Bu Türk takımları köy takımlarına eleniyorlar. Beşiktaşta dahil.
Takım ayrımı yok bunda.
Bu kadar paraya rağmen hiçbir ilerleme yok, bu başkanların hepsi rezalet.
Yazıklar olsun.
Jelibon.
Bu Türk takımları köy takımlarına eleniyorlar. Beşiktaşta dahil.
Takım ayrımı yok bunda.
Bu kadar paraya rağmen hiçbir ilerleme yok, bu başkanların hepsi rezalet.
Yazıklar olsun.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Tr'de 59200' e yaklaştıkça satıyorum, 58000'de alıyorum.
Kapanışlar altında veya üstünde olmadıkça. Aradan girmiyorum.
Olası kırılımında kırılım tarafındayım.
Jelibon.
günaydın dostlar ....
Burada kurgu yalan dediğim bir mesele var, herkes avrupa falan filan derken esas kötü durumda amerika dedik hep ve bu sebeple dolar euro 1=1 olamayacağını.
Bakın Amerika dolar endeksini devaule etmek zorundadır, hiper enflasyon yaratmak zorundadır, ama paradan vazgeçmiyorlar. Borsanın tek artma yolu budur. Burada bu dengeyi beceremeyecekler uzun vadede.
Çünkü bu denge vatandaş hakkını korumakla paranın değerini korumak arasında kalan bir ince çlzgidir.
Ben Fed olsam önce altını durdurum. Ama güçleri Çine ve Rusyaya yetmiyor. Çinde vatandaş altın alıyor. Bu yeni bir dünya düzeni. Bu düzenin bozulması yeni bir hikaye değil.
Amerika üretim ekonomisi olmaktan servis ekonomisi olmaya çıktı ve üretimi Çine kaptırdı. Bu da kendisi için büyük bir sorun yaratıyor. 10-15 yıllık hikaye bunlar.
Üretilmeyen bir ekonomide tüketici parayı nerden kazanacak, işi nereden bulacak ve sonucunda nasıl para harcayacak.
Bunun anahtarı geçmişe yönelik vergi iadesi ancak bunu yapacaklarına wall streeti kurtarmaya kalkıyorlar. Vatandaş birde buna vergi ödemek zorunda kalıyor.
Bu süreç öyle 1-2 yıllık bir süreç değildir. 2007 den 6-8 yıl sürecek bir süreç.
Bunun bazı dönemleri kuvvetli ayı piyasaları bazı dönemleri ise buna tepkiler şeklinde geçecek.
Bu piyasa şekli trader için büyük nimet ama en zor piyasa şeklidir. Ayı piyasalarında para kazanmak çok zordur. Sebebi otoritenin varlığı, otorite piyasa düşerken belli noktalarda sert kontra hareketler yapar.
Durum bu.
Her halikarda 2010 temmuzu dipdir yada eylül-ekim-kasım 17 arasında bir gün dip olacaktır.
2.5 ayda bunun cevabı gelecek. Bu dipden 2011 de köşe olunacak. 2012-2013 de ise göçülecek.
Jelibon.
altın demek daha bir bu kadar çıkabilir ha.vay beee.ben fiziki olarak almıştım%20 kar edip gramı 58 iken satmıştım.daha ileri gidebileceğini düşünmemmiştim.neyse
bu arada üstad öyle deme köy takımlarından öyle bir ders almışlardır ki bence bu ilerde hayr olarak geçecektir.çok pohpohlandılar.herke boyunun ölçüsünü aldı.
inşallah basketbol dünya kupasında aynı hezimeti yaşamayız.
basketbol milli takımına jelibon topic olarak başarılar diliyorum
passat
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL.
HASBİNALLAHİ VE Nİ'MEN-NASİİR ĞURANEKE RABBENE VE İLEYKEL MASİİR
ANLAMI:''ALLAH NE GÜZEL VEKİLDİR;O BİZE YETER''
bizim için özgürlük ALLAH a kul ve köle olunca başlar
paylaştığım analiz ve yorumlar yatırım tavsiyesi değildir.
Emtia boğa 2017 ve endeks ayının 2014 arasındayız.
Üstelik altın realitedir ayısı boğası olmaz paranın aslıdır ve kısıtlıdır. Altın basmak istesen basamazsın. Güvenli liman diye kimse buğday, euro, dolar almaz ama altın alır.
Şimdi altında 3 kere denenmiş kopma noktasındayız, dikkat edersen uzun vade dedim. yeni zirveler gerelecekse kısa vadede kaç gündür verdiğim dirençleri geçmek zorunda. Yoksa kısa vadede düşer. Gümüşte aynı durumda 20-21 yılların direnci, müthiş enerji birikiyor yataylıkla. Bu yataylıktan sonuçta çok sert hareket çıkacak. Gümüş için tek nokta vermiştim onun altı üstü diye değerlendirmeli. 20-21 üstünde bilinmeliki 25 görülecektir. Bakın yön aşağı veya yukarı garanti demiyorum. Gümüş uğraşıyor yukarı için geçemezse sorumlu ben değilim. Geçemezse düşer geçerse uçar, mantık basit. Pivot belli. Var eski mesajlarda.
Jelibon.
1129 dan düşüşde noktalar belirledik, 1011-1129 yükselişinin geri alımları.
Hatta gariği var eski mesajlarda.
1070, .50
1056, .618
1037, .78
Eğer ayı sayımında değilsek 1037-1056 arası olası dönüş yeri,
Ayı sayımındaysak kırılacak buralar.
Burası kaybedilirse başladığı yere döner.
Kapışma bu yüzden, 2 eylül ve 11-12 eylüle bunların sonucu çıkacak.
Jelibon.
1039.xx-1061.xx
kaç puan?
22.
22*.78=17.xx.
1061.xx-17.xx=1044
dünün dibi yani.
1037-1061, A
1061-1044, B
1044-...., C
ihtimal yani.
demekki 1039 dibi kadar iki gün önceki, dünün dibide önemli.
Jelibon.
papazda > 1,27 kritik hal almaya başladı...karar aşamasında....up veya down....![]()
İmkb 59200 pivot.
Bugün düşüş trendini kırmayı denedi.
Buranın kırılışı hacimle mümkün. 59200-59500.
Aşağı destekler yükseliyor.
58500 - 58000 destekler.
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri