77.000 ıkıncı kısa ,tek sıkımlık mermım kaldı...
Vade sonuna kadar 70.000 cıvarı bır endeks beklıyorum..bıraz daha yukarı gıdebılırız fakat ben bu kontratta buralardan kısa acan arkadaşların vade sonuna doğru long poz. Taşıyanlara gore daha avantajlı bır konumda olacaklarını düşünüyorum.bana göre tarıhı zırvelere yaklaşmıskan kısa taşımak uzuna gör daha az rısklı.
Bugun acılışta amerıka kıvırabılır, vadelıler yukselışte bp 17.milyar dolar zarar acıkladı bugun amerıkada beklenılen olmayabılır
Dünyada nüfüs gençliği önemlidir, bu bağlamda Erdoğanın 3 çocuk yapın çağrısına katılmasamda (şahsi olarak) esasında son derece akıllıcadır.
Şimdi yaşlı Amerika bitmiş baby boomerlar, onların evini dahi almayacak dingo generation X ler, zaten hepten bitimiş Kayahanın Avrupası,
ve karşılarında GENÇ TÜRKLER.
Siz olsanız yatırımı nereye yaparsınız?
Avrupamı, Amerikamı, Türkiyemi?
Elbet Türkiye, yapıyorlar işte salak değiller ya.
Dünyada strateji düşüncelerinde esas büyük savaşın Türkiye - Japonya ittifakıyla Abd ye karşı olacağı söyleniyor 2050 lerde, ve yenileceğimiz yazılıyor.
Türkiye yıldız, Türkiye önemli, Abd bunu her zaman bildi biliyor.
Amerikan genelkurmayında staratejiler erken yazılır, Türkiye için görüşleri büyük potansiyel asla büyütülmemelidir. Ve bunu yıllardır karışıklıklar, sol-sağ davaları, asala, pkk ile uygulamaktadırlar.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Ve bitmiş ve bitecek Amerika, Türk-Japon ittifakı savaşından sonra belki canlanır nüfus.Tabii bu bir varsayım. Nüfus kısmı ise gerçek.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
İki ayrı konu daha,
Pariteye Amerikan seansı başlamadan pay biçemezsiniz düştü diyemezseniz. 1.2950 destekdir. 1.3030 geçilecekmi bakılmalıdır, üstünde asla short yok, büyük short cover gelir.
Diğeri fırtına sezonunda ki başladı Amerikada, petrol hareketleriyle borsa çözemessiziniz.
Çözerim diyen kim varsa sallıyor.
Hepsinin dinamikleri ayrıdır.
Jeliibon.
Şöyle güzel bir short coverda gelmediki gelseydi derdikki tepe yakın. O zaman anlardık bunu. Kapitilasyon şeklinde.
Short cover gelmeden olacak düşüşün Ayulara yararı yok.
Jelibon.
Ne dedik 50 haftalığın üzerinde 20 haftalık önemli.
Dow geçti, sp deneyecek.
Bu önemli.
50 ise artık destek.
Biz gördük bunları yazdık çökerken yazdık.
Jelibon.
Peki şu an için alterntife düşen ayılar için sayımda durum ne?
1011-1099 , 88 puan. Bu a yükseliş.
1099-1057, 42 puan. Bu b düşüş.
1057-XXXX, bu c yükseliş.
a=c olsa 1145.
Bu işin sonu bu aşırı alım 1090-1107 arasında tuttukça 1136-1146 arası uygun gözüküyor.
Bu ayılar için, alternatif bu.
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri