Şimdi hayatımın en zor dönemindeyim.
2009 dan artarken 2010 da 2011 de etiketlerimiz sayı idi ve papatyalar net sayılara gelerek çok kolay oluyordu.
2012 ise iğrenç harflerle boğuşuyoruz.
Bugün 4 haz vix al sinyaliyle attığımız etiketi değiştirdik görüldüğü üzere.
Bu sayımlar sayı ile olsa o etiketler çok daha kolay ve itkisel olacaktı oysa biz şu an alayı abcde ile uğraşıyoruz.
Bu abcde ler papatyanın büyük düşmanıdır çünkü abcde ler ara dalga gibi birbirine overlap ediyor ortaya bir tane 1 4 koyamadık aylardır oldukça choopy ve overlap bir piyasanın içindeyiz.
Elbette sebebi tükeniş dalgaları olmasıdır.
Son iki papatya 3 ekim ve 25 ekim idi.
4 ekim kapanış yükseği papatya yine bir en yükseğe aylarca sürerek gitti, ve oradan düşüyoruz.
25 ekim papatya etiket atmadımı attı, ama altına gelecez dedik, geldi.
31 aralığa kadar papatya yoktur.
İş gitgide 31 aralık dibe geleceğe dönüyor.
37 trade günü var önümüzde papatyaya.
Mevsimselliğin başlayıp başlamayacağı noktadayız.
Ancak düne kadar ki dün 14 kasım bradley idi sp yine en düşük kapanış yaptı.
Tekrar ediyorum ne bradley ne altın ay dönümleri sp için papatya gibi değildir.
31 aralığın mevsimselliğin aksine dibe gelmesi sp de beni asla şaşırtmaz çünkü biz 25 ekim papatyasında dip alıp yukarı dönmedik eğer dönseydik 31 aralık tepe olur derdim.
Evet bilinmeyen bir tarih dibe gelip 31 aralık tepe olabilir.
Ama 31 aralığın tepeye geleceğini düşünenler en az onun kadar 31 aralığın dibe geleceğini de hesaba katmalılar.
Bu trade açık söyleyeyim 31 aralıkta daha net olacak, ha daha önce dönüp orta vade ala geçerse önce netleşir ama orta vade ala geçmediği her durum 31 aralığı dibe getirebilir.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Yer imleri