Sayfa 1990/13018 İlkİlk ... 99014901890194019801988198919901991199220002040209024902990 ... SonSon
156216 sonuçtan 23.869 ile 23.880 arası

Konu: 1.VoBjektif Seans Odasi

Teşekkür Teşekkür 
    62
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    209
    Toplam Teşekkür
    78 Yazısı Teşekkür aldı

Bu gün vadeliyi dikkatli gözlerle inceleyenler , büyük eller tarafından en büyük halka arzın yapıldıgını gördüler. Şimdi durduk yerde bunu neden yaptıklarının cevabını saglıklı tespit edebilenler , bayram sonrasının ve yarin ne olabileceginin yanıtını daha kolay bulurlar.

Teşekkür Teşekkür 
    91
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    92
    Toplam Teşekkür
    34 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı mavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Limitin %15 'e bayram sonuna kadar çıkartılması midemi bulandırıyor da...

abi nolursa olsun akşama flat şart

Teşekkür Teşekkür 
    366
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.708
    Toplam Teşekkür
    1.422 Yazısı Teşekkür aldı

ben ortalamadan döner diyorum......
    yataya devam..BUGÜN CUMA İÇİN....
    Pazartesi yükselmeye devam..........

Teşekkür Teşekkür 
    91
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    92
    Toplam Teşekkür
    34 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı cbaykus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben ortalamadan döner diyorum......
    yataya devam..BUGÜN CUMA İÇİN....
    Pazartesi yükselmeye devam..........

44300 asağısı olmazmı yarın yani ?

Yer
    Eski Saray
    Teşekkür Teşekkür 
    5.603
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.611
    Toplam Teşekkür
    2.720 Yazısı Teşekkür aldı

Doğru soru şu olsun, 26 Eylül 2008 Cuma günü, 17:10 a kadar Kongreden geçip geçmediği haberi gelmezse pozisyonda kalmayı düşünen varmı?
    Bir de daha öncede sordum ama ben rastlamadığım için tekrar sorayım.Senatonun kongre kararını(olumlu olursa) ne zaman görüşeceği haberini okuyan varmı?
    Sayın mavi

Sanıyorum kongre karar için cuma günü toplanacak. Olumlu çıktığı takdirde
    senato 1 hafta sonra toplanacak diye hatırlıyorum. Bu kadar haber bombardımanı içinde yine hatırladığım kadarıyla perşembe günüde Fanni ve Fredi kabusu ile ilgili bir daha sözlüye kalkacaklar.

Ben bu planın kabuledilebilir olmadığını öngördüğüm için muhtemelen kapanışta bir miktar short girebilirim .. Kabul edilsede dahi beklenti bitti.. Önümüzdeki problemlere bakalım mantığıyla yine satış gelebileceğini düşünüyorum.

6. The Following 2 Users Say Thank You to catedral For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    17.466
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    20.796
    Toplam Teşekkür
    7.064 Yazısı Teşekkür aldı

Doğru soru şu olsun, 26 Eylül 2008 Cuma günü, 17:10 a kadar Kongreden geçip geçmediği haberi gelmezse pozisyonda kalmayı düşünen varmı?
    Bir de daha öncede sordum ama ben rastlamadığım için tekrar sorayım.Senatonun kongre kararını(olumlu olursa) ne zaman görüşeceği haberini okuyan varmı?
    Haberi okumadım görmedim, ama buraya bir yazı yapıştırdım okuduysan, tam bizim piyasa kapanıyor konuşma yapıyor amcalar, ayın 24 ünnde kongreye sunum var zaten, demekki bu sunumdan sonra 26 sında kongereden onay için görüşülmesi normal, sunum olmadan kongrede karar varılacağına ihtimal vermek güç, yinede Cuma gününden önce olumlu veya olumsuz kongre görüşmeleri piyasaları etkileyebilirde, kavgalar gürültüler vs. vs.

Sonuçta öyle yada böyle bu ABD ekonomisi için son tutnacak dal gibi bişey oldu, bide iyi tutnursa, bide ümitlenirlerde Tanrıya kalan işlerimizde Tanrı bize yardımcımız olmaya başladı gazları verilirse ki ben öyle olacağını tahmin ettim zaten, bu işin sonu çokda kötüye bağlanmayacaktır, hemde seçim öncesi, saygılar.
    Konu bull market tarafından (24.09.08 Saat 00:25 ) değiştirilmiştir. Sebep: sunum tarihi düzeltildi.

Teşekkür Teşekkür 
    17.466
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    20.796
    Toplam Teşekkür

Pardon, bernanke sunumunu 24 Eylülde, yani yarın yapacakmış 25 inde başka konuşma var.

24 Eylül (TSİ 17:00) Bernanke kongreye sunum yapacak.

25 Eylül (TSİ 19:00) Paulson ve Bernanke bilgilendirme konuşması yapacak.

Teşekkür Teşekkür 
    17.466
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    20.796
    Toplam Teşekkür

Alıntı catedral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın mavi

Sanıyorum kongre karar için cuma günü toplanacak. Olumlu çıktığı takdirde
    senato 1 hafta sonra toplanacak diye hatırlıyorum. Bu kadar haber bombardımanı içinde yine hatırladığım kadarıyla perşembe günüde Fanni ve Fredi kabusu ile ilgili bir daha sözlüye kalkacaklar.

Ben bu planın kabuledilebilir olmadığını öngördüğüm için muhtemelen kapanışta bir miktar short girebilirim .. Kabul edilsede dahi beklenti bitti.. Önümüzdeki problemlere bakalım mantığıyla yine satış gelebileceğini düşünüyorum.
    Bayram öncesi bizde satış gelipde tekrar dipleri test etme ihtimali var mı sizce sn catedral? pekde o kadar yukarda değiliz diye sordum? birde gelişmişler ve gelişmekte olanlarda ayrışma olacağı beklentiside var, tüm bunlar olumsuzsa, olumlu ne olacak bizde? sakın fiyatlar olmasın? saygılar.

Teşekkür Teşekkür 
    2.582
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.279
    Toplam Teşekkür
    249 Yazısı Teşekkür aldı

Sayın catedral ve Sayın bullmarket,
    Yanıtlar için teşekkürler.
    Sayın catedral, mantıklı bir yaklaşım beklenti bitmiş olur yaklaşımı.Fakat ısrarla Senatonun ne zaman görüşeceğini sorma nedenim de bu zaten.1 hafta sonra toplanacaklarmış hatırladığınız kadarıyla.Şimdi daha fazla endişeleneceğim sanırım %15 ten dolayı.Uzun süredir orta vade görüşlerimiz uyuşmasına rağmen önümüzdeki 1-3 ay için Ayı postumu rafa kaldıracağa benzerim.Belki görmek istediğim resme bakmak ya da artık sıkıldığım için aynı resme bakmaya, resim değiştirmek istiyorum duygusal olarak.Bayrama ise %15'in kısa süreli bilinçlice konulduğu şüphemden dolayı ya flat ya da sembolik bir pozisyonda girmeyi düşünüyorum.Cuma günü bakacağım haftalık ve günlük grafiklerin söylediği yönde.
    Bol şanslar hepimize...

Yer
    Eski Saray
    Teşekkür Teşekkür 
    5.603
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.611
    Toplam Teşekkür

Alıntı bull market Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bayram öncesi bizde satış gelipde tekrar dipleri test etme ihtimali var mı sizce sn catedral? pekde o kadar yukarda değiliz diye sordum? birde gelişmişler ve gelişmekte olanlarda ayrışma olacağı beklentiside var, tüm bunlar olumsuzsa, olumlu ne olacak bizde? sakın fiyatlar olmasın? saygılar.
    Yarın zaten dow bu şekilde kapatmasada takas avantajından dolayı piyasa satış yiyecekti. Perşembe ve Cuma bedava. Perşembe günü için gelişmeleri izlemek lazım. Ama Cuma günü muhtemelen piyasada mal alınacaktır. Cuma akşamı olaki kongreden olumlu bir haber çıktığı takdirde pazartesi günü yarım seansta dipten aldıkları malları kolaylıkla halka arz edebilirler.

42.500-40.500 aralığı için 1.5 seans yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrışma diye bişeyin sözkonusu olacağını düşünmüyorum zaten. Nereye ayrışıyomuşuz
    Konu catedral tarafından (24.09.08 Saat 00:44 ) değiştirilmiştir.

12. The Following 2 Users Say Thank You to catedral For This Useful Post:

Yer
    Eski Saray
    Teşekkür Teşekkür 
    5.603
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.611
    Toplam Teşekkür

Sayın catedral ve Sayın bullmarket,
    Yanıtlar için teşekkürler.
    Sayın catedral, mantıklı bir yaklaşım beklenti bitmiş olur yaklaşımı.Fakat ısrarla Senatonun ne zaman görüşeceğini sorma nedenim de bu zaten.1 hafta sonra toplanacaklarmış hatırladığınız kadarıyla.Şimdi daha fazla endişeleneceğim sanırım %15 ten dolayı.Uzun süredir orta vade görüşlerimiz uyuşmasına rağmen önümüzdeki 1-3 ay için Ayı postumu rafa kaldıracağa benzerim.Belki görmek istediğim resme bakmak ya da artık sıkıldığım için aynı resme bakmaya, resim değiştirmek istiyorum duygusal olarak.Bayrama ise %15'in kısa süreli bilinçlice konulduğu şüphemden dolayı ya flat ya da sembolik bir pozisyonda girmeyi düşünüyorum.Cuma günü bakacağım haftalık ve günlük grafiklerin söylediği yönde.
    Bol şanslar hepimize...

Sayın Mavi

Esasında var ya... Cuma günü itibariyle alınacak her pozisyon zar atmadır. Teknik temel hiç bir şeyin geçerli olabileceğini düşünmüyorum.

15 Eylül haftası tüm teknikler ala gelmişti. Bir hafta önce F&F e el konmuştu. Paulson batırılamayacak kadar büyük demişti Lehman için !

Burda bir projeksiyon çizersiniz. Ya tutar ya tutmaz. Aslında en doğrusu flat yada çok az bir kontratla düşündüğünüz yönde girmektir.

14. The Following 2 Users Say Thank You to catedral For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    17.466
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    20.796
    Toplam Teşekkür

O zaman bu mantığa göre sn catedral, yarın sabahtan açılış 42500 olur, madem öyle 42500 üstünde neden para veriyim ben borsaya? yanlışmıyım?

Sn. mavi nin yaklaşımını benimsemek lazım heralde, çünkü haftaya görüşülmesi yüksek olasılıksa, haftayada biz tatiliz, açıldığımızda da beklenti bitmiş olacak, o zaman bun göre takılmalı işte, yada fazla takılmamalı saygılar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)