ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
Güzel.
a 10200 ile bitti.
b 10150 nin hafif altında bitti.
c 10200 ü geçecek.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
Herkesin hareket noktası farklıdır elbet. Benim için Brent çok önemlidir. Hafta sonuna yükselişle girdi. Ben long olduğum için değil ama pazartesiye çok pis long bekliyorum.
G 20 zirvesi öncesinde Almanya Başbakanı Merkel ile ABD Başkanı Obama’nın verdiği zıt mesajlar küresel ekonomiye ilişkin görüş ayrılıklarını gözler önüne serdi. Obama ekonomik büyümeye, Merkel ise tasarrufa vurgu yaptı.
buradan anlaşıldıgı gibi 2 farklı görüş var çıkan sonuç hem kısalara hemde uzunlara yarayabilir.aslanda en iyisi flat kalmaktı ama zarlar atıldı.ir tarafta açıklarını azaltmaya çalışan avrupa diğer taraftan resesyona gırmemeye alışan abd.önümüzdeki haftalar çok şeye gebe olacak bekleyip görcez
Biraz durum değerlerndirmesi yapalım.
Trade sırasındaki analizle haftalık analiz farklıdır.
Geçen haftanın en önemli analizi buydu aslında.
Bundan öncesinde zaten bir tespitimiz vardı.
Dow 10450-10500 ve Sp 1120-1125 üstü kapanış arıyorduk.
1058X gördü (50 günlük ortalama, .50 geri alım), sp 1131 (50 günlüğe erişemedi bile, .50 geri alım) ve beklenildiği gibi tepki sınırları içinde kaldı.
Kapanışı istenilen yerde yapamadı.
Kuralı biliyorsunuz yükselemeyen borsa ne olur? Düşer.
Düştü.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Şimdi 21 günlük burda yok.
21, 200 aşağı kesti.
21, 50 ve 200 ün altındayız.
Daha kötüsü 50, 200 ü kesince olacak. (death cross)
Belliki burada 50 bir süre hep direnç olacak.
Pazartesiye kadar olan yükselişte 50 kafayı yukarıyı çeviremiyor, rsi 50 yi dirençliyor. Ve 50 nin altında olumsuz bilindiği gibi.
Bollingera noktasal değmiş dönmüş. Eğer tepki yükselişi değilde bir yükseliş dalgası olsa bollingeri yükseltecekti. Öyle olmadığı için yapamadı.
Ek Not: Death crossun tersi olduğunda daha önce 900 den 1220 ye arttık 320 puan) Tabbi bu öyle bir günde olmadı. 9-10 ay. Ne kadar önemli olduğu burdan belli.
Jelibon.
Sonraki grafiği yapmadım, eskisinden gidelim.
Cuma düşüğü 61.8'de.
Sp ve Spy'nin 61.8 in altına inmeleri olumsuz.
Dow ise ordan destek buldu.
Jelibon.
Önemli olan bu.
Burada 6 ıncı denemeyi yapacakmıyız?
104-105.5 arası kritik orta vadeli destek.
5 kere denedik kısa bir süreçte.
Altına gelince ayı oğlu ayılaşacağız.
Olmayıpta burada dip yükselirse duruma bakacağız.
Önümüdeki süreçte burası hemen kırılacakmı, önce tepip alçalan tepe yapıp sonramı kırılacak, hiçmi kırılmayacak bakacağımız konu bu olacak.
Şimdi bu grafik üzerinde tarihe bakalım.
24-7 Haziran görüyorsunuz bunun dip oluşumu olduğu tarihler. Oraya kadar düşüşü tahmin etmiştik ve long anlamsızdı.
Sonra long anlamlıydı Sp 1131 gördü. 90 puan artış oldu.
Bir yazı asıp devam edeceğim.
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri