Öküz.
Jelibon.
Öküz.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Altın ay durumu graf.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Bugün Altın
Dirençler 1717-1725 ve 1737-1744.
Destekler 1697-1705 ve 1683-1688.
Jelibon.
Bugün Gümüş
Dirençler 32.50 -33.01 ve 33.45 -33.65.
Destekler 31.05-31.40 ve 30.08-30.65.
Jelibon.
gold için önemli seviyeler bakalım ne olacak
ya herro ya merro![]()
ne oldu?
fake mi?
değil mi?
anlayamadık üwwwww![]()
gördüğüm en koccamen kelebek![]()
demek ki hareket de böööyyyuuuk olacak ama hangi yöne!!! üwwww![]()
Dünkü 90 lık satış günü ardına sıfır ve 3 endeksde karışık kapanış.
Bugün önemli değildi.
Yarın daha önemlidir.
Buradaki iki ayu sayumu yani 1215 li olan ve 122X li olan herhangi bir endeksde ihlal yok henüz, tran hariç. Tran da önemli bilindiği gibi dowla uyum yapması öküze yapmaması ayuya yarar.
Piyasa gelmiştir özellikle dowda çok yanaşmıştır ihlale. Geçmemiştir bende pala olsam elbet aynısını yapardım. Caldero bir gün arkamdan geliyor, güzel. Acep burayamı bakıyor?!!! Şaka elbet.
7 aralığa 6 trade günü, sert dip olursa dibi yakalamak lazım orada.
Aksinde beklemedeyim. Hergün vurkaça oynamak lazım.
İyi Geceler.
Haftanın kalan günleri sıkı veriler var. Oldukça kabarık bir takvim. Ve elbette çok önemli veri olan tarım dışı istihdamda bu cuma.
Wednesday, Nov. 30:
■* ADP Jobs Report 8:15am
■* Productivity 8:30 am
■* Chicgo PMI 9:45 am
■*Pendng Home Sales 10am
■*Fed's Beige Book 2 pm
Thursday, Dec. 1:
■* Unmplmnt Claims 8:30am
■*ISM Mfg Index 10 am
■*Constrctn Spendng 10am
■*Auto sales all day
Friday, Dec. 2:
■** The Big One! Labor Department Monthly Jobs Report. 8:30 am.
Jelibon.
Sayın Akhenaton,
Gap dolguğunda tabii işi bitmiş olur, ancak gape gap çok sık görülen birşey, ayrıca dalgalarda gapler tam dolmadanda gap bölgeleriyle uğraşma çok görülen birşeydir. Özellikle itkisel hareketlerde gaplarle uğraşma olsada tam kapanmama durumları çok gözükür.
Elbet bir zaman sonra gape gidildiğinde az hacimli geçilen gaplerde piyasa çok oyalanma yapabilir. Bunlar virgin yani bakire barlardır.
Gapler hakkında gap trade hakkında bu topiğin başında bir yerlerde bir yazı var bulursan onu haftasonu bir daha vereceğim.
Gaplere bakarken gap direnci desteği de önemli konudur. Tam dolmadığı durumlarda ilk hareketlerde tam desteğinden veya direncinden ilk denemelerde dönüşler olabiliyor. Bunu sonradanda geçebilir hiç kapamayadabilir.
Gapler kapanır ama zamanı sanıldığından uzunda olabilir. Mesela ayu rallisinde 2009 dan beri aşağıda kalmış gapler vardır. Elbet ne zaman dolacak bunlar kimse bilemez.
Mesela spy de maksimum gap sayısı bile bellidir. Ben bu konuda tam sayıyı bilmiyorum. Cobrada buna bakıyordu. Atıyorum aynı anda açık gap sayısı piyasada spyde 19 tane gibi, sayı atmasyondur. Çok önemli birşey olmazsa 20 olmaz mesela açık gap sayısı. Bana göre incelenmesi gereken bir konu.
Periyod 1 dakkalık gap bile zaman zaman önemlidir. Özellikle gün içinde.
Başarılar.
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri