sazan abi .. fdow sayım böyle olabilirmi abi .. üvvvv
![]()
2013,00
Sn. Sazan ve Selçuklu,
Sunulan iki sayım arasında birini seçmek için. i) Şu anda hemen karar vermeyi sağlayacak bir kesin kural var mıdır? ii) Yoksa önce zaman geçmeli, gelecek fiyat çubukları yaşanmalı ve belli koşullar yerine mi gelmelidir? Yani hemen kesin karar verilemez mi? Bu kadar karambol bir teori olamaz ew, mutlaka bir çözüm vardır diye düşünüyorum.
Yanlış veya eksik bir şey mi yazdım cevap veren olmadı![]()
Cevap vereyim.
Kesinlik yoktur, sadece olasılıklar vardır.
Olasılık sadece mevcut dalganın içindeki alt dalgalarla da ilişkili değildir (Selçuklunun dji'daki yükselişi sayması gibi). Mevcut dalgadan önceki daha üst dereceli dalgalar da mevcut yapıdaki olasılıkları artırır yada azaltırlar. (Dji'nin daha önceki 2009'lardaki düşüş dalgası gibi).
5 dalgalı bir yükselişin olmadığı ancak 1 tepesinin altına inilirse kesinleşir. Bu sırada da atı alan üsküdar'ı geçer. Ne olduğu çok geç anlaşılmış olur. Çözüm ise önce büyük resme bakmak (haftalık), bir kaç sayım alternatifi oluşturmak, sonrasında daha alt zaman dilimlerine inerek (günlük, saatlik, 15 dk'lık) hangi sayımın nerede yanılgıya ugrayacağını bulmaktır.
DjiFutures'la ilgilenmiyorum ve alt zaman dilimlerine üstte teoriyi (olasılıklar) oluşturup (ki bar impulse veya w-x-y) inmek ciddi zaman alacağından sadece Selçuklunun verdiği grafiği yorumladım.
Bu arada Sistem neredeyse saat 10:00'dan bu yana Short'ta.
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
sazan abi .. siistem shortta kapattı dimi abi .. üvvvvvv .. .. ingaaaa ..
2013,00
1 dakikalık, 5 dakikalık, 15 dakikalık, 30 dakikalık, 60 dakikalık, 2 saatlik, 4 saatlik, günlük, haftalık, aylık, 3 aylık, yıllık ve de on yıllık grafiklerin tamamında tarihi zirveden kapayan bir endexte sat komutu veren sistemi tebrik ederim.
Ufaktan bir karambol durumu var ama teknik analizin diğer disiplinleri ile kıyaslayınca karambolden en çok golü bulan da ew galiba
Kısıtlı EW bilgim ile kendimce şöyle bir çözüm düşündüm. Üçgen yapılarda a-b-c-d-e hepsi 3 dalgalı oluyor değil mi? (inşallah doğru biliyorumdur, yoksa madara olduk ilk cümlede demektir) Eğer öyleyse Sn. Selçuklu'nun ilk grafiğinde a, ikinci grafiğinde 5 olarak etiketlenen son yükselişe bakılmalı. Bu dalga kendi içinde 5'li bir yapı ise üçgen alternatifi çöpe gider.
Hoş üçgen de olsa, altıgen de olsa bazı şeyler pratikte değişmiyor. Örneğin a-c-e hattı bir direnç ve burası kırılınca mecburen uzundayım. Bu uzun pozisyon ile hata yapmışsam bu durumda e dibinin altında zaten stop emirim bekliyor olmalı.
Yine konuya dönersek. EW kuralları Sn. selçuklu'nun sunduğu iki alternatiften birini - hemen şu anda - eleyemiyor demek ki. Teori subjektif bir çukura düştü gitti desenize. Buna inanasım gelmiyor ve mutlaka bir çözüm olmalı diye düşünüyorum...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri