sn catedral..ben yeniyim,siz deneyimlisiniz..ama artık günlükte çok net oboyu fotoğraf gibi görüyorum...bu da 76000 e kadar yolculuğu bugün olmasa ptesi başlatır gibi...
sn catedral..ben yeniyim,siz deneyimlisiniz..ama artık günlükte çok net oboyu fotoğraf gibi görüyorum...bu da 76000 e kadar yolculuğu bugün olmasa ptesi başlatır gibi...
Ne kadar güçlü bir borsa varmış bizde arkadaş. Sanki dünya ülkeleri ile değil mars gezegenindeki ülkelerle iş yapıyoruz
Bugün %2-3 düşüş gelebilir
http://video.mynet.com/tukatextile/Short/1070274 bu videoyu da izleyelim
aşağıdaki kendi alışları olmayan LOP lar sayılıp, hesap ediliyor
İŞCTR 5,76 daki 1,5 milyon lop a tek kalemde nasıl BASTIKLARINI görebildin mi
arkadaşlar FLAT e GEÇİN acele
Yazılarım ve öngörülerim kişisel fikirlerimdir.. herkesin parasına geçer sözü..
Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)
cümleten selamun aleykum
86250 den beri gelen düşüş itkisel değil yani sürekli zigzag yapıyor. bu kalıp ancak düzeltmelerde oluyor diye biliyorum. buda bir düzeltme ise 86300 üzerine çıkmamız gerekecektir. ayı senaryosunda olsak bile. dün verdiğim alternatiflerden birinde vardı sanırım. ben hala 86300 lerin üstüne bir atak daha olabileceğini düşünüyorum. 85000 altında ise SL olurum.
saygılar
eski nickim:trader38
Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum
kamyon şöförü yazmış....kendisine katılıyorum....teşekkürler..
trader kardeşim..teorik olarak haklısın.....ama fake...ler böyle yapılır....
yazılarım hayal ürünüdür..rüyalarda yaşarım...
dayanak varlık işte bütün mesele bu..önce konut,sonra hisse,anlayana..
kısa devam...bence fake.....ve şort-squeze..
pivot..85.450....
destekti dirençti... kafa patlatıp duralım...herifler kıs kıs gülüyor...parayı bastılar mı ne destek ne direnç bırakırlar...biz de burda yusuf yusuf...
cümleten S.A, borsa iki gün çıkmış bugün yine düşüş havasında...hayırlısı artık bakalım yön ne olacak, ben gierken aldığı kısa pozisyonları koruyorum...
hoşgeldin buffet kardeş...a.s.
Siz hükümeti güçlü mü zannediyorsunuz..Kim kimi yönetiyor sizce..O sıcak para neden geldi..Ne kazandı..? Yeter bu kadar derlerse hükümet neyi getirecekmiş..
1.Yabancı fonlar satışda..Karları alıp ülkelerine dönüyorlar..DJI ve avrupa piyasalarınıda güzel kapattırarak yıl sonu makyajı çekiliyor..Avrupada irlanda nın borcu GSMH ın 10 katı arkadaşlar..10 sene hiç yemeseler anca öderler düşünün..İtalya ispanya portekiz de de 2 katına yakın..Kilitlendiler kaldılar..Birisi pimi çekerse avrupa dağılır..Euro dağılır..Kimse kendi parasını devalüe edemiyor..Eskiden olsa irlanda bir devalüasyon çekerdi bir nebze düzelirdi..Euro ya ciddi devalüe gerek ama almanya istemiyor..Kısaca avrupada işler hiiiççç yolunda değil..
2. ABD de farklı değil..İşsizlik inşaat kötü durumda..FED para enjekte ederek bişiler yapmaya çalışıyor ama nereye kadar..Ama yinede avrupadan iyi durumda görüyorum ABD yi..
3. Bizde israille görünmeye sümen altı edilen bir gerginlikle beraber eylülden beri malum basımda gaz had safhada..Şöyle uçtuk böyle uçtuk..Avrupa sıkı dur biz geliyoruz...Her açıdan ölçü kaçtı ekonomi basınında..
4. Alel acele bir halka arz seferberliği düzeltme sayısı 3 ü bulan ama her seferinde yukarı sürdükleri bir IMKB..Herkes "haha yine mi yemem havalarında" çok alıştık çooookk..
Mobius şunu demiş bunu demiş..Mobius gider sobius gelir..Bunlarda bu tip adam bol..Mobius yanılıpda 45.000 e düşersek kimse gel buraya sen yüzde 20 demiştin ver bizim paralarımızı diyemez..Kendi analizlerinizi yapın..
Yılbaşına kadar testere devam eder diye düşünüyorum..Biraz daha gaz verirler..Zaten yurtdışı kapanacak..Bizde de sakin olur IMKB..
Yılbaşından sonra dertler tasalar sıkıntılar dağ gibi..Gerçeklerle yüzleşme zamanı..
Not..:Herkes lehman lehman der ama esas düşüş 2007 den hemen sonra ocak gibi oldu idi..58000 den 40000 e kadar düşen bir borsaya lehman tuz biber ekti idi..Yani ortada birşey yok neden düşelim ki demeyin..6 ay sonra İngiltereden gelecek bir haber yada avrupada bir ülkenin temerrüde düşmesi ..İşte o zaman aaa bundan bundan dolayı düşmüşüz de farketmemişiz demeyin..
& eminim ki şimdi öldük bittik diyenler ocak ayındaki rallide de 85000 lerden bahsediyor olacaklar ama sanyorum biz yine o seviyelerden hisseleri verip dolar almakla meşgul olacağız.. genel çoğunluğun karamsar olduğu dönem bence alım zamanıdır. ne demiş eski kurtlar.. sürü her zaman hatalıdır.. doların 1,61 seviyesini göremeyeceğini yineliyorum.
Endeks bundan sonra ne yapar..
1. tarihi zirvesini tekrar test edecek. geçemezse ikili tepe formasyonu olur ve bu dipten daha aşağıda oluşacak yeni bir dip yaparız.
2. tarihi zirve geçilir ve yeni bir zirve rekoru gelecektir.
3. 68500 test edilir ve üzerine kalıcı yerleşemez. burada bir ikili tepe görünümü ile birlikte yeni bir dibe yolculuk başlar.
1. ve 2. maddenin gerçekleşmesi esnasında dolar 1,4670 altına yerleşirse yükseliş devam eder.
3. maddede belirttiğim seviye test edilirken dolar 1,4670 altına gerilemekte diretirse yön yine aşağı döner..
yani kilit noktalar endekste 68500 seviyesi, dolarda da 1,4670 seviyesi.. endeks 68500 üzerine kalıcı olarak yerleşmeden, dolar da 1,4670 altına kalıcı olarak gerilemediği sürece satış baskısı devam eder..
hele şu dolar bir 1,4670 e gerilesin bakalım göstergelerimiz ne diyecek.. dananın kuyuruğunun koptuğu noktada tekrar görüşmek üzere
Anlasilmayan birsey var, Turkiye durup duruken sicak paraya savas acmadi, birok ulke kendi para birimlerinin degerlenmesinden sikayetci ve birsuru onlem alindi, bunlar tam anlamiyla ise yaramasa da, sicak paranin miktarini ve giris cikis hizlarini dusurdu, burada mesela faizlerde uzun vadede oranlar cok dusmezken kisa vadede dusuruldu, ne deniyor yabanciya ? Geleceksen 6 ay gel 1 yil gel, 1 ay gelme, yoksa eksi faiz alir oturursun oturdugun yerde, yerli yatirimci IMKB`de zaten yok, %70`i yabanci bu borsanin yani onlar nereye siz oraya. Kur riski (Onlar acisindan) daha dusuk olan, faiz oranlari nispeten daha iyi olan yerlere daha cok sicak para gidecek, mesela brezilya gibi, yeralti kaynaklari zengin olan ulkelere akis daha fazla olacak, biz bir hayal dunyasinda yasiyoruz, dis ticaret acigini sicak parayla finanse ediyoruz ki ithalatin ihracati karsilama orani %65 ve altina gidiyor, bu komedi bir yerde bitmeliydi ve bitti.
