Sayfa 30/161 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon
1921 sonuçtan 349 ile 360 arası

Konu: Fikirler -> Sistemler

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Arkadaşlar bir süredir yoğunluktan dolayı yazamadım ve bu akşam da tatile gidiyorum; önümüzdeki hafta komple yokum. Yola çıkmadan bir iki saatim var forumda değerlendireyim dedim...

İlk önce elime son geçen bir doküman, Active Trader dergisinde yayınlanmış trend yakalamak ile ilgili makalelerden bir derleme. Tıklayıp indirebilirsiniz ben daha okumadım...
    Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
    Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı sentinus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    RSI periyodu neden 5 seçilmiş onu anlamadım acaba forex marketi için mi? Hafta sonu biraz bu formülü araştırdım. StochRSIya benziyor biraz. 1 dakikalıklarda hiçbir trendi kaçırmıyor. Pozisyona geç giriyor pozisyondan geç çıkıyor fakat temiz para bırakıyor. Trend olmayan durumlarda flat kalma opsiyonu tanıması da güzel. Uzun barlarda hızlı hareketlerde dikkatli olmakta fayda var siz trend var diye pozisyona girene kadar atı alan üsküdarı geçmiş oluyor. Teşekkürler Sn. Teo bu fonksiyonu tanıttığınız için. Alet kutusuna ekledim bile.
    Inverse Fisher Transform bir yöntem, bunu rsi(5) e uyguladığınız gibi başka indicatörlere de uygulayabilirsiniz. Tek şartı göstergenin bir alt ve bant içinde salınıyor olması.

Formülde geçen rsi(5) yerine istediğiniz göstergeyi yazabilirsiniz. Temel kuralı şöyle tanımlayabiliriz.

deger:=(gösterge - salınım aralığı/2)

örnegin:

deger:=mfi(14)-50;
    deger:=RMI(C, 13, 8)-50;
    cci için deneme yapmak gerek teorik olarak cci'nin alt ve üst bantları sınırsız

yukardaki deger tanımlamasını istediğiniz gibi ayarlayarak alttaki kodu devamına eklediğinizde benim "fisherizer" dediğim göstrgeyi elde etmiş olursunuz.

v1:= .1*(deger);
    v2:= Mov(v1,9,W);
    .5;
    -.5;
    (Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1)
    Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı nyse-dj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fisher hakkinda elinizde makale varmi sayin teo. birde bununadx ile kullanimi icin ne dersiniz sn.teo ve sn. hdioxyde eger boyle kullanilirsa ustten veya altta cikip geri girmeleri coumus oluyoruz yani trend olunca geri donuyor grafik. rsi nin adx ile kullanimi var idi zaten degilmi.
    sn nyse-dj bir grafikte gösterseniz ya da en azından hangi zaman dilimi hangi tarih belirtseniz de beraber aynı yere baksak örneklerinizi daha iyi anlayabileceğim...

Teşekkür Teşekkür 
    534
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.069
    Toplam Teşekkür
    419 Yazısı Teşekkür aldı

tesekurederiz hdioxyde iyi tatiller
    Türkçemi düzeltmeye çalıŞıyorum

Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

uzun barli dususleri 5 dk onceden yakalamis nasil oluyor hesaplamasini bilmem ama siz biliyorsaniz bu tesaduf degil sanirim.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sn nyse-dj bir grafikte gösterseniz ya da en azından hangi zaman dilimi hangi tarih belirtseniz de beraber aynı yere baksak örneklerinizi daha iyi anlayabileceğim...
    ozur dilerim. 5 dk ve bugun gun ici.
    grafik yapistirmak benim icin ben kolay olmuyorda.
    fisher ile baktim bug gune ve onceki gunlere fiat ile bazi yerlerde uyumsuzdu sonra sizin bipolari ekledim ustune uyumsuzluklar duzeldi boylece. butun donusleri biraz once biraz sonra yakalar gibi gozuktu bana
    size iyi tatiller.
    Konu nyse-dj tarafından (06.08.08 Saat 13:05 ) değiştirilmiştir.

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı nyse-dj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biz mecburen 5 dk ka kullaniyoruz herhangi bir ayar yapmak gerekirmi dogru kullanim icin periodlar arasi ayarica.
    5 dakikalık için denemedim ama RSI(5) nadiren kullanılan bir period. En iyisi farklı periyodlarda denemek hangisi size uyarsa o.
    -Objektif giriş ve çıkış

-Para yönetimi

-Hareketli stoploss

Bu üçüne uymuyorsanız ne kadar paranız olursa olsun VOBda uzun vadede para kazanmanız imkansızdır.

-----------------------------------------

Burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Inverse Fisher Transform bir yöntem, bunu rsi(5) e uyguladığınız gibi başka indicatörlere de uygulayabilirsiniz. Tek şartı göstergenin bir alt ve bant içinde salınıyor olması.

Formülde geçen rsi(5) yerine istediğiniz göstergeyi yazabilirsiniz. Temel kuralı şöyle tanımlayabiliriz.

deger:=(gösterge - salınım aralığı/2)

örnegin:

deger:=mfi(14)-50;
    deger:=RMI(C, 13, 8)-50;
    cci için deneme yapmak gerek teorik olarak cci'nin alt ve üst bantları sınırsız

yukardaki deger tanımlamasını istediğiniz gibi ayarlayarak alttaki kodu devamına eklediğinizde benim "fisherizer" dediğim göstrgeyi elde etmiş olursunuz.

v1:= .1*(deger);
    v2:= Mov(v1,9,W);
    .5;
    -.5;
    (Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1)

Teşekkürler Sn. Hdyoxyde. Bunları bi denerim hafta sonu. Bu formül RSIyı ve diğer fazla salınan göstergeleri bir tür yumuşatıyor.
    -Objektif giriş ve çıkış

-Para yönetimi

-Hareketli stoploss

Bu üçüne uymuyorsanız ne kadar paranız olursa olsun VOBda uzun vadede para kazanmanız imkansızdır.

Burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

Metastock 9.0da expert advisorda aynı anda farklı bir kaç sinyal oluştuğunda program sadece 1 tanesini ok işareti olarak gösteriyor neye göre seçtiğini anlamadım. Birden fazla göstermesi için ne yapılabilir sizce?
    -Objektif giriş ve çıkış

-Para yönetimi

-Hareketli stoploss

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

Şöyle bir strateji keşfettim 5 dakikalık grafiklere bakarken. Exit için kullanılabilir sanırım. Henüz system testerda denemedim ama fena durmuyor. Sizlerle paylaşmak istedim.
    Periyodlarla kafanıza göre oynayabilirsiniz.

CLOSE SHORT:

Cross(ADX(10),MDI(10))

CLOSE LONG:

Cross(ADX(10),PDI(10))
    -Objektif giriş ve çıkış

-Para yönetimi

-Hareketli stoploss

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı sentinus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şöyle bir strateji keşfettim 5 dakikalık grafiklere bakarken. Exit için kullanılabilir sanırım. Henüz system testerda denemedim ama fena durmuyor. Sizlerle paylaşmak istedim.
    Periyodlarla kafanıza göre oynayabilirsiniz.

CLOSE SHORT:

Cross(ADX(10),MDI(10))

CLOSE LONG:

Cross(ADX(10),PDI(10))
    Bu formul wildersın kıtabında da yazar, di lar adx bacagını yukarıdan asagı kestıgınde poz kapat dıye,ama bence en saglıklısı adx,adxr'ı yukarıdan asagı keserse poz cıkmaktır.
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

sn teo sizden gunluk bazda bir degerlendirme alabilirmiyiz sizce trend yon degistiyormu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri