Sayın NYSE,
Bir taşla iki kuş vurabiliriz. 1) Benim üzerinde yaklaşık 4 aydır çalıştığım ve 1 aydır da test ve iyileştirme sürecindeki sistemimin, sizlerin kullandıkları ile karşılaştırmasını yapabiliriz. Bu bir yarış değil, sadece oluşturduğum şey ne kadar özel onu anlamaya çalışıyorum, çünkü piyasada kullanılanların performansı ve nitelikleri hakkında çok az bilgim var.

.. 2) Belki aradığınız şey bu sistemlerdir.
Ekte 2 grafik var. Sistem1 adlı olanı, Sistem2 ye göre özellikle al sinyallerinde daha muhafazakar. Prensip şu: Fiyat grafiğinin üzerinde göreceğiniz kırmızı indikatör 1 e çıkınca al 0 a inince sat. Göreceğiniz üzere sat ların hemen hepsi çok iyi değerlerde yakalanmış. Al lar ise daha muhafazakar.
Bir de şelalelerin erken sinyalini verecek bir indikatör var altta olan "MEZARCI" adında. Onunda kuralı şu, yukarıdaki sistem (kırmızı 0-1) 1 değerindeyken, MEZARCI da bir veya biir kaç bar görünüp, peşinden sistem 0 a düşerse, beklenen düşüş şelalemsi

bir şeydir. İlk sistem üzerinde bu indikatörün yakaladığı 3 şelaleyi gösterdim. (Önemli bir nokta; mezarcıda barlar görünüp, sistem sata geçtikden sonra mezarcıda barlar sürüyorsa, senaryo bozulur. Onun farklı bir anlamı var ama uzatmayayım).
Evet, değerli görüşlerinizi bekliyorum.
Yer imleri