amerikadaki meksikadaki doğal afetlerde takip edilmeli..amerikanın meksikadaki petrol kaynakları doğal afetlerle zarar görmeye devam ederse bi yerden dünyyanın bi yerine ya kendi saracaktır ya da birilerini birilerine saldıracaktır..petrol azalırsa değeri artmalı..bunun için bi bahane bulmalı..petrol rezervlerinin azalması amerikanın düğmeye basma sürecini tetikler..OLASI Bİ KRİZİ MUHAKKAK AMERİKA MUHAKKAK PETROL REZERVLERİNİN DARALDIĞI Bİ ARALIĞA GETİRMESİ EN MUHTEMEL..BENİM FELAKET SENARYOM BUDUR..PETROL REZERVLERİ İYİCE DARALACAKTIR..AZ OLAN ŞEY ZATEN DAHA DA DEĞERLENECEKTİR..Bİ DE OLASI Bİ DÜNYA KARMAŞASINDA DOLARDA DAHA DA DEĞERLENDİRİRSE AMERİKANIN İSTEDİĞİ BUDUR..AMERİKA Bİ MAHŞER GÜNÜ YARATMAYA ÇALIŞIYO..BÜTÜN HİSLERİM BUNU SÖYLÜYO VE BENCE 2012DE DÜĞMEYE BASACAKTIR..IRAĞA GİREREK ORTADOĞUYU TEST ETTİ ORDA BOĞULDUĞU PİŞMANIM İZLENİMİ VEREREK BURDA Bİ AYI PİYASASI OLUŞTURDU..KİMSENİN ÖNGÖRMEDİĞİ AMERİKANIN Bİ YERDE BAŞARISIZ OLDUĞU İZLENİMİ YARATTIĞI AMA GERÇEK GÜCÜNÜ OLASI Bİ KRİZE SAKLADIĞINI KİMSENİN AKLINA GETİRMEDİĞİDİR..2012 VE 2013 AMERİKANIN YILI OLACAĞIDIR.BU 2 YILLIK KARMAŞA ONA 20 YILLIK GÜÇ VERİR.VE YİNE İPLERİ 2013TEN SONRA DÜNYAYA BIRAKIR
diyelim ki borsa 57,500-60000 aralığından döndü dolarda bu sefer 1400-1450aralığında yüklenip bence yine 62000 de 63000 de sert satışlar yiyebilme ihtimali bence en büyük ayı tuzağıdır..benim şahsi görüşüm yabancılar eğer endeksi gerçekten yıkıcaksa bunu 1 seneye yayacak..ama seçimi akp tek başına kazanıcak görünen bu..ve ben fed piyasaya bu kadar sıcak para sürmüşken bunu gelişmekte olan ülkelerde değerlendirmeden bi kriz çıkma ihtimalini zayıf görüyorum.o yüzden tahmini kriz süremi 2012 dedim.ben dümenin başında olsam kötü niyetli biri olsam seçime kadar yatay çizgide giderdim.akp parti tek çıkacağı için bu coşkuyla rallimi yapardım..piyasalara tam güven gelmişken bu arada tabii dünya barışından bahsederken umulmadık bi savaş irlanda vb ülkelerin çökmesi bahane mi yok paramı gelişmekte olan ülkelerden çeker dolarıma değer katardım.o zaman bütün dünya amerikanın gücünü görürdü.ben bi amerikalı olsam para kazanmak için bütün dünyayı göçertmeyi göze aldıysam bunu yapardım
pivot ..85.500.........
aziz nesinin bir hikayesi vardı.. adam şüphelendiği karısının peşine dedektif tutuyor..dedektif adama rapor verip ne yapalım diye sordukça, adam -du bakali ne olcek şindi- diyor...kadın sevgilisiyle buluşuyor,cafeye gidiyor, otele gidiyor.. hep, du bakali ne olcek ... diyor.. artık dedektif son raporunda karınla adam yatağa girdiler,ne yapalım.. diye soruyor...adamın cevabı....- du bakali ne olcek...valla ben de artık, du bakali nolcek der oldum...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri