Küresel sermayenin oyunlarıda hep birbirine benziyor,
Vıx in yıllar itibariyle yapmış olduğu hareketler baktım aylık bazda
Aşağıdaki grafikte dönemleri renklerle ayırdım, her dönemin konjonktürüne göre olaylar gelişir, nedense tarih tekerrür ediyor görünüyor.
Tekerrürleri trendlerinde inceleyelim
1. bölgede uzakdoğu krizi çıkmış gelişmekte olanlarda krizler görülmüştü.
2.. bölgede ise gelişmişlerdede bazı sorunlar,özellikle ABD de nasdaq teknoloji endeksinin çöküşü, enron iflası bunlardan bazıları, bunun yanı sıra Saddam faktörü 11 Eylül sayılabilecek olaylar, yani dünya karmakarışık ve olayların ardı arkası kesilmeyen volatilitenin diplerde rahat rahat durmadığı dönem.
3. dönemse ABD nin faizlere müdahale ettiği, gelişmekte olanların iyi performans sergilediği dönem, bu dönemin bitişi carry trade krizidir denebilir.
Carry trade crizinden sonra zaten tekrar 1. dönemdeki gibi diplerden kalkış yapan vıx endeksi o tarihten bu yanada bir türlü diplerde rahat duramadı, durdurulmadı desek daha doğru ya neyse.
Şimdi bence 2006 - 2008 yılları arası bu ani yukarı trend sonrası küresel sermaye oynaklığı korku ve coşkularla tıpkı bir önceki 2. dönem gibi sürdürmekte, olaylarda zaten yok arap baharı yok AB çıkmazı yok global ekonomik riskler yok İran, yok zordaki bankalar vs. vs. bir türlü ardı arkası gelmeyen birbirini takibeder yapıda..
Bana kalırsa ABD ninde faizlere müdahale etmesine kadar tıpkı grafiktede sarı aşağı okla işaretlediğim ve yeşil 3. bölge gibi bir trendin başlaması için, korkular ve coşkularla dolu 2. dönemin yine askeri müdahaleler yada savaş ve şirket batmalarının eşlik edeceği korku dolu aylardan sonra gelecek. Buda 2013-2014 den önce olacak gibi görünmüyor ki benim tahminim dahada gecikir 2016-2017 leride bulabilir.
Şimdi burada önemli olan soru işareti koyduğum bölgedeki hareketleri yapıyor olmamızdır diyorum, vıx belki bikaç ay 15-16-17 seviyelerinede düşecek, ama 2. dönem özelliği gösteren yapı ve bitmeyen arap baharı İran meseleleri zorda olan bankalar AB belirsizliği vs vs, malzeme çoksıradaki neyse ne, önemli olan sıradakinin hemen vıx in boyunu yukarı uzatabilecek konular olmasıdır diyorum..
Zaten iki ho herşeyi özetliyor, aşağıya kesmesine müdahil olunmuş resmen, sırf bolinger e baktım, genişleyen daralan ve tekra hafif genişleyen bolinger, en az bir veya iki kez daha genişleyen bolinger olacak görünüyor.
Benim gözümden vıx budur, biraz uzun oldu ama küresel sermayede dönem dönem ne halt ediyor? neredeyiz? başka türlü büyük resmi anlayamıyoruz diyorum, saygılar.
** Savaşa başlarken ve masaya otururken her ihtimali göz önüne al!.. Ve kendini en kötü duruma hazırla!
Hun İmparatoru ATİLLA
üstad;
Bir iki satır da TR için çızıktırsanız...hala 50,5--51--51,5--52,3***52,5--53--53,5 devam mı izlemeye
Bir de TR ile SP ayrışma durumu var mı..geçen hafta biri çıkarken diğeri düştü..bu hafta ikisi birden çıkacak gibi..haftayada SP düşerken biz çıkar mıyız acaba.
Haftayada yükseliş var TR de diyorlar,23 ocak başlar düşüşümüz diye..Beyinler bölünüyor mu acaba.55,0 e dayanırmı düzeltme öncesi
Arkadaşların katkılarıyla müthiş bir topic oldu, nefis grafikler nefis katkılar.
Aynen devam.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
jelibon patron geçen hftasonu topiğe bir gönderim olmuştu, arkadaşlarda teşekkür ederek beklediklerini belli etmişler, acaba bakabildinizmi? görmediğinizi varsayarak tekrar linki vererek sormak istiyorum, olmazsada canınız sağolsun
http://www.voborsa.com/forum/showpos...ostcount=20484
** Savaşa başlarken ve masaya otururken her ihtimali göz önüne al!.. Ve kendini en kötü duruma hazırla!
Hun İmparatoru ATİLLA
USTA bu gümüşdeki toboya ne dersiniz çalışırmı.gerçi 13 kapanışına bakılacak ama geç kalmayalım sonra.birde altında günlüğemi bakmak sağlamdır h4 demi ordada tobo var kafam fena karıştı
17 ocak elma kaarı.
19 ocak gogle kaarı.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri