Sazan abi merhaba,
USDYTL grafiğinde genişleyen üçgen EXPANDING TRIAGLE
kalıbı ilerlediğini dusunuyorum. bu kalıpta kural hatası varmıdır
yoksa sayım kabul edilebilir mi ?
Bilgi için şimdiden tesekkurler
![]()
Sazan abi merhaba,
USDYTL grafiğinde genişleyen üçgen EXPANDING TRIAGLE
kalıbı ilerlediğini dusunuyorum. bu kalıpta kural hatası varmıdır
yoksa sayım kabul edilebilir mi ?
Bilgi için şimdiden tesekkurler
![]()
fikirler yalandan ibarettir, bak gor ogren
dogrusunu içinden bul....
fikri olmayanın zikri de olmaz...
baskasının aklıyla, cukura kadar gidersin..
Sevgili Arkadaşlar,
İzin dönüşü, işte 2. günüm ve 15 günün tüm biriken işlerini halletmek zorunda olduğumdan topic ile ilgilenemiyorum. (Buradan da şu çıkıyor, Ne kadar uzun tatile gidip, ne kadar rahatlarsan rahatla, tatil süresi ile dogru orantılı bir şekide dönüşte meşguliyet oluyor. Hepside kısa sürede halledilmesi gereken. Her durumda, tüm dinlenmeni alıp götürüyor.)
Sevgili Çaylakboga,
Expanding Triangle sayımın için olası diyelim. Ama hemen belirteyim ki, expanding triangle da çok nadir görülen kalıplardan biridir. Bence herhangi bir sayımda expanding triangle olma olasılığı, olmama olasığından daha azdır. (İstatistik dahilinde). Diğer benzeri oldukça az olan kalıpda leading diagonallerdir. Bu ikisi benim az tecrübeli olduğum kalıplar. O yüzden yapacağım yorum zorlama bir yorum olur. (Bir tek şunu söyleyebilirim. e dalgası da diğer dalgalar gibi 3 dalgalı olmalı, en azından şu ana kadar ki gelişimi 3 dalgalı gibi durmuyor)
Bol Kazançlar, İyi Bayramlar.
Bayramdan sonra görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kalın.
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
sn sazan u100 analizi alabilirmiyiz müsait olduğunuzda saygılar
http://www.voborsa.com/forum/showthr...976#post279976
bir bacak eksik diyorduk. bacağı tamamlamak üzereler mi acep...abartırlarmı izleyeceğiz.
![]()
VOB 15 dk'lık.
Sazan bu üçgen hangi yana kırılırsa, o yana pozisyon açar.
Stop Loss kırdığı trendline olur.
Stop loss çalışıp ters yöndeki trendline kırıında o yana yine pos açılır. Maksimum 1 adet fake olabilir ama bence 2 ve üstü zor.
Trade yöntemi belli ve öngörüye gerek yok. Ama yine de öngörüm alttaki trendline'a yaklaşıp, sonra üstteki trendi kırması.
Bol Kazançlar.
![]()
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
sazan abim .. iyi bayramlar ... sayım yaptım abi endekste .. ahada tahminim sayım ... dopikte bulunsun ... ühühüühüh .. üvvvvv .. hülülü
![]()
2013,00
Sayım çok güzel duruyor Selçuklum.
Gözüme çarpan tek sorun, Running Triangle'ın b dalgasının, bence, 3 dalgalı olmaması. (Bilmeyenler için, bir triangle içinde her ayak 3 dalga olmalıdır.) Bununla birlikte her 5 dalgalı yapı , kolaylıkla 3 dalgalı olarak da sayılabileceğinden, orada bir b dalgası olmasıda olası. (Ama biraz daha az olası).
Eğer b'ye Mavi 5 etiketini yapıştırırsak, grafikteki kırmızı c , gelişmekte olan bir expanded flat'ın A dalgası, sonraki tüm yükseliş de expanded flat'ın B dalgası olarak sayılabilir. Bu da muhtemel diğer senaryo.
Şu anda en olası senaryolar bunlar. Seninki geçerli ise (Triangle), üstteki yükselen trendline'a gidilir. (Running triangle'lar sonrası güçlü ve uzun süreli hareket olur). Benim verdiğim diğer olasılık geçerli ise, az bir yükseliş daha olur sonrası C düşüş dalgasıdır. (Xu030 spot piyasada 81.500'e kadar yükseliş)
Bol Kazançlar.
günaydın sazan abi ... yorum için tşk abi ... saygılar hörmetler ...
2013,00
Sn Sazan dax ı hala üçgen sayabilirmiyiz..yoksa üçgen yapı bozuldumu...
Sayın SAZAN Qural,
Patron mali Qural ertelenmiş..Senin yorumların ertelenmesşn patron..Bekliyoz ha...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri