gecenin sonunda affedilenlerden olmak ümidiyle..hayırlı kandiller ...
gecenin sonunda affedilenlerden olmak ümidiyle..hayırlı kandiller ...
Yüzde yüz tutturduğumuz bir hafta oldu.
Beklenildiği gibi haftranın son gününde 12400 tam rakam oldu.
Ordanda tepti.
Tr de beklenilen gibi 62500 üzerinde kapatmaya devam etti.
Son derece sorunsuz şekilde bir haftayı geçirdik.
Bu hafta bantları tam noktasal yakaladık.
64400-64500 tam tepe 7 Temmuz tam tepe. 63300-63400 ve 62500 gitgelleri iyi para verdi.
Aşağısı çok olamayacağından sert satış 10 ho altında olsada aşırı olamazdı, olamaz.
12400 altı üstü durumumuz devam ediyor, spdede düşük 1303 acaba nereden hatırlyoruz?
Elbet Jeliboncadan.
İyi haftasonları, Hayırlı kandiller.
Tek eksiğimiz var dip 12400 mü?
Haftaya kaldı, tahmin ettik 12400'ü oldu, gerisini o yapacak, ben ne yapacağım, 1303 1/4 daha aldım, longum, stopum 12400 olacak. Umudum ise 10 ho geçmesi olacak.
12400 deik 12450, 12500, 12600 değil sadece 12400 tak tak Jelibon Farkıdır.
Jelibon RULES.
Haftasonu bakarız, tekrar iyi haftasonları.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Biri yeni zirve yapmış.
Buna 240 da al çektik. %50 yi bulduk.
Son an bile 318 long dedik. Dip gününü bulduk.
Hedef 410-430.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Sevgili ustalarım, şimdilik demo takılıyorum, forumları baya araştırdım, Türkiye kaynaklı firmalar şimdilik güvensiz geldi bana, anlaşılan SPK forexle ilgili çalışmasını tamamlamadan ya demo takılacam yada Türkçe destekte sunan firmalardan birini seçeceğim. Sermaye olarak 1000$ la başlangıç yapacam, zahmet olmazsa özel mesaj olarak bana firma önerirmisiniz?
"Herşey Oğlum ve Almayı Hayal ettiğim BMW motor için"
"Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir"
Şimdi bu hafta neredeyiz?
13-18 haz. haftası dedik. Dip dedik, oldu.
7 Temmuz dedik. Tepe dedik, oldu.
Ardından ay sonuna iki ihtimalle gider dedik.
İki ihtimalinde başları önce olumsuzdu.
O da oldu.
İki ihtimalin son kısımları birbirinden fark edendi.
Yani bundan sonrası.
Şimdi simetrik üçgen senaryoda abc düşüş yada abcde düşüş oluyor bir üst a düşüş için.
abc ise bir üst a bitmiş durumda. b tepki 12500-12600 arasından dönerek c düşüşe yerini bırakarak e düşüşümüz 11900-12100 arasında bitecek yani 4 düşüş tarihteki yerini alarak son ve 5 yukarı gelecektir.
abcde ise son tepkimiz d yukarıdır ve ardına e aşağı ile bir üst a aşağı bitecek ardından b yukarı gelecek ve yine üstteki gibi c düşüş ile 4 düşüş tarihteki yerini alarak son ve 5 yukarı gelecektir.
Simetrik üçgende değilsek ki simetrik üçgen bende ihtimalini tarih, vix ve orta vade indik yönünden arttırmıştır, yine de değilsek,
diğer senaryo 1298 kilittir. Oda 1 in yeresi kırılmadıkça gündemdedir.
Bu iki senaryonun ayrımı Bradley tarihinde kendini kesin belli edecektir.
Ay sonu ya tepe ya dip olacaktır.
Dip olursa öküzün işine pattern açısından daha çok yarayacaktır.
10 trade günü var netleşmeye.
Bakın şunu ayırt edin aslında netiz, öngörülen yeni zirvedir, yapana kadar 8 ihtimal değil iki ihtimal var, 12300-12400 den yeni zirve yada 11900-12100 den yeni zirve.
Biz iki dibide önceki aylarda bitirdik. 1249 dipdir iş bitmiştir zaten.
Ay sonuna bu yatay düşüş devam ederse ardından sonuç yeni zirve olur.
Ayu şimdi yükselişten değil şimdi 10 günlük düşüşden korkmalı. (yanlız dikkat tepki ve düşüş devam şeklindede olabilir)(yukarıda abc veya abcde (a) yı bitirdiği an (abc ise halhazırda bitti) (abcde ise bitmedi) b yukarı ardına c aşağı ve düşüşün bitişi bunu anlatıyor)
Ay sonu tepe ayunun dipden daha çok işine gelir.
Kısaca orta uzun vadede yön yukarıdır, 13 hazdan ve mart dibinden orta ve uzun vade yukarı içindeyiz, kısa vadede 7 temmuzdan başlayarak aşağıyı bildik ve devam ediyor. Ay sonuna devam ederse ilerisi için öküzün işine gelir.
Jelibon.
Papatya 7 temmuzu bingolamıştır.
Hem öncesini hem sonrasını.
EW'de beklenildiği gibi ihtimalini arttıran şekilde teydini almıştır.
a düşüş abcde şeklinde olmuştur. b tepki ardına c düşüşle 4 simetrik üçgen yerini 5'e bırakacaktır.
Piyasanın iki ihtimali hemen teke düşürmesi çok iyi oldu.
Tek ihtimalden vazgeçme yeri 1249 altıdır.
Bu düşüşü orta vade indik geçen hafta sata çıkarak, ew, vix ve tarih bilmiştir.
7 Temmuzda etiket koymuştuk bilidiği gibi ay sonu ay başındada koyacağız.
Vix bb dışına çıkınca risksiz trader kapitilasyon olurken orta vadeli mal alacaktır.
Bu sürreçte yazılarım azalacaktır. 9 trade günü sonra görüşmek üzere.
Jelibon.
SayınJelibon üstadım forumda ben yaniyim galiba ama takip edebildigim kadar sizin yazdıgınız yorumlar da formun ısık haznesinde elinize emeginize saglık cok tesekkurler.
Yalnız benim anlamadıgım bir nokta var yazılarınıza niye ara veriyorsunuz.Sahsi bir nedenden dolayı iyise basımızn ustunde amma velakin forumda olan bir kac kisinin beynı uzerine yorumunuzu yapıp olay sonrasında gerceklesmesiyle yazmayı planlıyorsanız biz size inanıyoruz ve degerli yorumlarınız benim gibi yeni olanlar icin bulunmaz nimet oluyor.Sizden istirhamım size zahmet ve sıkıntı olmayacaksa yorumlarınızı daha sık yapabilirseniz sevinirz.
Tesekkurler,
Tekrar elinize ve emeginize saglık
Sayın Deniz,
Ara vermemin sebebi tarihle alakalıdır.
Bu topiğin ana konusu tarihtir.
Tarih çalıştıktan sonra yazılanlar tekrardan başka birşey olmaz.
Şimdi iki tarih arasındaki büyük puanların peşindeyim. Günlük işlem yapmadan yani dönüp durmadan büyük puanlı trade, trade'de kazandıran tek formuldür.
7 Temmuz ardına ay sonunda tarih var. Bu arada ben yazsam değişecek birşey olmayacaktır.
Yapmaya çalıştığım şudurki tarih yakınlarında sık yazı, tarih bitince az yazı ve arkaya yaslanma.
Burda tradein dönüp durma yeri olmadığını, piyasanın periodlardan oluştuğunu defalarca ispatladık.
Yazı beklenilen dışında gelişme olursa yazılmalı.
Şimdi ben 10 gün yazı yazsam aynı şeyi yazacağım, farklı birşey olmayacak.
Ancak iş değiştiğinde yada beklenilmeyen olduğunda devereye girerim zaten.
Güzel sözleriniz için teşekkürler.
Jelibon.
Bu hafta altın
Dirençler 1607-1617 ve 1638-1660.
Destekler 1555-1565 ve 1525-1533.
jelibon.
Bugün altın
Dirençler 1598-1605 ve 1612-1619.
Destekler 1577-1587 ve 1559-1566.
Jelibon.
Bugün Gümüş
Dirençler 39.80-39.97 ve 40.20-40.40 ve 41.50-42.50.
Destekler 37.20-37.60 ve 36.20-36.60.
30-32-39-42 geniş konsolidasyon dedik, 33-34, 1/4 uzun vadeli long dedik 6-7 birim gördü.
41.50-42.50 de 1/4 ü aşağıdan almak üzere vereceğim.
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri