susd: en dipte şuan !
apsd: +3bin küsür. !
16.43 barı: yeşil 76,382 , sarı: 77,997 (1 dakka graf) !
susd: en dipte şuan !
apsd: +3bin küsür. !
16.43 barı: yeşil 76,382 , sarı: 77,997 (1 dakka graf) !
Tavsiye değildir.Bir acemi öğrenciden her halde AL-SAT yapacak değilsiniz.Kendi halinde sadece çiziyorum.
örnek olarak şuanki 1 dakka grafa göre sistem mantığında alım-satım yapacak durum yok..her iki yöne de koşulsuz amaçsız gidebilir..en doğrusu kesim anıdır. fiyat yeşil beya pembe barı bulduğunda..!
Tavsiye değildir.Bir acemi öğrenciden her halde AL-SAT yapacak değilsiniz.Kendi halinde sadece çiziyorum.
endeksin yukarıda bahsettiğimiz 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde kalması yukarı yönlü isteğini gösteriyor. ancak tekrar edelim borsanın bu seviye üzerinde kendine kuvvetli bir destek noktası oluşturması şart. Bugün olduğu gibi bu noktanın test edilmesinden sonra cılız tepki alımlarının gelmesi bu noktanın zayıflamasına ve aşağı geçilmesine neden olabilir. Bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. Endeksi 2 Mart 2011 tarihinde 58 bin 68 seviyesinden destek alarak bir yükseliş trendi başlattı ve hala bu yükseliş trendinin üzerinde. Bugünkü kapanış itibariyle de bu trendin ditsek noktası bir sonraki işlem günü için 63 bin 400 seviyesinde bulunuyor. Endeksin bu noktanın çok az üzerinde bulunması da borsada bir risk oluşturuyor. Zira bu trend destek noktasının altına sarkılması borsada ilk aşamada 62 bin 436 desteğine kadar bir geri çekilme yaşanmasına neden olabilir. Bundan daha da önemlisi endeks bu noktanın altına gelmekle hem yükseliş trendinin hem de 200 günlük hareketli ortalama seviyesin altına gelmiş olacak. O zaman yönün bir miktar aşağıya olabileceğini çok rahat söyleyebiliriz. Ancak aksi durumda yani 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin ve trendin üzerinde kalınması durumunda borsada 64 bin 709 – 65 bin 305 seviyelerine doğru bir hareketlenme başlayabilir.
bence bunu yarına bırakacaklar
77,444 noktası yükselişin devamı konusunda bize ipucu verecek bu fiyat 120 dakikalık peryot için geçerli!.
yarın short olarak başlamsı ihtimali yükseldi
Eti Yatırım
Piyasadan çekilecek olan paranın büyüklüğüne ve piyasa beklentisi dışında olarak karşılık oranlarının yarattığı rahatsızlığa bakarak TCMB’nin aldığı bu kararın İMKB’ye etkisinin negatif yönde olmasını bekliyoruz. Bu karar, tahvil tarafında ise faiz yükselişi şeklinde tezahür edecektir.
Global Menkul
Merkez bankasının munzam karşılık oranlarına son müdahalesiyle birlikte piyasada yaklaşık 40 milyar TL’lik bir nakit kontrol altına alınmış oldu. Kısa vadeli bankalar dolayısıyla borsa üzerinde bir baskı yaratacak olsa da orta vadeli ekonomik açıdan olumlu bir etki yaratacaktır. Özellikle yatırım yapılabilir bir ülke notuna kavuşabilme adına önemli bir para politikası alındığını düşünüyorum. Pozitif bir ekonomin etkilerini özellikle ikinci çeyrekten itibaren net bir şekilde izleyeceğiz.
yok üstad gayet iyi düzende gidiyorlar şu anda
sadece fazla düştü
dolar biraz garibime gitti
altın 1420-1432 yi yukarı kırdı ama bu akşamki kapanış önemli
1432 üzerinde kalamazsak geri aşağı
79500
78200
77000
75950
vobta destekler.şu an için fazla bakamıyorum üstad.
bugün bankada işler çoktu.yoruldum vallahi.yarın iyi bir yorum yazarım
herkese bol kazançlar
passat
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL.
HASBİNALLAHİ VE Nİ'MEN-NASİİR ĞURANEKE RABBENE VE İLEYKEL MASİİR
ANLAMI:''ALLAH NE GÜZEL VEKİLDİR;O BİZE YETER''
bizim için özgürlük ALLAH a kul ve köle olunca başlar
paylaştığım analiz ve yorumlar yatırım tavsiyesi değildir.
Şu an 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 konuk)
Yer imleri