verdiğim ve düşüşü kolayca öngören iki ew de dowda o nokta ihlalinde ikinci kısmı yani artma kısmında tırışkıya çıkacaktır.
ndx de yeni bir canlandırma var kafamda onu verecem.
jel.
Şunu ekliyim
Otorite düşüşü sınırlamak için çok uğraştı.
İndiklerin aldığı zararı piyasa has yansımadı.
Otorite asla piyasayı yenemez uzun vade de. Piyasa aşırı müdahleyi de sevmez.
Mesela geçenlerde Başcı dolar şurayı görecekmi dedi, görmez bence. Ewini bilsem daha emin olurdum, ewini bilmediğimden kesin konuşmuyorum bu konuda ama zor Başçı zor diyorum.
Son durumda nasdaq %0.1 sata orta vadede sata çıkar, %1 gibi ancak ala geçer.
Sp %1.8 gibi sata geçmiştir, %1.8 artıştan önce ala geçmez.
Biz ew veiyoruz ama tarihlerimiz diğer ewciler gibi ew robot programlarından tutmayan tarihler değil. Verdiğimiz tarih günler önce verilmiş ve alayının sistemine orta vadede sat işareti çaktırıyor. Rakibim varsa tarih versin ve o tarih indikine al sat versin sonra çıksın karşıma.
Jelibon.
sayın jelibon dow bugün b dibini asagı gorürse yine long stobu yapılabilir mi yoksa kapanıs düsügünü mü baz alalım?cok tesekkürler
ndx 60 dak.
jel.
http://www.voborsa.com/forum/showpos...ostcount=40061
Bunu hatırlıyormusunuz taa 8 inci ayın sonundan.
jel.
Bakın 345 dediler biz a yı taa mayısta koyduk, önce TR bunlara ders verdi.
Sp de de bana gelecekler sonuçta 345 diye bir şey yok bu dalgalarda.
Böyle olmaz o dedikleri ben bunu aylardır yazıyorum.
İnanana.
jel.
Bakın biz aslında mayıstan beri sp ve dowda bir yere gitmiyoruz.
jel.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri