Anasına bacısına artık geçirttirmek ister mi bir insan bırak kendi namusunu yedi yediğince herif küfür yemek istiyor ya buna ne denir ya.
Sülalen kalmayacak lan bu gidişle orosbu,ibne yarın sülalen sırada koçum.
SONRA DEMEDİN DEME İBNE.
Anasına bacısına artık geçirttirmek ister mi bir insan bırak kendi namusunu yedi yediğince herif küfür yemek istiyor ya buna ne denir ya.
Sülalen kalmayacak lan bu gidişle orosbu,ibne yarın sülalen sırada koçum.
SONRA DEMEDİN DEME İBNE.
bir fıkra ile başlayalım.
çoğunuz biliyorsunuzdur,
Avcımız avlanmaya cikar daga tepeye.. bir bakar ki bir ayı karsisinda.. ceker tufegini atesler ama tufek tutukluk yapar.. napsin, kacmaya baslar, ayi da pesinde.. ayi yakalar bunu, bir guzel becerir.. avcimiz hirs yapar oldurecektir illa ki bu ayiyi.. bir muddet sonra bir daha gorur ayiyi, ceker tufegi, basar tetigi yine tutukluk yapar, bizimki kacar, ayi pesinde, yakalar ayi bunu bir daha becerir.. avcimiz iyice hirslanmistir illa ki vuracaktir bunu, takilir ayinin pesine, gorur, ceker tufegi basar tetige yine tutukluk yapar, ayi bunu bir daha yakalar bir daha becerir.. bu olaylar tekrarlanir gun boyunca..
Artik avcinin dayanacak gucu kalmamistir, hayat meselesi olmustur bu, son bir defa daha bakar ayi karsisinda ceker tufegi basar tetige ve yine tutukluk yapar.. ayi yakalar bunu ve der ki :
- ya kardesim avci misin ibne misin
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
sayin kurt'
bu yazdiklarinizin nedenini ve kimi hedef aldigini bilemiyorun ancak bu topik icin 2 seneyi askin bir emegin ardindan hic iyi durmamis yazilanlar; topigi kapatmis ve oyle kalsin istemistik; son hali ile bu yazdigimla kalsin dostlardan ricam budur;.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
18.06.2012 yılında tarafımdan yazılmış yazılar
amma bu yorumların olmamasının tek şartı halkın darbecilere karşı dik durmasıdır
önümüzdeki günlerde mursi yan lıları sokağa çıkma yasağına karşı hala meydanlarda olur ve tankların üzerine çıkarsa darbe boşa çıkar
ben böyle düşünüyorum
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL.
HASBİNALLAHİ VE Nİ'MEN-NASİİR ĞURANEKE RABBENE VE İLEYKEL MASİİR
ANLAMI:''ALLAH NE GÜZEL VEKİLDİR;O BİZE YETER''
bizim için özgürlük ALLAH a kul ve köle olunca başlar
paylaştığım analiz ve yorumlar yatırım tavsiyesi değildir.
sungur Nickli Üyeden Alıntı![]()
63-21=42 aslen total haftadır bir boğa için ve 14 haftası gitmiştir,
42-14 28 hafta mı kalmış oluyor. 1/4 desek 7 ay
2013 ocağında global süngerlerde böyle bakmışız,...şimdide böyle bakıyoruz,...
128000 116900 le kaçırdık ancak,...81175 78300 le gerçekleşti,...
şimdi yine vobcektifte karaladık bir şeyler bir süredir rabbim utandırmasın,....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
şimdilik küçük küçük zaman işine buradan devam edelim,...daha öncelerden zaman yorumlarımı takip edebilenler içun sıkıntı yok,...
takip edemiyenler veya ettikleri halde bunu anlayamayanlar ise lütfen sormasınlar bunun yerine sayfalar dolusu yazdıklarımızı okuyup anlamaya çalışsınlar,....
kısa olarak:
zamanı haftalık veriyorum,...haftalık dediğimde bu bir hafta veya bir kaç hafta olarak anlaşılmamalı,..
bir paket olarak anlaşılmalı,..
örneğin son 6 haftalığı vermiş ve yorumlamıştım, bundan sonra ise 18 haftalık başlayacak demiştim,..
burada paketler 6 hafta, bundan sonra başlayacak olan ise 18 hafta olarak anlaşılmalı,..
diğer açıdan zaman yönü göstermez, yön yorumu yaptığım anada bu subcektiftir, yani benim bu zaman paketine kattığım kendi bakış açımdır çoğu zaman bu yorumlar tutar olsada bunun subcektif olduğunu belirtmeliyim,
örnek olarak:18 haftalık bir paketin ilk 1,2 haftası yön yapmayabilir,...dolayısı ile böyle uzun paketlerde ilk başlarda poz alanlar yön daha sonra ortaya çıktığında terste kalıp zarara uğrayabilirler,...
her paketin içinde dönemsel zaman paketleri vardır,...
örneğin son 18 haftalık paketin ilk 2 haftası yataydır,...ama ben yine bunu belrtirsem bunun subcektif olduğu yine herkesçe bilinmelidir,...zira bu durum zamana benim kattığım yorumdur,...
özet olarak zamana bir bütün paket olarak bakıyoruz, bu bizim gereksiz poz açışlarımızı önleyecektir,...kemdimden yola çıkarsam şimdi 10000 puavan tersteyim örneğin,...
paket 18 hafta sürerde bunu boğa olarak yaparsa benim yeni aynı yönde short poz açışım, 121000 seviyesini aşmadan olmaz misalen,...
tersine 18 hafta ayuyu yaprsa önceden açtığım ve10000 puvan terste kalan poz bu defa zararını çıkartır ve kara geçer .....misalen,....
öyleyse büyük puvan hareketlerine cool olarak bakıyorsak her zaman belirttiğim üzere portföyde boz açış portföyün belli bir oranını geçmemelidir,...
aklımız ve düşüncemiz karda deyil cüzdanımızda olamlıdır,..zira fiyat hareketlerini yapanlar kar peşinde deyil cüzdan peşindedir,...
cüzdan kolleksiyonu yaparlar,...işleri budur,...
dolayısı bizlerinde işi bu cüzdanı korumaktır,...bununda en kestirme yolu portföyümüzde çeşitli nedenlerle girebileceğimiz aşırı risk alma isteğinden vaz geçmektir,...
dolayısı ile gerisini zaman halledecektir,...bu en azından bende böyle oldu,...
son 4 büyük hareketin hepsinden birim kontrata 10000 puvan üzerinde puvan almayı başarabildim,...
bu 5.hareket ve bunun öncesine de 10000 puvan üzeri long kar alarak geldim,...
son oluşan 10000 puvan zararda ise piyasadan bir hayli uzaktaydım,..yani her zamn takip edebileceğim bir internet oratamım yoktu,..
arada olduğunda ise yorumlarımı ve analizlerimi yaptım ancak pozisyonumla ilgili bir poz artırımından yada stoptan özellilke kaçındım,bunları vobjektifte çeşitli zamanlarda yaptığım yorumlarda geriye dönük olarak bulabilirsiniz,...
sadede gelirsek;
paket bütünü 18 hafta,...
paket içi özel dönemler ise,...
2, buradayız,...ve buranın 2 haftasındayız bu cuma gününe kadar, subcektif muhtemel yatay,.yani 101850 tepesi gölgesinde bir piyasa
2, ilk 2 haftalık yaty bu 2 haftada ya direnç kıracak ya destek kıracak, yön muhtemelen 18 hafta bütünün yönünü verecek
3,
3,
2,
3,
1,
2,
total 18 hafta,
19 ve 20 haftalar bir piysanın başka bir piyasaya geçişi,...sonrası yeni bir piyasa yeni bir trend,...veya akım,...
yani 18 hafta+2 hafta=20 hafta total,
sayın indragandi sp icin de aynı haftalar sozkonusu mu?sizin rakamın 1956 nın üzerinde geziniyo su sıralar.
vobcektifte sayfa 2989,...
indregandi Nickli Üyeden Alıntı![]()
bu iş sp ye,
2 kalan+ 4 yatay desek=6 hafta,
son 5 hafta yükseliş desek,....
1956.x veya 2300.x,
benim tahmin 1956.x
1812.x ise son saykıl, analizini yapmıştık,...1812.x altında 1706.x altını görürse ayu içun ilk işaretti hatırlayınız,..
bu 11 hafta bütününde bir yerden son fırsat yükseldi yükseldi bizimki,....
yükselemedi ana stoğu takip eder,...
ara işarette sp dolar la birlikte düşmedikçe,....
yani py eşitlemeli bir yerden ki, sp düşüşüne dipler ölçülü olabilişin,
yoksa ölçüsüz ve tam biz bozgun olur,...
zira bu sp nin ana düşüşü değil,
ana düşüş bundan bir sonrası olacak olan,...
yani
11 hafta,
düşüş, 15 hafta,
3 hafta yatay, dip çalışması
tepki, 6 hafta
total 35 hafta
sonra
ana düşüş,
2014 sonuna sp nin düşüşü,..
11 hafta geride kalan,....bu yaşandı bitti kül oldu gitti,...
şimdi kırmızı ile yazan bölümün 15 haftanın 7 haftasındayız, içinde bulunduğumuz hafta,....
Şu an 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 konuk)
Yer imleri