izmirli Nickli Üyeden Alıntı
Paylasımlarınızdan oturu teekkur ederım..Eski forumlardan tabiki faydalanacagiz ancak cogu zaman 1000 lerce sayfanin icersinde boguluyoruz...Su an Chaos Trading uzerinde calisiyorum..Ben Palayi bilmem ancak sistemli calismak her zaman para kazandirir..
Kendimden bahsedeyim bu VOB a 2.5 ay once girme tahlisizligine bulundum...Zannadersem 84.500 den short yapmistim (bana gore cok yukselmisti...)Yaklasik 35.000 kaybettim...Saclarim dokuldu,psikolojim bozuldu....Ne yapsan kendime gelemiyordum..Sonucta bu parayi cikarmam gerekiyordu..Sonra Ali persembenin Kitabini gordum inceledim hosuma gitti..Bana cok faydasi oldugunu soyleyebilirim,System olarak yeterli degildi ama mantik acsindan faydali oldu

Ali persembeden sonra system trading uzerinde calismaya basladim...Amazon.com dan ,Wilder.com dan onlarca kitap siparis ettim...Kitaplar ve arastirmalarim sonucunda begendigim ve test ederek feasible buldugum sistemleri sizlerle paylasmak isterim..Sizlerinde katikisiyla iyi biseyler yapacagimizi dusunuyorum..
Endustri muhendisiyim,MBA derecem var..Bilgisayar Dili ve Algoritmalari Uzerine Olimpiyatlara katildim..Olimpiyat Birincisi olmam (1995) kotu bir trafik kazasi nedeniyle engellendi..

Narlidereyi iyi biliirim..Arkadasimda orda askerik yapti..
Parabolic Sar a hastayim//Vobta uygun bir sistemle cok guzel seyler yapiyor kendimce gelistirmeye calisiyorum...
Sizin için üzüldüm, fakat burası böyle bir yer, bir karar verip pozisyon alıyorsunuz ve yanlış yönde olursanız kaybediyorsunuz...
Böyle bir piyasaya sizi üzecek para ile girmeniz son derece yanlış olmuş, umarım bunu ileride yapmazsınız...
Birdaha buralara sizi üzecek miktar para ile gelmeyin. Kaybettiğinizde sizi üzmeyecek paranız yoksa buralarda durmayın, çünkü her an kaybedebilirsiniz. Sıradışı bir olay olur ve borsa aşağı veya yukarı % 100 gidebilir bu durumda bile sizi üzmeyecek miktar veya risk ile burada olmalısınız...
10 lot pozisyon aldınız ve sıradışı bir olay ile 50 000.- TL daha kaybettiniz ne yaparsınız ? Aldığınız pozisyonun bu anlamda cevabını verebiliyorsanız buralarda olun. Üstüne bir bardak su içer yola devam ederim diyorsanız burada olun, yoksa buralardan gidin...
Burada özel bazı sorularınıza yanıt almanız dışında sistem adına pek birşey bulamazsınız. MS, Sn Saraylı ve Sn Sazanın topiklerinde veya internette yüzlerce sitede sistemler bulabilirsiniz. Onlardan biri ile sanal olarak çalışmaya başlayın, sizde bu özellikler varken kısa zamanda iyi bir sisteme sahip olursunuz...
Fakat iyi bir sistemle bile ciddi miktarda kaybedebilirsiniz...
Şunu hiç aklınızdan çıkarmayın, herhangi bir nedenle kaybedebilirsiniz. Kaybettiğinizde sizi üzmeyecek bir miktarın dışında risk almayın...
İnsanlar geleceği bilemez, düşündüğünü veya duyduğunu değil gördüğünü trade et, terse giderse stop yap.
---------------
Burada yer alan bilgi ve yorum yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, hele al-sat tavsiyesi hiç değildir.
Yer imleri