buda tutan kısım,.......
iş dönüp dolaşıp şuna dayanıyor, çok defa yazdığımız üzere gold düşüş oyundan düşüş,
eğer zamana bakıp ta verseydim hata olmazdı, indikatör den seviye verdik hata oldu,...
sp bir düşüşü öncesinde usd yi yukarıya bırakırsa usd nihayetine gider yani en derece yükselir,..
ama sp düşecekken usd sini ve dxy sini aşağı alıpta düşerse,
goldu önden aşağı basabilir,
buaradki temel sorun ve sonuç:
öncelerden yazdığımız ve antremanlı olduğumuz üzere,...
benim (yani burada spx) piyasam düşecekse, usd yükselişini gold yükselişine tercih ediyorum,...güvensizlik elemanı 2 taneydi hatırlayın,..
benim piyasam düşecekse, bu düşüşüm kalıcı deyilse (yani burada bunu kalıcı olup olmadığını ben biliyorum) bu taktirde diğer pyleri gevşetme adına (burada gelişmekte olan py anlamında tr deki son tepki örneğin), goldu da önden aşağı basıyorumki gold yatırımcısına sırıtmasın, usd ye biat devam etsin,...
benim piyasm yükselecekse, usd de yükseleceğinden bu durumda goldun usd ye göre mesafeli yükselişinde bir sakınca yok,...bu yükselişi ise usd sınırına kadar olabilir,...yani usd nin tahtını sallamayacak,...
bu denklem ise güçlü abd, güçlü para ve güçlü ordu denklemi,...
güçlü abd, para basmaya yanaşmayan,
güçlü para, daha önceden qe lerle bastığı paralarla batıklarını kısmen yamamış,..
güçlü ordu ise parasının peşinde savaşmaya her an hazır olan,..
yani şu deyil, qe zamanı gibi para basıp bunu altının, emtiyaların, borsaların, petrolün içine gömen denklem deyil,...
ya ne parasında subcektif değer artışı ile ucuz emtiyayı alıp, subcektif değer artışı ile qe de globa yaydıkları usdleri diğer milletllere enflasyon pompalayarak geri çağıran,....subcektif değer artışı ile dikkatleri üzerine çekerek zorda kalan müttefiklerine çünkü onlara enflasyon pompalıyor o esnada biata zorlayıp savaş yada çatışma ortamına müttefik olarak hazır hale getiren (suriye örneği gibi) bir denklem,...yoksa fişini çekiyor,..
işte burada para otaritesi yani fed, dayanak varlığın sahibi olarak yani usd nin,...
ikame varlık, yani gerektiğinde usd nin yerini alacak bu enstrumanı
qe de vezir ettiği goldu bu aralar rezil ediyorki buna yatan yatamasın, zira diblerine çok yakın ve artık prime dönük ,
neden çünkü aynı zamanda bir finansal araç,..yani bir omurga,...
şimdi bunu bir şekilde basabilir, usd blokta sabit olmak üzere, sp yükselişine basabilir, yani gold çıkışını sp ye emdirecek,...
usd ye emdirirse enflasyonu çok pompalamış olur, örneğin el altılar olmasa tr dayanımıyor, havlu atıyor,...
dolayısı ile gold düşüşleri artık bir oyundur,...yalnız kaldıracı yüksektir,..
dolayısı ile fiziği artık alım anlamında avantaj sunarken, sanalı bu oyundan zarar görebilir
Yer imleri