Sayfa 741/5549 İlkİlk ... 24164169173173974074174274375179184112411741 ... SonSon
66581 sonuçtan 8.881 ile 8.892 arası

Konu: Global süngerler ve ağa ölçerler

Yer
    antalya
    Teşekkür Teşekkür 
    62
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    198
    Toplam Teşekkür
    79 Yazısı Teşekkür aldı

2. 3 Kullanıcı mevsimevsim tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    antalya
    Teşekkür Teşekkür 
    62
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    198
    Toplam Teşekkür
    79 Yazısı Teşekkür aldı

Farklı düşünceleri bekliyorum

4. 2 Kullanıcı mevsimevsim tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    antalya
    Teşekkür Teşekkür 
    62
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    198
    Toplam Teşekkür
    79 Yazısı Teşekkür aldı

7/02/20011 Ne alemdeyiz? Endex100 de haftalık macd şelele gibi düşmekte sanırım bu hafta 0'ı kesecek gibi ,günlük macd de negatiflerde gezmekte... Tahminen dedim ne olacağını göreceğiz bir projeksiyon yapacak olursak burada ya üçgen sıkışma formasyonu olacak yada aykırılıklar söz konusu..Yani 58bi-59bin arasını göreceğiz ama rsiler okadar aşağı düşmeyecek gösterge daha yukarda kalacak endex bir hafta önceki en çok düştüğü yerleri en azından test edecek kapanış yapmasa bile... Haftalık macd yada histogramıyukarı dönmeden endex bazında alış önermiyorum

6. 3 Kullanıcı mevsimevsim tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı mevsimevsim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7/02/20011 Ne alemdeyiz? Endex100 de haftalık macd şelele gibi düşmekte sanırım bu hafta 0'ı kesecek gibi ,günlük macd de negatiflerde gezmekte... Tahminen dedim ne olacağını göreceğiz bir projeksiyon yapacak olursak burada ya üçgen sıkışma formasyonu olacak yada aykırılıklar söz konusu..Yani 58bi-59bin arasını göreceğiz ama rsiler okadar aşağı düşmeyecek gösterge daha yukarda kalacak endex bir hafta önceki en çok düştüğü yerleri en azından test edecek kapanış yapmasa bile... Haftalık macd yada histogramıyukarı dönmeden endex bazında alış önermiyorum
    SATIŞ NİYE ÖNERMİYORSUN,...

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

8. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    92.5 tan başlayan realizasyon süreci, aylıkta satış üretti...

ıki indik destekledi bugün bunu,....graflarını verdim seansta,...

120 lik bantta ise bant dışındayız, bant dışı düşüş trendi demek içine girene kadar,....78300 yani,....vade değişimi kötü denk geldi bütün bunlara yada getirildi, şöle ortalarda olsa idik....iyi olurdu....

Bir fake olacak kime olacak,......hemen anahtarı vermez bunlar,....

Sonuç olarak aylık, haftalık,, günlük, 120 lik, .......1 dk satışta kapattık,.....

Ben artık şöle yaparım,

79250 altını short beklerim artık, 78300 üstünü ise stobum yaparım,...

78300 altına düşerse tekrar short açarım, düşmesse 79250 yi beklerim, 79250 üstüne çıkarsa long açarım, tekrar altına düştü tekrar short,...78300 kırmasını beklerim yine kırmadı döndü, 79250 yi bir daha geçti yine long,...

Sonuç alana kadar kovalarım,...büyük portföyüm varsa o zaten 92.5 tan çalışıyordur hali hazır,....denecek bir şey yok o işe,....

Yani kovalayacağız,....sonuç alana kadar,

iki ana kriter 79250 ile 78300 de, bunların altına bakmayın, altının kaç üreteceğini bilemeyiz, 61-62 diye ölçtük sadece,....ancak üstüne çıkarsa (78300 altına düşerse tekrar short açarım, düşmesse 79250 yi beklerim, 79250 üstüne çıkarsa long açarım, tekrar altına düştü tekrar short,...78300 kırmasını beklerim yine kırmadı döndü, 79250 yi bir daha geçti yine long,...) diye kovalayacağız,.........

Cümleten iyi akşamlar,....
    vade geçişinin son günü veya bir önceki günün ikinci yarısı, bir fake yükseliş yaparlar, artık aylık satıştayız, bu satış aylık bantı kırarak ortalama altına girdi, dün seansta graf vermişitim, aylığın, geriye güvenmek kalmıştı grafa,....

Bu şimdi ortlama altına indi artık, ölçümüz 61-62 idi, ancak bu hedef olmadan önce vade geçişi için(nisan) şubatın en diplerinden bir tepki koyarlar,.....

Bu senaryo dji nin ise sahip çıkacak, deyilse bu iş trush hedefi sonrası crusha döner,.....buna zaman çok daha,....

61-62 civarlarında trush mı crash mı bakacağız, trush da max seneryom 56 civarına, günlük sarkma şeklinde,....çok kısa
    [ımg]http://www.ressim.net/61/upload/e93724ef.png[/ımg]

tushla crash arasındaki fark şu temel olarak;

trush 61-62 den dönerken, cush buradan tepki koyduktan sonra tekrar 61-62 seviyelerini kırarak 1929 a gider, anadınıznı....

Bunu önlemek için ağa babaların, bu mötör ülkeleri mesala 92.5 zirve bizde bunun üstüne atıp ondan sonra crasha girmeleri gerekir,

kısaca crasha burada pay yok henüz, trush ise ölçülü dediğimiz, bu ölçüye kuzey afrikayı koyacaz, arap yarım adasını , proje eğer dji nin kontrolünde ise, bunu dji den anlarız, o durumda dji düşüşünü kısa keser, olayı başlattığında deyil, kontrol edebildiğini gösterdiğinde düşüşünü durdurur ve sinyal gönderir uşaklarına,....

Biri teknikten biri siyasetten, biride tnx ten, usd sorgulanmadıkça yani usd den kaçış olmadıkça trush var,.....usd den kaçılırsa 1929 var,.....buda ölçü, usd den kaçılmayıp, tnx 4 üstünde kalıcı olmaz ise bu yine trush,

ölese trush ilk hedef crush beklemede,....
    ufukta ne savaş var ne başka bir şey,.....

Ana kasa çalışıyor şu anda, aşağıdan toplayacaklar, bu adamlar nerden dökeceklerini nerden aldıklarını her zamn bildiler,

bizim yapacağımız tahmin en iyi şu 61-62 seviyeleri, bunun altını 56 ya kodum dokunmalık, üstünü 65 e kodum ilk alış için,...

Ne var 10000 puvan hepimizi gömerler orada,...ancak şu gerçekki ilk vuruşta %10 bir sekme yapacak,.....92.5 beri düşen topun zıplaması yani,...

şu bir gerçek top yere vurmadan zıplamaz, ben o yeri 61-62 ölçtüm,...
    bu aşamada dji son vuruş yaparsa,...çünkü bu oynaklıkta hareketlendi aslında, sonrayukarı vurdu, tepeyi oanaylarsa buda düşerse burada düşüş daha etkili olur,...

Sayın jelibonun orda yazmıştık bunları te ne zamanlar,...4 e kadar 4 ten sonra diye,.....tnx 4 ü geçmeden dönerse işte trushla biter amca genişledim der, yalınız bizde fon sorunu var, bunu yerine komaları lazım, her zamnki gibi elin oğluna verdiler ganimeti hemde tıpış tıpış,..
    dediğim gibi, bunu yazdık bir kayahan vardı ama o hep düşüş yönlü konuştuğundan kulak asıldı ona,...

Birde yere vermek lazım bunları yazarken, ben verdim yere....
    Varmı yere veren yok, kaç aydır haftalıktan girdim aylıktan çıktım, .....
    bakın bırakın yere vermeyi crashla trasha sınır koduk 61-62 arasında bu çok önemli,.....
    şu olmamalıydı, 92.5 olayı buna izin vermemeleri lazımdı, bırakın izini neredeyse mb başkanını döveceklerdi adamcağızı....şimdi fon lazım artık, el altından veya resmi kanaldan,.....

Cari içun,...
    bir dönem girmeyin longa kısa zaman dilimlerinde olabilir ama gnlükte oynaklık artık yukarı çıktı bu konuyu duyurduyduk bu gün, diğeri ise aşırı satış indiği idi, bunlar fena iş çıkardı bugün, çok fena,.....bunlara güvenim tam oldu artık,

aylık ve hafatalıklarda öle, nice zaman çalıştılar bunlar, aylığın kımıldayışınıda vermiştik buradan,...

Bunlar oturdu artık,....

Güvenmek lazım,....
    konuyu açtın madem,..

Esasen bu gün şu ilk 61-62(56) lerden bahsettiğimiz garafları bulup yayınlayacaktım, üşendim,.....3-4 aylık mevzuu neredeyse,....

Bu yereleri teknik olarak bulmuştum daha önce, teknik ti, içi boştu, cari açıktan başka bir şey yoktu içine koyacak, seçim ise malum, ....

Daha sonra şu histogramı geliştirdim tesadüf yakın zaman önce, ve oda verdi bu seviyeleri,...

Esasen ana haber bülteninden veriyorlardı zaten durumu, önce mb rezervi iyiydi, hemen sonrasında az oldu, 100 olmalıydı, sıcak yetkili ağızdan çağrıldı, sıcak geldi çiğnedi(zaten burdaydı ancak çıkamıyordu), sonra sıcak birden kötü oldu,..soğutulmaya başlandı, munzamlar artırıldı, faiz düşürüldü,..minareyi çalan kılıfı hazırladı,...

Histogramla birlikte tunus, misir, fas, cezayir kısaca k.afrika başladı, içi dolamaya başladı benim ölçülü düşüşün,...

Bizim 61 seneryosunun içi hızla dolamaya başlamıştı, öleki yer kamadı içinde, derken kadayıfla birlikte libya kondu sahneye, artık seneryo içinde yer kalmadı,....

Düğmeye bastıkça makine otomatik satıyor,...sürü kurulu halde artık, libya için savaş, kadayıfın ise kellesi isteniyor,....

Libyamı peh,....savaş diye sunulan çatışma aslında,...plan çoktan hazırdır,....

Daha önce şöle demiştim ölü para (bizde canlı) dxy, 2001 den beri basılıyor aşağı, ara sıra ani olaylarla zirve yaptırılıyor buna, bu sayede mötörlerden tasrruf çıkartılıyor1, dxy deki kötü mecburi gidişat nefes alıyor 2,....

Daha ne yazabilirizki,....
    şimdi aradım taradım biraz geriye gittim ana düşüncelerimizi anlatan bir kaç yazı yukarıda,

son alıntı önemli, zira teknik bir yere bulmuştuk ta kurban bayramında, ....

Sonra başka bir teknik bulduk baktık öpüşüyorlar, artık eskisini rafa kaldırdık yeni ile, bir çok analizi bir arada yapar hale geldik,...

Zamn süreci içersinde teknikteki boşluklar bir bir dolamaya başladı,

başlangıçta cari vardı,.....

önceleri ana haber bülteninden konuşuldu, sonra faiz indirimi, munzam artırımı, arkasından beşiktaş, kıprıs ve munzamda artış durduruldu, dışarda ise tunustan başlandı, mübarekten girildi, kadayıftan henüz çıkılmadı,...ama k.afrika start aldı,...

Teknik yeremiz olaylarla dolmaya başladı,.....

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

10. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Dün analizlerde bulunduk çok önemli graflar, önce teknik yapıp bu tekniğin içini olaylar dolduruyorsa bundan güzel analiz olamaz,...

12. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Geçmiş yazılarımızdan birinde dedikki, mevki atmak,....neredeyiz deyilmi,....

önce yerini belirle, mevki at, sonra kriter koy, hareketi izle ve hareket et,...

14. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

şimdi bakın, iki senaryo koyduk,

1.ölçülü düşüş senaryosu,
    2. Iç dinamikler ve seçim süreci ile ilgili kopuk senaryo, bunlar geçmiş yazılarda var,....

Alt kademelerde kademeli vuruşma, parasal genişleme, kravat sıkılması(porto ve spana), siyasal da kıprıs, k.afrika ve iran var,...

Teorilerde sünger teorisi ve mötör ülkelerin üzerine gelişmiş ülke piyasalarınnın ikamesi devri ile ilgili olan yeni dünya düzeni var, ...

Bunlar iç içe konular, teker ağır dönüyor, bazen o kadar ağırki, karşısında uyuduğun oluyor,.....

16. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

örneğin bir 61-62 tutturduk şimdi nerede kaçta bu 61-62 deyilmi,...

628xx de yükseliyor yani, her gün 90 -100 puvan yükseliyor bu,....

628xx bu gün için ne ölçülü düşüşün dibi, niye ölçülüydü faizlerin olağan bir şekilde yükseleceğini öngörüyorduk, niye ne mübarek vardı nede kadayıf,...tnx 4 ve 4 ten sonra diye ikiye ayırmıştık süreci, 4 de vuruş, 4 ten parasl genişleme ile tnx te düşüş ve akabinde enflasyonlu süreçle 6.75 ine kadar ralli öngörüyorduk, yani bu sürede bizde ölçülü 61-62 leri bulmuş seçimden çıkmış olacaktık,....

Arada olanlar şunlar olabilirdi, dxy deki kötü gidişat nedeniyle dxy yeye şok yapacak olaylar, ani bir yükseliş, mötör ülkelerden kısmi tasrruf çıkartabilirdi,....

şimdi şok olay var, kadayıf olayı, kadayıfı yazdık detaylı,...dedikki fatma gül bu, ülkeyi verse yine kurtaramaz, ....

şimdi bu şok olay, .....öngörümüz dahilindemi kalacak, yani tnx 4 ü geçmeden, yoksa biraz daha mı yükselecek,....buradayız.....

Biz ise farketmiyor görevimizi yapıyoruz, ölçülüye doğru gidiyoruz,....bizde sorun yok,....

18. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

şimdi mevki attık, akıntı vardı gemi sürükleniyordu, nerede olduğumuz önem taşıyordu,...

işte tam yukarıdaki parağraflardayız,......eş zamanlı gidiyoruz, olaylarda eş zamanlıyız, rakamlarda ise farklıyız, görevimizi ise yapıyoruz,....hemde tıpış tıpış,....

20. 3 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

biraz olayları toprladık, çeki düzen verdik,.....evi ne zamandır toparlamamıştık,...

22. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    3.658
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.846
    Toplam Teşekkür
    527 Yazısı Teşekkür aldı

hocam birde ispanya ve şimdilik gizlemeyi başardıkları ingiltere bombası var... buradan haberler düşmeye başlarsa kim tutar seni istinye güzeli gazeli yüksek perdeden okunmaya başlar... vites boşa alınır... Dışarısı yanıyor desek abartı olmaz sanırım, iç dinamiklerden çok dış dinamikler etkili konjonktürel anlamda... iyimser olmak için kaç tane neden sıralayabiliriz ki?...

24. 4 Kullanıcı mirzaşan tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 konuk)

Yer imleri

Yer imleri