herkese iyi akşamlar....![]()
herkese iyi akşamlar....![]()
Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
AL - SAT Tavsiyesi değildir.
Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.
Ben de zaten ,pek bişi bilmem..
Bilip bilmediğimi bile bilmiyorum..
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
Fenerbahçe kupa almak için Çin'e gidecekmiş. Türk malı olmadı, Çin malı da olsa bir kupamız olsun diyorlarmış.
unli hocam hadi bizim borsamızı parite ile çözdünde dax dow neden dinlemiyor seni onu anlamış değilim bi tek pariteler bizim borsayımı etkiliyor dax dow falan hala geberiyor long açtım ama tırsmıyorda değilim doğrusu hayırlısı artık![]()
''MÜKEMMELLİĞİ ARAYANLAR HİÇ BİR ZAMAN GERÇEK BAŞARIYI YAKALAYAMAZLAR.''
Bugünkü hareketlere de çok güzel yorumlarınızı kattınız arkadaşlar emek ve yorumlarııza çok teşekkürler. Hayırlı akşamlar ve hayırlı iftarlar![]()
saraylı hocam, 73.400 altına inmezlerse 'B' yi bitirip, 'C' için 76.000 üstüne gider piyasa demişti..![]()
Valla hocam vobda ne kadar eskisin bilmiyorum da geçirmeye bir başladılar mı ne üstat kalır ne analiz... Ben nice üstatlar gördüm 2007-2008 de hergün yanılan milleti 30 bin terse getiren... Sözüm meclisten dışarı, burada sn saraylı abi ve diğerleri çok değerli bilgiler veriyorlar ama bence yanlış... Herkesin kendi stratejisi olmalı... Saraylı gelmedi, hastalandı, yazamadı ne yapacaksınız?
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
vob için sorduğunuzu varsayıyorum.
benim göstergelerimin %90'ı paritelerdir. önümde metatrader platformum açık. 6 majör meta (parite, altın, petrol) daima ekranımda.
ayrıca anlık baktığım bazı pariteleri grafikler üzerine sürükle-bırak yapıyorum.
trade yöntemine gelince.
genellikle sabırlıyımdır. ama bu sabır maalesef sadece pozisyona girerken kullanılan bir sabırdır. aynı sabrı pozisyondan çıkarken göstermek üzere kendimi eğitmeye uğraşıyorum.
kısaca, göstergelerim hangi yönü gösterirse, o yönde pozisyon al/flat ol, pozisyon al/flat ol şeklinde gidiyorum.
eğer pozisyonda kardaysam ve göstergeler yönü kuvvetli göstermeye devam ederse, pozisyonu artırıyorum.
reverse trading'i çok nadir kullanırım. sadece yeterince vaktim olduğunda.malum çalışıyor olduğumdan çoğu zaman herşeyi yeterince takip edemiyorum.
ve en önemlisi, düşük kaldıraç kullanıyorum. böylece pela benim sabrımı denemek istediğinde, sadece denemiş olmakla kalıyor...
dow-dax sadece vitrindir.
paranın hası paritelerde döner. (günlük 10 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor)
dow-dax paritelerde açılan pozisyonların cover yapılması için kullanılır.
en azından ben öyle düşünüyorum.![]()
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
yeşil cümlelere %100 katılmakla birlikte (imzam foruma üye olduğumdan beri aynıdır ve bunu belirtir) kırmızı cümleye katılmıyorum edward.
şu var; bilgi veren insanların söylediklerinin birebir yapılmaya çalışılmasındansa, öğrettiklerinden ders alınmaya çalışılmalı.
strateji geliştirmeye çalışan insanlara bu tür bilgiler şart. bence bu bilgilerin verilmesinde bir yanlışlık yok.
bilgiyi kullanım şeklinde bir yanlışlık olması ise tamamen bilgiyi kullanan kişi ile alakalıdır. bilgiyi verenle değil...
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri