Sayfa 1095/5549 İlkİlk ... 95595995104510851093109410951096109711051145119515952095 ... SonSon
66581 sonuçtan 13.129 ile 13.140 arası

Konu: Global süngerler ve ağa ölçerler

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı dcmulti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sabahtan 75500 den shortlayan 72750 den kapatan ordan long yapıp 74500 flata geçen kişi ne kazanır ?

2750+1750 = 4500 puan
    o kişi bizatihi kasanın kendisi,...

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

2. 6 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    21.884
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    7.248
    Toplam Teşekkür
    1.673 Yazısı Teşekkür aldı

bi gunde 4500 puan gozlerim yasandı ana kasa desek tam yeridir hayırlı olsun

4. 4 Kullanıcı deniz tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    16.788
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    640
    Toplam Teşekkür
    151 Yazısı Teşekkür aldı

İndi Üstad hayırdır bugünden sonra fazla olamayacağım forumda yazmıştınız ,bir ters durum sözkonusu değildir inşallah

6. 3 Kullanıcı eyyüp tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı eyyüp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İndi Üstad hayırdır bugünden sonra fazla olamayacağım forumda yazmıştınız ,bir ters durum sözkonusu değildir inşallah
    kısa bir tatil var önümde, orada imkanlar nisbetinde takılırım , akşamları olur veya vakit buldukça,....

topiği boşlamayın yazın,......çarşı pazar olsun daim,.....

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

8. 6 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür
    6.909 Yazısı Teşekkür aldı

[quote=indregandi;366691]birazda 5 lik analiz yapalım,......

yarın için agresif short py, en dipte 72875, 73350, 73500, olanaklı, agresif py bu, agresif olacak,......yani böyle bir py yi nerden anlarız,....soru bu,......

bir kere bu py 75175 altında kalacak,....bu py mevcut duruma yarın tepki koyacaksa bile, 75350, 75650, 75900 geçemeyecek,....bu py gerçekleşirse long olacak kişi, 73500 öncesinde poz açmayacak,....aynı kişi eğer şortsa 75900 geçilirse pozunu kapatacak, döndü yine 75900 geldi pozunu açacak tekrar,...böyle kovalayacak,...pysayı,...poza girdi, ...girdiği yer terse geçildi zarar etti bas stobu, düşünme,....tekrar geldi tekrar aç pozu, takip et, ısrar et kovala,.....sisteminiz varsa mutlaka uygulayın, kısaca değerlendirin, kar edin, varsa zararınız çıkartın, bakın nerdeyse hükümet bile shortlayacak valla, davul zurna yayın yapıyorlar, yetrki cari kapansın,.....ana fikir ise şu vurguladıkları, biz sağlamız ama işte dışarısı bozuk,....dji toparlar diye akılları çıkıyor,......[/quote]

heheheh indregandi hükümetin şortlaması hoşuma gitti vala...

abi başka rakipler istemiyoruz yaw...

tebrikler...
    Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
    AL - SAT Tavsiyesi değildir.
    Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.
    Ben de zaten ,pek bişi bilmem..
    Bilip bilmediğimi bile bilmiyorum..
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

10. 11 Kullanıcı saraylı tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    7.769
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.444
    Toplam Teşekkür
    628 Yazısı Teşekkür aldı

iyi akşamlar herkese şimdilik

12. 5 Kullanıcı nedim972 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    4.141
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.069
    Toplam Teşekkür
    839 Yazısı Teşekkür aldı

şükürler olsun ki tepti ve kapanışı az bir zararla kapattım..tam yine "reverse" ve cort oluyordum ama bir his tuttu beni...yarın ola hayrola

14. 4 Kullanıcı Osmanaga tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    14
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    327
    Toplam Teşekkür
    120 Yazısı Teşekkür aldı

BUGUNKU DURUMUN ÖZETİ Yaşlı borsacı ile genç borsacı parkta sohbet ederek dolaşıyorlar. Yaşlı, gence mesleğin puf noktalarını anlatıyor:
    - Bak evladım. Bu meslekte başarılı olmak için sadece fırsatları değerlendirmek yetmez. Zaman zaman fırsatları da senin yaratman gerekir. Bunun için sürekli dikkatli olman gerekir. Uygun bir yorumla hiç umulmadık olaylar bile, çok büyük fırsatlara dönüşebilir. Bak mesela, su karşıda gördüğün taze köpek pisliği sana sadece iğrenç bir şey olarak geliyordur. Ama ben eğer, "su pislikten bir lokma alıp ağzına atarsan sana 1 milyar lira veririm" dersem, olay senin acından nasıl da büyük bir fırsata dönüşüverir, değil mi? Yapar misin?
    Genç borsacı 'Tabi efendim' der. Parmağını pisliğe daldırır, bir lokma alır yutar. Yaşlı borsacı cebinden bir milyarı çıkartır, gence verir. Bir süre yürürler, genç dayanamaz sorar:
    - Hocam, ben size ayni teklifte bulunsaydım kabul eder miydiniz ? Bakın ileride de başka bir pislik var. Bir milyar karşılığı dener miydiniz?
    Yaşlı borsacı 'tabi ki' der. O da bir lokma alıp yutar. Genç borsacı da çıkartır, biraz önce kazandığı 1 milyarı iade eder. Bir sure sessiz sessiz yürürler. genç yine dayanamaz sorar:
    - Hocam. Ne sizin cebinizdeki para miktarı değişti. Ne de benim cebimdeki. Söyler misiniz, biz bu pislği niye yedik ?
    Kurt borsacı cevap verir:
    - Öyle deme evladım. 2 milyarlık işlem hacmi yarattık!!!

16. 11 Kullanıcı dcmulti tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    14
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    327
    Toplam Teşekkür
    120 Yazısı Teşekkür aldı

Bir zamanlar köyün birine bir adam gelir ve tanesi 10 $’dan maymun alacağını söyler.
    Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlar.
    Adam,binlerce maymunu 10 $’dan satın alınca ortalıkta maymunlar azalır, yakalaması zorlaşır. Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine 20 $ vereceğini söyler.
    Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlar. Bir süre sonra da maymun fiyatı 25 $’a çıkar. Ancak bırak yakalamayı maymuna rastlamak bile çok zorlaşır.
    Bunun üzerine adam fiyatı 50 $’a çıkardığını, ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini, yardımcısının onun yerine alım yapacağını söyler.
    O yokken yardımcısı köylülere;
    — Şu büyük kafesteki maymunlar var ya ben onların tamamını size tanesi 35 $’dan satayım,siz de adam gelince ona 50 $’dan satarsınız. Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın alırlar.
    Sonra mı? Yardımcısı da şehre gider.)

18. 8 Kullanıcı dcmulti tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

[QUOTE=saraylı;366977]
    Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birazda 5 lik analiz yapalım,......

yarın için agresif short py, en dipte 72875, 73350, 73500, olanaklı, agresif py bu, agresif olacak,......yani böyle bir py yi nerden anlarız,....soru bu,......

bir kere bu py 75175 altında kalacak,....bu py mevcut duruma yarın tepki koyacaksa bile, 75350, 75650, 75900 geçemeyecek,....bu py gerçekleşirse long olacak kişi, 73500 öncesinde poz açmayacak,....aynı kişi eğer şortsa 75900 geçilirse pozunu kapatacak, döndü yine 75900 geldi pozunu açacak tekrar,...böyle kovalayacak,...pysayı,...poza girdi, ...girdiği yer terse geçildi zarar etti bas stobu, düşünme,....tekrar geldi tekrar aç pozu, takip et, ısrar et kovala,.....sisteminiz varsa mutlaka uygulayın, kısaca değerlendirin, kar edin, varsa zararınız çıkartın, bakın nerdeyse hükümet bile shortlayacak valla, davul zurna yayın yapıyorlar, yetrki cari kapansın,.....ana fikir ise şu vurguladıkları, biz sağlamız ama işte dışarısı bozuk,....dji toparlar diye akılları çıkıyor,......[/quote]

heheheh indregandi hükümetin şortlaması hoşuma gitti vala...

abi başka rakipler istemiyoruz yaw...

tebrikler...
    abim çoğunu yazmıyoruz haliylen, ama şunlar daha öncekileri,...

mb rezervi 100 olacak, endex 92.500,
    sıcak para iyi deyildir, endex 70325,....
    seçim atmosferi, 869xx,...
    seçim sonrası işte bu 72875 bir önce birde bu gün,...daha önce tatlı usd çıkışı öngörmüştük, tatlı tatlı çıkıyor,...cariyi baskılıyor, dün ise birden ana haber bülteninde bir baktım uzamanlar amanki aman, usd borçlanmayın, hüküm cephesi ise büyük bir devasal krizden bahasedip, haracamalarınızı ona göre yapın deyince, bende bu cümleyi kurdum,....daha önce demiştim zaten cariyi usd ye kapattıracaklar diye,...faize yaptırırlarsa bölgesel proceksiyon biraz bocalar diye düşünüyorum, işte tam bu meyanda dji yükselişi ve dxy ye düşüş yönünde baskı cari işini bozuyor ve faiz (yükselmesi anlamında) silahını devreye sokabilir,...

bu tabi hüküme güveni azltır,.....ama işte seçimleri ötelemesi en iyi kazancı oldu hükümün,.....fakat bölgesel proceksiyorn için buradaki ekonomik gidişatın tatlı olması veya extra fon girişi olması gerekiyor, extra giriş zaten 27 mil usd oldu(18+5+3.6 şeklinde),....bunun da karşılığı olmadığı gibi, harcamalrı artırarak zaten mevcut cari açığı iyice yükseltti,....

hükümde burada hüküm etti ve faiz silahını kullanmadan önce fon alamak yerine, usd de tatlı çıkışa bel bağladı cariyi azaltma anlamında, çünkü bu burada oluşan macro siyaseti yerinde tutacak, siyasi dengeleri böylece proceksiyorn korunmuş olacaktı,...

tabi y dışında dji de tekleyince o da dxy ye basınca dowu tutmak için, öncesinde global flation şişnce,..hüküm korktu ve işi basındı bakandı havale etti,...tv den izledik, doğrusu kulağıma çarptı,...

şimdi bu borçlanma tavanı bir şekil çözülürde dji rahatlarsa,...bu gelişmekte olanlara tekrar sıcak çekerse burası almam diyemez çünkü uluslararası analaşmaları var ve sistemin bir parçası olmuş zaten,...

bu meyanda bu cariyi dahada artırır,....işte o taktirde ya faiz silahına sarılacak ki bu defa sıcak dahada gelir, bonoya gelir bu defa, bu usd yi aşağı baskılar, veya seçim öncesi açıkladıkları mega procelere gireceklerki, cariyi çok büyük devasal fon girişleriyle unuttrabilsinler, ötelesinler,...

işte önümüz de bunları görüyor ve bir süredir zaman zaman yazıyorum abicim,...

ama yapılacak işbu süreçeleri bilmekle birlikte önümüze bakıp senin yaptığın gibi benim yaptığım gibi elden geldikçe kazanç elde etmek,.....

buarada abim son durumun poz olarak nedir, iyi gittiğini tahmin ediyorum, tahminen senin sınırlarda kapattı pala hemen hemen ,...

ortalamayı üzerine çekip ucta kapattı pysayı,....yarın senin günün abim,...

20. 12 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    16.788
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    640
    Toplam Teşekkür
    151 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kısa bir tatil var önümde, orada imkanlar nisbetinde takılırım , akşamları olur veya vakit buldukça,....

topiği boşlamayın yazın,......çarşı pazar olsun daim,.....
    Üstadım gönlüne göre huzur dolu bir tatil dilerim akşamları bir projeksiyona
    memnuniyetimi şimdiden bildiririm

22. 6 Kullanıcı eyyüp tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür
    6.909 Yazısı Teşekkür aldı

[b]
    Alıntı indregandi;366990 [/b Nickli Üyeden Alıntı
    işte önümüz de bunları görüyor ve bir süredir zaman zaman yazıyorum abicim,...

ama yapılacak işbu süreçeleri bilmekle birlikte önümüze bakıp senin yaptığın gibi benim yaptığım gibi elden geldikçe kazanç elde etmek,.....

buarada abim son durumun poz olarak nedir, iyi gittiğini tahmin ediyorum, tahminen senin sınırlarda kapattı pala hemen hemen ,...

ortalamayı üzerine çekip ucta kapattı pysayı,....yarın senin günün abim,...

dünden beri short abim,

bugün al vermedi.
    Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
    AL - SAT Tavsiyesi değildir.
    Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.
    Ben de zaten ,pek bişi bilmem..
    Bilip bilmediğimi bile bilmiyorum..
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

24. 4 Kullanıcı saraylı tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)

Yer imleri

Yer imleri