Haftasonu ewleriz, iyi haftasonları.
Jelibon.
Haftasonu ewleriz, iyi haftasonları.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
jelibon abey bizim borsa dünya yıkılıyor kademe düşmüyor abey bi analiz geçermisin haftasonu abi teşekkürler
sEVGİLER, sAYGILAR.
bURA jELİBONCA.
2012 Yİ BÖYLE KAPADI JELİBONCA
2013 DE GÖRÜŞMEK ÜZERE.
jELİBON.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Çok Uzman
2012 nin sondan bir önceki akşamında çalışmalarımı her pazar olduğu gibi yayınlamaya çalışacağım az sonra, bir arada olmaları için yarın sabaha kadar mesaj atılmazsa sevinirim.
Jelibon.
2012 sp kendimi değerlendirmem şu şekildedir:
Haziran ortasında vix al sinyali çektik, papatya sanırım 11 hazdı, 1 hafta erken 4 hazda 2012 nin ralli arkası düzeltmesi bitmiş oldu,
ALAYI 2012 DE YENİDEN VE HER ZAMANKİ GİBİ BİR KERE DAHA TEPE GÖRÜLDÜ DİYORDU,
JELİBON İSE HAYIR DİYORDU GÖRÜLMEDİ DİYORDU.
4 HAZ DİBİ ARDINA SP 3 EKİM PAPATYASINDA , MART 2009 DAN BERİKİ EN YÜKSEK DEĞERLERE ÇIKARAK 7557857757 NCI KEZ ARMUTLARA TOKADI ATARKEN
AYLAR ÖNCE JELİBONCADA VERİLEN 3 EKİM 2012 NİN 4 EKİM KAPANIŞ YÜKSEĞİ VE 5 EKİM EW EN YÜKSEK DOW OLMAK ÜZERE
PAPATYA MÜTHİŞ BİR SHOWA İMZA ATTI.
2012 DE 2011 DEN İKİ KERE DAHA YÜKSEK TEPEYE GİTTİK VE İKİİNİ DE PAPATYA YAKALADI.
O TEPEDEN BERİ İDDİAMIZ 3-4-5 EKİMİN DE NİHAİ TEPE OLMADIĞI ŞEKLİNDEDİR BİLİNDİĞİ GİBİ.
jELİBON.
Şimdi biraz makro mikro tırıvırısı yapacağız, sık yapmayız ama ara sıra makro mikro yatırımcıya nerde yardımcı olur anlasın diye yaparız.
Jelibon.
Açık söyleyeyim borsada makro mikronun hiç faydası yoktur ve palavradır kötü bir ew veya kötü bir indik bile makro mikrodan daha yararlıdır.
Bizim için makro mikro da önemi olabilecek tek konu
''Belirlilik mi? Belirsizlik mi?''
temasıdır.
Gerisi tırıvırıdır.
Jelibon.
Şimdi yukarıdaki iki graf aynı zamanın grafı.
Son 18 ay gibi birşey.
Son 9 ayın yatay geçtiğini görüyoruz ralli ardına unutmayın ralli ardına yataylık, piyasanın aralık 2012 kapanışı 2011 temmuzdan farklı yerde değil.
Son bir yıl dersek dow geçen yıldan 500 küsur puan yukarda yanlız 3 ay daha eklersek dow 2500 puan yukarda çünkü ekim 2011 çokm düşük bir değer.
2012 nin değerlendirmesinde dowun 2012 kapanışından 800 yukarı 300 aşağı 1200 yukarı 0 a yakın ve 500 yukarı yani dow 2012 yılında bizim ewimizden aylarca verdiğimiz iğrenç abclerle geçmiş son derece sıkıntılı bir halde %6 yukarı %2 aşağı %8 yukarı 0 ve %3 yukarı sonuç % 8 içinde gidip gelmiş bir 2012 tablosu.
Sebebi özellikle son 6-9 ay için anormal bir belirsizlik.
Jelibon.
Bakın TR de herşey belirli politik risk yok tek iktidar var hükümet son 10 yılda hiç yapamadığı şekilde rahat. Herşey belirli ve TR mevsimsel bilinen en iyi yılın son altı ayında beklenildiği gibi uçtukça uçuyor gayet normal belirli ve kolay.
Jelibon.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri