belirsiz.
jel.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Tr ve dow grafta makro mikro için tek önemli tema
belirlilik ve belirsizlik
graflarda gösterdim.
Peki bu amerikadaki belirsizlik nedir?
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Sp 1402 kapadı fakat cfdyi ben cuma günü 1390 altında gördüm.
Bir papatya olan ki aylar önce verilen bir papatya olan 31 aralık yani pazartesi
sert düşüşle açılacak amerika.
Hatta belki mini bir crash.
Future anlaşma olmayacağını fiyatlıyor.
Fiscal Cliff.
Bu tekniğe nasıl uyuyor? Cuma düşüşü kısa vadeleri sata soktu, zaten 1410-1415 arasındaki noktaya dikkat ihlal olursa ew değişir demiştik.
İhlal oldu.
Cuma kapanışta kısa vadeler dışında orta vade aylar sonra flate çıkmıştır spde ve %0.35-0.50 arası kapanış bazı düşüşde sp sata çıkar. Nasdaq cuma günü orta vadede direk aldan flatsiz sata çıkmıştır.
Vix al setuptadır ama setup oluşmuş ise de al oluşmamıştır çünkü günlerdir ilk şart hariç diğer iki şart asla ve asla oluşmamıştır.
Vix grafı bir daha vermiyorum verdim çünkü cumadan.
Bir diğer teknik önemli hususumuz günlük full stoc. aşırı satıma yaklaşmak üzere (asla unutmayın aşırı satımlar aşırı alımlar bazen şelale rallinin en önemli unsurlarıdır).
Bunalrın haricine ewimiz var elbette ve o derin konu.
Jelibon.
Son 9 ayda görülen ve abd endeklserinin anlatılan şekilde %8 lik bantta aşağı yukarı savrulmasının altındaki belirsizlik
elbette önce bernanke işsiz kalma gevşemesi, sonra seçim, sonra fiscal cliff
olayıdır.
son 6-9 ayda bu topicte bu 3 konu haricinde hiçbir makro mikro yazı yazılmamıştır.
Önce bernanke yapmadı yapmadı dikkat yapacak dedik olağan toplantıda bir kere dedik ve yaptı, Ama o sıralarda da herşey belirsiz gitti ve seçim yaklaşınca işini sağlama almak için bir anda yaptı, dikkat fiyatlarda dedik,
Sonra seçim tahminleri o süreçte kafa kafaya gitti yani belirsiz,
Ve sonunda fiscal cliff hemen seçimle konuşmaya başladık, yıl sonuna süre vardı ama anlaşamadılar. Bakın bununla ilgili bir örnek verecem bulabilirsem biraz sonra alayının aklı şaşacak.
Bu 3 olay hep bir belirsizlik halinde gelişti.
Bilindiği gibi bir piyasanın sevmediği tek şey varsa o da belirsizliktir.
Belirlilik iyi belirsizlik kötüdür.
6-9 aydır abd piyasaları bu belirsizlikler ve son hamleler şeklinde geliştiğinden alayı abc ile iğrenç bir şekle girdi. Bu abcler hakiki iğrenç olaylardır, ewle bunları göstermek ise üstelik tek ewle çoğu zaman oldukça zor bir zanaatir.
Neyse 2012 nin son zamanları 6-9 ayı iğrenç ewle uğraşan bir Jelibon karşınızdaydı.
Jelibon.
Şimdi yine hızlı başlayıp ağırlaştık, yarın sabah 8 de işim var devam edemeyeceğim yarın akşam yılbaşından sonra devam edecem, hızlı 3 graf verecem, sp, hui ve gold.
Jelibon.
Önce yılbaşı hediyenizi bugünden verecem.
Papatya 31 aralık ardındaki papatya
1 Mart 2013 dür.
Jelibon.
18/12/2012 dow kapanış yükseği 13351 kapanış yükseği olarak kalırsa acaba 31 aralık papatyası 7-8 trade günü önce erken tepelemiş olarakmı çalıştı?
Yoksa 31/12/2012 ya da 1-2-3-5-7 gün geç çalışarak dipleyecekmi?
Yılın ilk haftası bilemedin ikinci haftası işimiz bunu çözmek.
31 aralık 2012 dipmi tepemi?
Görmeye çalışacağız.
Asrın öküzlerine not: Dikkat edin nasdaq orta vade short, sp flat ama shorta nasıl geçeceiğini yazdık dikkatli olmak gerekiyor. Bu durumu çözmeden alınacak erken bir long da şans %50-50 dir şu an.
Mutlak vix net alım sinyali beklenmelidir.
Jelibon.
Aylık sayım ve haftalık sayımda değişiklik yoktur.
DİKKAT HAFTALIK SAYIMIN ÜZERİNDE A YUKARININ BİTTİĞİ ALTERNATİFTE C YUKARININ BİTTİĞİ İŞARETLEDİR.
hATIRLAYALIM. yENİLEMİYORUM AYRI AYRI DAHİ VERMİŞTİM SON ZAMANLARDA, ORDAN ALINTILIYCAM.
JELİBON.
Aylık,
dow haftalık öküz,
dow haftalık ayu,
sırayla eskiden alıntı.
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri