peki altın?
jel.
peki altın?
jel.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
altın sıfır.
jel.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Şimdi huide kasım dolunayında full stockun aşırı satıma girmesiyle gelişen tepkinin yeni ayda tepelemeyle geri aşırı satıma girdiği ve bir süre kısa vade alda kalsa da dün ile kısa vadenin geri sata döndüğünü görüyoruz.
Bu huide diplemenin bitmediğini gösteriyor.
Jelibon.
Bu sürdürülebilirmi?
Bu aslında dün akıllı olun çektiğimiz konu.
Sürdürebilirmi?
Ne bileyim mümeccimmiyim ben.
Jelibon.
Huideki ve endeksdeki olay altının da düşebileceğini gösterebilir. Bu sefer de altın FS aşırı alımda.
2011 e dönelim.
Jelibon.
O zaman hui ile altını kıyaslayalım 2011 de. üstüne sp de koyalım.
Jelibon.
sphuigold.
jel.
Görüldüğü gibi 2011 yaz ayları altın artar endeks artar herşey artar diyenlere tokat attığımız zamanlar.
O gün bu huylarından vazgeçirdik bağıra bağıra bazı arkadaşları.
2011 in o dönemi benzer bir dönem idi.
Şimdi o dönem endeks düşüyor.
Baya sert düşüş yine mini crash.
İlk dipleme bitiyor. Tepme zirve yenilemeden ilk düşüşün az altına geliyor ve sonra başlayan hareket 2012 de iki adet yeni zirve yenileme yapıyor. Yani sp de o iki diplemenin sonucu son 1.5 yılın dibi oluyor.
Hui ise sp ilk tepmeyi yapıp aşağıya bir kere daha diplemeye dönerken yeni en zirvesini kısa bir sürede yapıyor. O zirveden sonra hui 2012 nin mayıs ortasına kadar derin düşüşe geçiyor.
Altın ise ne spnin iki diplemesine ne huinin bir diplemesine uyarak onlar düşerken direk artarak 1 ay içinde 300 puan artarak 19XX de essah dirençde hiç sevmediğimiz ağustos tepesini yaparak mayıs-ağustos 2012 dip oluşumuna kadar düşüş yaşıyor.
Jelibon.
Bu tekrar edemi?
Dediğim gibi mümeccim değilim.
Anlayabilmek için elimizde ay dönümleri silahı var.
Ay dönümleri karışık ve zor ama ay dönümlerine ne zaman geriye baksan kolayca şu oldu diyebiliyorsun.
Zaten kolay olsa ay dönümü uygulanamazdı çünkü ay dönümünün çalışması da çalışmaması da aslında çok kolay fikir veriyor.
Jelibon.
Şimdi altında ay dönümü olaylarında,
4 tane yukarı dizdirdik, 3 tane yogiler aşağı dizdirdi dikkat ilki yatay ve irregular tepe yenileme, ve 1 tane 2 gün gecikmeli yukarı alıyoruz.
Bizzat yeni ay dönümü 13 kasım 72 saat penceredeyiz.
Buradan pencere bittiği an dolunaya hareket gelecek.
Gelecek hareket aşağı olursa, 1 döngü dolunay-yeni ay arası artış ardına 1 döngü
yeni ay-dolunay arasına düşüş olacak.
Gelecek hareket yukarı olursa, kasım dolunayı ardına başlayan 1 yukarı ardına 2.ci yukarı dizdirme gerçek olacak, bu döngü inverse olmuş demekdir.
Mesela kasım başı dolunayından yeni aya yukarı 2 gün geç başlasa da asla inverse değildir, geç başladı ama normal olan oldu.
Eğer şimdi pencereden çıkınca hareket olması gereken normal olan dolunaya düşüş yerine artış olursa inverse olmuş olur. O zaman 4 dizdirmenin (bull market karakteri) içinde olabiliriz.
Anlatılan döngü inversion olaylarının istatistiksel ihtimali %30 dur.
Bir döngünün normal çalışma ihtimali %70 dir.
İnverse olma ihtimali %30 dur.
Mümeccim olmadığımdan hangisidir bilmiyorum elbette ama ihtimaller yukardadır.
Bu cuma veya pazartesi pencereden çıkış yönü netleşecek ve netleştiğinde alayına isyan yara açar, aynı yönde olmak gerekir.
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri