Benim için bu piyasa bundan sonrasında budur.
377 altı üstü.
Başka sözüm yok.
Jelibon.
Benim için bu piyasa bundan sonrasında budur.
377 altı üstü.
Başka sözüm yok.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Aşağıya gelmeden yani simetrik üçgenin aşağısını yapmazsa iş simetrik üçgenden yükselen üçgene dönecek. Eski tepeye değip çekilme bu sefer daha güçsüz olacak ve alım fırsatı olacak. Gelecekden bahsediyoruz hangisi bilmeden? sadece cuma pazartesi fikir verebilir.
1356 dan 1296 ya düşüşte sata son anda çıkmayan (burada yazıldı, alıda yazılalı 23 gün oldu) sp orta vadede alda devam ediyor, Nasdaq geçen hafta flate çıkıp dün yine ala geçti.
Bu iki endeks flate yada sata çıkmadan açılacak short risklidir. Düşüşler alım fırsatıdır.
Yükselen üçgende eski tepeye deyince hafif geri çekilme gerektirir. Alım fıursatı olur.
Bakın bunlkarla TR yi karıştırmayalım. Amcama ayrı yorum yazıyorum. TR kapanış bazında 60700-60900, daha aşağıda 377 ho ve ÖZELLİKLE 58000-60000 KADER YERİDİR. 58000-60000 ORTA, UZUN VADEDE YUKARININ YADA AŞAĞININ ANAHTARIDIR. 58000-60000 DE LONG OLUNUR AMA 58000 KESİN VE KATİ STOPTUR. TR PİYASASI 2009 MART RALLİSİNİN EN ÖNEMLİ TESTİNDEDİR ŞU AN.
İndinin süper lafı güzel, hükümet shortladı lafı.
Neden doğru ve gerçek? Nedir bu panik hükümette, Amerika zirveden 50-100 puan aşağıda hükümet amcam yurtdışı krizden bahsediyor. ha desin bizde kriz tamam kabul edeyim bir nebze bu yurtdışı kriz hikayesi ne ayak anlamadım gitti.
Eee bu durumda birileri belliki ya şortta yakalanmış ya şort istenilmiş.
Sortçu hükümete selam yola devam.
İndiyede selam, iyi tatiller İndi.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
svg.jelibon teşekkür ederim.geçmişten kalan ve gecikmiş teşekkür.
başarılar...
yazılarım hayal ürünüdür..rüyalarda yaşarım...
dayanak varlık işte bütün mesele bu..önce konut,sonra hisse,anlayana..
jelibon abi kolay gelsin
selamlar-saygılar
eski nickim:trader38
Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum
Bu hafta süper bir hafta oldu.
PAPATYAYA FAL DİYENLER PAPATYANIN DIŞINDA BAŞKA GERÇEK OLAMAYACAĞINI ANLADILAR.
7 TEMMUZA BİNGO TEPE ARDINA 79200 SATAN 72800,
6400 PUANDA.
7 TEMMUZ SONRASI BURADA AÇIK NET TEK TARİH VERİLDİ.
29-30 TEMMUZ.
JELİBON ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR, TARİH DOLMADAN LONG AÇANLAR KENDİLERİ KAŞINMIŞTIR.
TRADEDE DİP TEPE ARIYORSAN KAPAT HESABI.
ASLOLAN TARİHTİR.
Bir reçete verdik burada doktor reçetesi, 60700-60900 sonu olan. Altının sert olacağını geçmiş iki dibi bilenler biliyordu. TA nın faydası burada o reçetenin arkasından gelen iki rakam vardır elbette mesela 60000 yoktur. Daha önce olmadı şimdi niye olsun? Daha önce 60700-60900 dan döndümü hiç? Her seferinde 60000 bağıran tvye rağmen. Bu seferde böyle olacağı beklenilen ve normaldi.
İki rakam 59xxx ve 58xxx.
Neyse kısaca aşağıdan yukarıya dönme haftası papatyadan net açık görüleceği üzere bu hafta değildir. En erken haftayadır. Dün korkuyorum dedim 6 trade günü var dedim, 5 trade günü var şimdide.
Haftasonu bakarız.
Jelibon.
Ben dedimki burada daha 9 gün var ben yazsam ne yazacağım ne değişecek daha 10 gün var 9 gün var?
Arada adam psikolojiiye oynuyor, yön aşağı 7 temmuzdan beri bazen yavaş bazen sert.
Değişen birşey ise olamıyor işte herkes gördü.
mesela burada benim yorumlarım var, aşağısı çok olamaz diye bu psikolojiyi bozduğundan bunun, bu hata bak bunu itiraf etmez herkes, burada sadece iyi yazdıkalrımı ayıklayıp diğerlerini unutmuş gibi yaparsam hain olmuş olurum.
Bu hata ekran seğretmenin cilvesidir maalesef.
Onun yolunu palam iyi bulmuş düşüşün büyük kısmını yavaş ve ağır gelerek kalanınıda 1 günde sert vurarak.
Bakın ekran seğtermeseniz 7 Temmuza inanan kaç puanda.
Diyelim 7 Temmuzdan short değilsin, tarih bitene kadar asla longda olmayacaksın.
Bu iş böyle.
Niye ben yazmayım diyorum 7 temmuzdan sonra hem değişen olmaz hem yazdığımda ekran seğrettiğim için hata olur.
Neyse umudum şudur, İnşallah 7 Temmuzdan cortlayıp tarihi bekleyen bir sabırlı trader vardır burayı takip eden. Aslında merak ediyorum varmı?
Yoksa boşunamı tarih veriyoruz? İşe yaramıyorsa burada yazılanlar anlamsıza çıkıyor.
Jelibon.
İyi haftasonları.
Jelibon.
verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler abi. ben kendi adıma okudukça istifade ediyorum. saygılar
eski nickim:trader38
Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum
Evet geçen hafta son günlerinde nerede kaldık?
Ağa bizi nerede bıraktı?
Geldi simetrik üçgenin ucuna dayandı, furureda yükselen üçgen dedik,
Elbet seans cfdnin gördüğü yereyi görmedi,
Neden?
Çünkü amcam gösterip vermez.
BUNU BENDE YÖNETSEM BENDE ÖYLE YAPARDIM.
GERÇİ ELBET YÖNETEN GİBİ OLDUK DENİLEN HERŞEY BİNGO OLDU.
Jelibon.
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri