15 dk grafikte sanki OBO görüyorum...94825 altı kesin olur...bence..
15 dk grafikte sanki OBO görüyorum...94825 altı kesin olur...bence..
Başarılı bir VOB çuyum.
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bugüne kadar hep aşağı hareketler üç dalgada zig-zag kalıyordu . Oysa bugün 94.900 den başlayan yukarı harekette zig-zag kaldı . Bir hareket üç dalgada kaldı mı arkası ters tarafa sert bir beş dalgalık itkidir .
95.675 - 94.975 = 700 puan (a)
95.325 (b) dip yeri + 700 = 96.025 (c) ya burada bitecekti .
95.325 (b) dip yeri + 0.62*700 = 95.800 (c) burada bitti .
Gerçi bitip bitmediği belli değil bu lebronun ne yapacağı belli olmaz . . .
Konu gnome tarafından (25.04.14 Saat 18:32 ) değiştirilmiştir.
Y E S , WE CAN !!!
Hadi ayılar vurun palaya![]()
bu boğanın sonu belli ama sorun kanlı mı olacak kansız mı ??? :![]()
Y E S , WE CAN !!!
Matriks beklenti anketinde % 55 - 60 çoğunluk alış yönünde fikir belirtmiş . Yani uçucaz kaçıcaz modunda herkes .
Yeni yıl rallisi olacaksa bugünlerde düşürmeleri lazım ki genelde hep böyle olur sonra 12 aylık bilanço beklentisi diye yükseltirler . Ama son on yılda sadece iki kere aralık-ocak dönemi iyi geçmiş bizim borsada diğerlerinde mafiş .
Y E S , WE CAN !!!
94.650 sınırdır . Bunun altı kesinlikle shorttur . Şuan da short yok dileyen long tutabilir , maliyeti nedir bilmem ama 94.600-650 ye stop koysun altında long olmayın . Şayet altına düşüp tekrar üstüne çıkarsada short kalmayın . Testere en fazla ya bir kere yapar ya da hiç yapmaz ki son zamanlarda hiç üzmedi .
Akıllı olun rsi , macd vs tırıvırı işleri bırakalım .TEK GERÇEK RAKAMLARDIR , TEK GERÇEK MATEMATİK . . .
Y E S , WE CAN !!!
Dikkat ederseniz ben sonradan gördüm sabah 94.750 leri test etmiş . Dileyen , riski seven 94.650-750 kısa vadeli long bile deneyebilir . Lakin çok çok riskli hemen terse dönebilecekseniz yapın . . .
Y E S , WE CAN !!!
Geçen haftaki görüntünün aynısı . Hala longda , short asla yok . Short sınırı 94.600 den 94.700 e yükseldi . Altına shorttur . şu anda değil . 95.300 geçilirse long gider .
Tabii en rahat olan geçen gün 93.150 geçlirken 150-175 veya 93.200 den short açan kişi . Zaten long short yeresi belli . Kahveni iç , tv izle , gazete oku . Relaxx .
Flat olan da relax . Kim sıkıntılı buralardan short ya da long açan kişi .
95.300 üstü long
94.700 altı short.
Herkese yürekten başarılar . . .
Y E S , WE CAN !!!
Umarım bir kişiyi bile olsa gereksiz shorttan uzak tutup makinaya yem olmaktan kurtarmışımdır .
Ha pazartesi sabahı 1000 puan eksi gapla başlarsa senin yüzünden shortları bozduk demeyin . Extreme olaylar ve istisnalar kaideyi bozmaz . Doğruları yaparak bazen kaybetseniz bile uzun vadede hep kazanırsınız . Bu arada umarım eksi gap falan olmaz .
Y E S , WE CAN !!!
şu anda sistem longda . Her nekadar fantazi , yorum , hissi yorumlar yok desek de neticede insanız robot gibi duramıyoruz) konuşuyor , düşünüyoruz . . .
O zaman şöyle birşey düşünüyorum .
Kırmızı çizgi altta destek oluyor ve cuma kapanışı itibarıyla 94.900 e yükseldi . Bunun üstünde kesinlikle short yok . . .
Lakin yukarı hareketin 96.000 direncinde yine ters yüz olması ve bir anda neredeyse 400 puan gevşemesi hoş görüntü değil . Ayrıca kırmızı çizginin fiatın olduğu seviyeye yükselmesi ve fiatlara yapışarak onunla birlikte 96.000 yukarı çıkması gerekirdi , bunu cuma günü yapamadı . Pazartesi günü muhakkak yapmalı yoksa kırmızı çizgi allta kalmaya devam ederse uyumsuzluk oluşmuş olur ve fiatı kendine çeker bu da 96.000 i kıramayacak demektir .
Hep naçizane dediğim gibi disiplinli bir trader olunursa ve sinyallere zamanında , harfiyen riayet edilirse sıkıntı çekilmiyor . Why ???
çünkü o kişi 93.150 lerden long oldu ve bekliyor (inşallah öyledir))
bizim yukarda yaptığımız fantazilerle uğraşmasına gerek yok . örneğin pazartesi sabah 94.900 altına geldi sattı 1600-1700 puanını aldı çekildi .
Sıkıntıyı arada derede poza giren kişi çekiyor . Short olan ve 95.300 üstünde hala shortta kaldıysa 96.000 kırıp yukarı giderse diye , 95.300 yukarı kırılınca long olan da ya hızla düşerse diye korkuyor .
Kısacası ister short , ister long vob da korku standart)
kime sabırsız ve rastgele işlem yapana . . . Piyasanın tek yapmak istediği bu , bizi abondene edip dengemizi bozmak . Birkere denge bozulunca guardı düşmüş boksör gibi yumrukları peşpeşe yiyoruz maalesef . . .
Konu gnome tarafından (25.04.14 Saat 18:32 ) değiştirilmiştir.
Y E S , WE CAN !!!
Şu an 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 konuk)
Yer imleri