Sayfa 55/75 İlkİlk ... 545535455565765 ... SonSon
892 sonuçtan 649 ile 660 arası

Konu: Metastock Ogreniyoruz

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür
    33.405 Yazısı Teşekkür aldı

Ballı MS ciler..

Grafikteki iki sistem de aynı formüle dayanıyor. Üstteki grafta görünen son al sinyalinin bir hayli geç gelmesi üzerine, sistemin bağırsaklarına baktım - debug!-..Sonuç korkutucuydu. Sistemdeki bir satırdaki bir if blokunun sonucunu doğru üretmiyordu XBTRX

A:=if(kosul1 and kosul2 and kosul3..........kosul7,1,0);

Burda A nın değerinin 1 olması için, yedi koşulun da sağlanmış olması gerekir.Şimdi bunu farklı bir şekilde yazalım.

A:=if(kosul1,1,0)+if(kosul2,1,0).........if(kosul7 ,1,0);

Burda her bir koşulun gerçekleşmesi durumunda her bir if bloku 1 üretir. Başka bir deyişle, ilk yazımda A'nın 1 üretmesi durumu, burda A nın 7 üretmesi ile aynı şeydir. Basitleştirerek söylersek; ilk yazımda, her bir koşul doğru ise sonuç 1 olsun derken, ikinci yazımda her bir koşulun gerçekleşmesi durumuna 1 dedik ve bunları toplatarak tüm koşulların gerçekleşmesi durumu 7 üretir oldu. Sözün özü ilk yazımdaki A nın 1 olduğu her durumda ikinci yazımdaki A nın 7 olması gerekir. Şimdi sıkı durun; ZBTRX e göre böyle olmak zorunda değil. İki yazılış şeklini de birer indikatör olarak tanıttım arıza nerde bulmak için. 7 ayrı koşul tuttuğu halde ilk yazımın 1 üretmediği durumlar var!!!!. ZBTRX in kafası karışıyor Ama ikinci şekilde yazınca kafası karışmıyor. Aşağıdada iki ayrı yazım kullanıldığındaki sistem çıktılarını görüyorsunuz. ZBTRX i teprik ederim.

2. The Following 6 Users Say Thank You to Astatin For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    22.658
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.559
    Toplam Teşekkür
    6.153 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Astatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İki yazılış şeklini de birer indikatör olarak tanıttım arıza nerde bulmak için. 7 ayrı koşul tuttuğu halde ilk yazımın 1 üretmediği durumlar var!!!!. ZBTRX in kafası karışıyor Ama ikinci şekilde yazınca kafası karışmıyor.
    Evet Mütrüks'ün dört işlemde zorlandığını ben de farkettim.

Sendeki gibi yanlış sonuç verdiğini ben tespit etmedim ama basit puanlandırma işlemlerini yapamayıp system tester'dan hiç sonuç çıkartmadığı gibi bu tür işlemler olan sistemleri kapanıp açıldıktan sonra hiç çalıştırmama durumu da var. Sistemi Matriks her açıldığında bir text dosyasından copy paste ile tekrar yapıştırmak gerekiyor. Bu sorun sende de vardı sanırım. Ancak sistemleri senin yaptığın gibi farklı şekilde yazınca sorun çözülüyor.

İlkokulda toplama çıkartma anlatılırken Mütrüks dersi kırmıştı galiba. üwwww...

4. The Following 5 Users Say Thank You to Strategist For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    29
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    86
    Toplam Teşekkür
    23 Yazısı Teşekkür aldı

Selamlar, metastock ta sistem testi yaparken 15 dakikalık veya haftalık periyot için test yaptırmak istiyorum.Periyot seçiminde bir türlü bulamadım..burda sistem testi örneklerinde 15 dak. lık testleri gördüm. yardımcı olursnız sevinirim.. teşekkürler.

6. The Following 2 Users Say Thank You to Trademrk For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    511
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    118
    Toplam Teşekkür
    74 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Trademrk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar, metastock ta sistem testi yaparken 15 dakikalık veya haftalık periyot için test yaptırmak istiyorum.Periyot seçiminde bir türlü bulamadım..burda sistem testi örneklerinde 15 dak. lık testleri gördüm. yardımcı olursnız sevinirim.. teşekkürler.
    evet bunu bende merak ediyorum

8. The Following User Says Thank You to gacırt For This Useful Post:

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    13.584
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    13.700
    Toplam Teşekkür
    4.264 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Trademrk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    system tester da test edeceğiniz sistemi seçtikten sonra test edeceğiniz zımbırtıyı seçerken add securities diye bir buton var onu tıklayın karşınıza çıkan pencerede 5 dk klasör içinden örneğin en yakın vadeyi sadece bir kez tıklayın ve aynı pencerede sol alt köşede periodicitiy var oradan 5-10-15-20-30-60 v.s. seçin ok deyin ve testerda yola devam edin.

that is all
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
    - - - -
    Canım Oğlum İyiki Varsın!

10. The Following 4 Users Say Thank You to TÜRKOĞLU For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    270
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    201
    Toplam Teşekkür
    77 Yazısı Teşekkür aldı

arkadaşlar gecen hafta bilg. format attım sonra metastock tekrar kurdum sonra msdownloder dan tüm verileri indirdim fakat metastock sadece günlük verileri görüyor diger saatlik 5 dk ve seanslık verileri görmüyor

12. The Following 2 Users Say Thank You to kaanyatirim For This Useful Post:

Yer
    YeReleRden
    Teşekkür Teşekkür 
    11.723
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    17.107
    Toplam Teşekkür
    4.538 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı kaanyatirim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar gecen hafta bilg. format attım sonra metastock tekrar kurdum sonra msdownloder dan tüm verileri indirdim fakat metastock sadece günlük verileri görüyor diger saatlik 5 dk ve seanslık verileri görmüyor
    kaan abeyim ms data klasöründeki 5_DAK ve diğer görmediği veri klasörlerini sil ... sonra msdownloaderla tekrar update et ... klasörler yeniden yaratılıcaktır... sonrasında verileri görmesi leazım gayri....
    Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın dostlarınız sizi geçsin

14. The Following 3 Users Say Thank You to fXci For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    42.020
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.003
    Toplam Teşekkür
    3.154 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı kaanyatirim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı fXci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaan abeyim ms data klasöründeki 5_DAK ve diğer görmediği veri klasörlerini sil ... sonra msdownloaderla tekrar update et ... klasörler yeniden yaratılıcaktır... sonrasında verileri görmesi leazım gayri....
    Fxci yukarıda çözümü açıklamış,ben de bir öneri sunayım.Düşük bir ihtimal ama, ms versiyonu olarak yanlışlıkla eod yüklemiş olabilirsiniz.

16. The Following 3 Users Say Thank You to flexy For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    56
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    144
    Toplam Teşekkür
    39 Yazısı Teşekkür aldı

Standart Custom indikatör kullanımı hakkında

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

i) Diyelim ki custom bir indikatör yarattım ve adı da CCC olsun.
    ii) Bu indikatör yapı olarak şu şekilde olsun: CCC(C, %, VAR)
    Yani indikatör değişken olarak kapanış verisini ve belli bir % rakamını kullansın.

Şimdi aynı indikatörü sistem dizayn ederken kullanmak istiyorum ve sistemin içinde CCC(mov(C, 14,E), %, VAR) şeklinde yer alsın istiyorum. Yani sistem dizayn ederken:

İndikatörü şu şekilde kullanmalıyım: CCC(mov(opt1, opt2,E), opt3, VAR)
    Fakat karşıma şu kel seçenek çıkıyor: fml("CCC")

--> fml("CCC(DATA, %, E)") olsa bari??

Bu yazım şekli ile hem CCC kullanılamaz hale geliyor haliyle. Acaba bu sorunu nasıl çözebilirim? Akla ilk gelen seçeneği izleyerek indikatörü açık haliyle yeni bir koşul gibi tanımladım sistemin içinde. Fakat formül o kadar uzun ki metastock hemen kapıya koyuyor beni. Kurtuluş var mı bu dertten?

18. The Following 2 Users Say Thank You to akillipara For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    270
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    201
    Toplam Teşekkür
    77 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı flexy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fxci yukarıda çözümü açıklamış,ben de bir öneri sunayım.Düşük bir ihtimal ama, ms versiyonu olarak yanlışlıkla eod yüklemiş olabilirsiniz.
    sanırım evet sorun bu sn fxci sizin dedğiniz yöntemi denedim ama olmadı heralde eod versiyonu yükledim

20. The Following 2 Users Say Thank You to kaanyatirim For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    42.020
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.003
    Toplam Teşekkür
    3.154 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı akillipara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

i) Diyelim ki custom bir indikatör yarattım ve adı da CCC olsun.
    ii) Bu indikatör yapı olarak şu şekilde olsun: CCC(C, %, VAR)
    Yani indikatör değişken olarak kapanış verisini ve belli bir % rakamını kullansın.

Şimdi aynı indikatörü sistem dizayn ederken kullanmak istiyorum ve sistemin içinde CCC(mov(C, 14,E), %, VAR) şeklinde yer alsın istiyorum. Yani sistem dizayn ederken:

İndikatörü şu şekilde kullanmalıyım: CCC(mov(opt1, opt2,E), opt3, VAR)
    Fakat karşıma şu kel seçenek çıkıyor: fml("CCC")

--> fml("CCC(DATA, %, E)") olsa bari??

Bu yazım şekli ile hem CCC kullanılamaz hale geliyor haliyle. Acaba bu sorunu nasıl çözebilirim? Akla ilk gelen seçeneği izleyerek indikatörü açık haliyle yeni bir koşul gibi tanımladım sistemin içinde. Fakat formül o kadar uzun ki metastock hemen kapıya koyuyor beni. Kurtuluş var mı bu dertten?

Şimdi, öncelikle ms, formülün adını fml("CCC(DATA, %, E)") olarak görüyor bu nedenle çalışmıyor.(DATA, %, E) kısmını indikatör koşulunun içinde tanımlamanız gerekiyor.Bu formülde DATA, %, E 'de DATA yerine fml kullanabilirsiniz ama kendi oluşturduğunuz formülü bu şekilde değilde, Mov(Fml("CCC"), %, E) olarak kullanabilirsiniz.Kendi oluşturduğunuz gösterge formülün MOV'u yada formülün RSI'ı olarak kullanılmıyor.

22. The Following User Says Thank You to flexy For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    56
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    144
    Toplam Teşekkür
    39 Yazısı Teşekkür aldı

Standart Custom indikatör ile sistem testi sorunu

Teşekkürler sayın flexy, sanırım soruyu karışık bir şekilde aktardığım için yanlış anlaşıldı, somut örnek vereyim:

Custom indikatör formülü şöyle olsun:

yuzde:=Input("%",0,100,2);
    period1:=Input("CCC period",1,30,3);
    period2 := Input("period2",3,300,28);
    period3 := Input("period3", 1, 10, 3);

a1:=bir takım hesaplar;
    a2:=bir takım hesaplar;
    CCC:=yukarıdaki hesaplardan yola çıkan bir denklem;
    CCC

CCC kullanan bir sistem testi ise şu şekilde olsun:
    Cross(Mov(C, opt1, E), fml("CCC"))

Dikkat ederseniz CCC bir custom indikatör olduğu için fml("CCC") şeklinde yer aldı yukarıdaki yazımda. Ve şimdi sorun yaşadığım noktaya ulaşmış durumdayız. Sistem testi için opt'leri tanımlamak istiyorum ama CCC için opt tanımlayamıyorum. Şöyle ki yukarıda açık formülde görüldüğü üzere CCC 4 değişken kullanan bir indikatör (yüzde, period1, period2, period3) ama benim sistem dizaynımda bu değişkenleri koyabileceğim bir yer yok.

opt2: yuzde
    opt3: period1
    opt3: period2
    opt4: period3

bu 4 değişkeni metastock'a nasıl test ettireceğimi çözemiyorum?

24. The Following 2 Users Say Thank You to akillipara For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri