Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Aslında haklısınız pek yapacak bir şey yok. Bugünü bir şekilde filtreleyip biraz ekrandan uzak kalıp nefes almak gerekliydi. Ama serde bir kere trader'lık/oyunculuk var. Ekranı kapatıp gitmek pek kolay değil.
Peki bugünü zararsız nasıl atlatabilirdik?
Alttaki grafikte bugüne bir bakalım.
Daha sabah bismillah gapli bir açılış ile kısa pozisyona girdik. Dün akşam nasıl yararlanabiliriz diye örnekler bulup açıklamaya çalıştığım AbsoluteStrength ikilisinde Ayılar ve boğaların konumu biz bu pozun pek sağlıklı bir poz olmadığını söylüyordu.
Haklı çıktılar önce flat olduk; iki bar sonra da uzun poza sinyalimiz geldi. Yalnız sinyal geldiğinde Ayılar Boğaların üstündeydi.
4-5 bar sonra ters yönde uzun bir bar ile hem flat hem short oldu. Ancak Short sinyali gelemden bir bar önce AbsoluteStrength boğaları üste kesti. Gene sağlam bir poz gibi gözükmüyordu gene de sinyale uyduk...
Pozda olduğumuz sürece Ayılar ile Boğalar beraber yükseldiler ki poz da uzun sürmedi gene uzun bir bar ile flat ve long olduk. Daha yeni long olmuştuk ki 45 dakika boyunca durmadan düştük 3 dolu mum çubuk ile...
Kapanıştan hemen önce bir uzun yukarı çubuk moralimizi düzeltti ama son barda gene düştük, üstelik bu sefer PDI da 25 altına geriledi ve mavi ışığımız söndü.
Günün sabah bölümü hariç sürekli 25 altında danseden bir ADX'imiz vardı. En ama en önemlisi ise, ADX'in temeli ve trendin öncü göstergesi DX hiç ama hiç en üstte olmadı. Kısaca bugün trendin t'sinden bile iz yoktu...
DX her yukarı çıkışında en üstte geçemeden geri döndü ve aslında herbir dönüşü trendsiz ortamda bir poz değiştirme imkanı idi...
.
Konu hdioxyde tarafından (01.08.08 Saat 23:25 ) değiştirilmiştir.
Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.
Bir önceki mesajda bugünü nasıl zararsız atlatabilirdik sorusunun yanıtını aramaya çalıştım...
Kısaca poza girmeyerek. DX hiç en üste çıkmadı. Girdiğimiz hiç bir poz AbsoluteStrength ikilisine göre sağlıklı değildi. Bir şekilde hep bir araz çıktı.
15 dakika grafikler bas bas uzak durun diyordu gerçek trader'lara..
Bir de nasıl kar edebiliriz sorusuna yanıt arayalım isterseniz:
Sn. Teo hep söyler, trend yoksa gerçek trader piyasadan uzak durur ama insan trader değil de oyuncu ise trend yokken bakacağı şey aşırı alım ve aşırı satım bölgeleridir.
15 dakikada trend bulamadığımızda trend arayacağımız yerin, farkın anlamlı olması bakımından 2-3 dakikalık grafikler olması gerektiğinden daha önce bahsetmiştim. Ama biz arasıra ekrandan başımızı kaldırabilmek istiyoruz. O yüzden aşırı alım satım peşine düşeceğiz. 15 dakikalıklar bu kadar karışık iken de atlayacağımız yer 5 dakikalıklar.
Tek bir kuralımız var. 15 dakikalıklara bakmaya devam edeceğiz; ta ki orada bir trend oluşana kadar bu grafikte çalışabiliriz. Gün sonu 15 dakikalıklarda herhangi bir trend emaresi yoksa kar-zarar ne olursa olsun en geç son barda kapatıp geceye poz taşımayacağız...
Grafiği çok fazla açıklamayacağım. Experti atanmış bıraktım barların üstünde böylece trend takibi yaparken trendsiz seviyede aslında ne kadar geç kaldığımızı gösterebilmek için. Her trend içinde sürekli bir aşırı alım ve satım barındırır zaten.
Asıl uyacağımız CCI'ın aşırı alım veya satım bölgelerinden çıktığı barlar. Pozisyon kapatmak içinde aynı barları kullanıyoruz. Yani bu sistemde flat yok.
CCI 30 benim tercihim, başka göstergeler deneyebilir; kendinizi en rahat hissettiğiniz, aşina olduğunuz başka bir göstergeyi de kullanabilirsiniz. Hemen hemen aynı sonuçları elde edeceksiniz.
Aşırı alım satım bölgesi üzerinde göstergenin tepe yaptığı en yüksek nokta pozisyon taşırkenki stop noktamız, gösterge orayı geçmeden fiyat giriş yaptığımız barı ya da en yüksek noktayı geçse bile stoplamıyoruz. Gösterge tepesini geçmediği sürece fiyat ne kadar yükselse de uyumsuzluk oluşacaktır. Ve uyumsuzluklar trend yokken iyi çalışır...
Herkese iyi tatiller...
![]()
Konu hdioxyde tarafından (01.08.08 Saat 23:55 ) değiştirilmiştir.
Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.
Rsi Bands For Ms
topv:=Input("overbought level",1,100,70);
botv:=Input("oversold level",1,100,30);
tp:=Input("RSI Time Periods",1,100,14);
change:= ROC(C,1,$);
Z:=Wilders(If(change>0,change,0),tp);
Y:=Wilders(If(change<0,Abs(change),0),tp);
tx:=(tp-1)*(Y*topv/(100-topv)-Z);
bx:=(tp-1)*(Y*botv/(100-botv)-Z);
tband:=If(tx>0,C+tx,C+tx*(100-topv)/topv);
bband:=If(bx>0,C+bx,C+bx*(100-botv)/botv);
tband;
bband
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Oguz bu kıtabı bulabılırmısın senın çin usulü ile, şu R SQuare olayına bakacağım.
The New Technical Trader by Tushar Chande and Stanley Kroll
// r-squared shows the correlation with its linear regression line
// values close to 1.0 show perfect relation
// values close to 0.0 show poor relation
// See Metastock Help
// To determine if the trend is statistically significant for a given x-period linear regression line,
// plot the r-squared indicator and refer to the following table. This table shows the values of
// r-squared required for a 95% confidence level at various time periods. If the r-squared value
// is less than the critical values shown, you should assume that prices show no statistically
// significant trend.
// Number ofPeriods r-squaredCritical Value(95%confidence)
// 5 0.77
// 10 0.40
// 14 0.27
// 20 0.20
// 25 0.16
// 30 0.13
// 50 0.08
// 60 0.06
// 120 0.03
// You may even consider opening a short-term position opposite the prevailing trend when you
// observe r-squared rounding off at extreme levels. For example, if the slope is positive and
// r-squared is above 0.80 and begins to turn down, you may consider selling or opening a short position.
// There are numerous ways to use the linear regression outputs of r-squared and Slope in trading
// systems. For more detailed coverage, refer to the book The New Technical Trader by Tushar Chande
// and Stanley Kroll.
Konu teo tarafından (02.08.08 Saat 11:36 ) değiştirilmiştir.
Pardon Cuma günü verdiğin imiş, çalışma yöntemimiz aynı sanırım, RSquare için o kitaba baktın,
Ben yoğun olduğum için ancak yeni gördüm okuma moduna geçtiğim için hafta sonu...
Teşekürler kitap için...Bunu haftanın kitabı yapalım istersen...
ftp://212.175.105.21/TheNewTechnical...anleyKroll.pdf
Konu teo tarafından (02.08.08 Saat 12:29 ) değiştirilmiştir.
Geçen hafta bir takım çalışmalarımız oldu Sevgili Hydioxyde ile,
Geçmiş mesajlarımızda yazdığımız gibi amacımız trend yakalama,
Trend ne zaman var, o zaman gireceğiz,Trendin olmadığı dönemde girmek,
yazı tura atmaya benzer, bazen aşırı alım satım indikatörleri bize
para kazandırır,bazen kazandırmaz.Bu nedenle ben bu döneme oyuncu dönemi diyorum.
Trader amacı para kazanmak olduğu için sadece trend döneminde girmelidir.
Forekste şeytana uydum ve trend olmadığı dönemde aşırı alım satıma güvenerek aldığım pozisyon bana
20.000 USD kaybettirdi.Şu an kendime kızıyorum.Oyuncu oynamak istiyorsan git rulet oyna diye.
Burada Bollinger %b ,aşırı alım satım indikatörüdür.Bu nedenle bununda kullanımını da
askıya aldım.Aşırı alım satım bölgelerinde pozisyon almıyacağım.Lakin Bollinger
bandwidth çok faydalı ,0.0010 lara gelindiğinde bir patlama olacağını belirtiyor,ama yönü söylemiyor.
SAKIN trend olmayan dönemde girmeyin.Kazanırsanızda kaybedersenizde tamamı ile şansa bağlıdır.
Vobda geçen hafta trend dönemi net 5500 puan kazandırdı.Şu an flatte yeni trendi bekliyorum.
Peki bu trendi nasıl anlıyacağız .Adx ile,Adx >25 büyük olunca Pdi ve Mdi durumuna bakarak
pozisyon alacağız.Ve pozisyonumuz Adx < Adxr küçük olana kadar tutacağız.Eğer Adx ,Adxr'ı
yukarıdan aşagı doğru keserse flat olacağız.Buna kesinlikle uyacağız.Isterse o an,piyasa
1000 puan daha artsın.Dax ve Dow % 7 yapsın, bizi ilgilendirmiyor.
Trendi yakalamak için Adx yeterlimi,bana göre değil,Adx pozisyona geç giriyor,zamanında çıkıyor.
Bazende Adx keser gibi yapıp bize en yüksek noktada aldırıyor ve kesip ,trende dönüşemeden
geri dönüyor,Dx erken sinyal veriyor ama o da çok hatalı sinyaller üretiyor.
Adx 5000 puanlık bir trendin 2000 puanını yakalıyor,Yani hareketin %60'ı ,adx sinyal verene kadar gerçekleşiyor.
Burada ,olsun 2000 puan bana yeter,ayrıca haftalarca trendi beklerim diyorsanız Adx'devam.
Aksi takdirde yeni bir trend gösteren indikatör aramamız lazım.Bununda cevabı R-Square de,
Dökümanları okumaya devam...
Konu teo tarafından (02.08.08 Saat 13:28 ) değiştirilmiştir.
cok super bir ornek ve aciklama gercekten cok yararli bu ay hareketler ve forumun bu kismi gercekten bir okul oldu.
ben de dmi dan ayrilmadan aciklamaya calisayim yine baska bir ref. dayanarak teyit edilmeli. yine gonderilen dokumalarda olan sizede sormdugum ters durum uygulanabilir oldugunu goruyorum. yani pdi ustte cengel yapti en tepe noktada short ve mdi yine tepe yaptigi noktada long olunabilir uygun yerlerde de di degisimleri(capraz kesismelerde) cikilabilirdi. ne dersiniz.bu metdoun mutlaka teyit edilmesi gerekli bence cunku aniden trend olusursa bu dusuk periodda terste kalinabilir.(yukarida uzun uzun anlatilan yontemle mesela)
Konu nyse-dj tarafından (02.08.08 Saat 13:27 ) değiştirilmiştir.
Bu yöntem aslında bazen çalışıyor bazen çalışmıyor,Eğer Pdi çengeli yaptı ise mdi'ninde aşagıdan çengel yapıp 15 üzerine çıkması gerekiyor,Ama siz pdi'ye güvenip pozisyon alınca,mdi çengeli yapmazsa zarar ediyorsunuz.Nereden mi biliyorum,Onun da bedelini ödedim de ondan..
Aman uzak dur boşver kalsın,Ürküttüğü kurbağa,eskittiği ayakkabıya değmiyor,o hareketin,En iyi para trendli dönemde...
haklisin. birde ters yani mesela saat 13 civarinda trende cok yakin bir olusum var bu oradan donmeyipde trend olussa vay haline.
birde boyle uyutma ve zorlamalarla asil dediginiz gibi trende fokuslanamiyorsunuz bir anda baslayinca insan apisip kaliyor.
trend strenght gibi bir sey olsa olusurken trendin gucunu olusup olusmayacagi anlayabilsek en azindan bir ipucu..
bazi ornekler gordum ama henuz incelemedim.mfi yada cci yada a/d tersini soyluyorsa hakketten trend zorlaniyor ama cok guclu ise diger gostergeleride dagitabiliyor "trend herseyi degisitirir" sn. hdioxyde"in sozu.
mfi12 ve cci30 super ama bunlar a/d bunlarin yonunde hareket etmiyorsa veya yatay ise cok fazla gosterdikleri yone gidilemiyor meseql 13.20, 25 sularinda short gosterdikleri halde a/d de yatay seyir var
taki 13.55 kadar yani uzun barli dususten tam bes dakika once 13.55 bari mavi ve cok uzun degil( olayi dk lik goremiyorda siz daha net birsey soyleyebilirsiniz . ne dersiniz.
Konu nyse-dj tarafından (02.08.08 Saat 14:00 ) değiştirilmiştir.
In his book How To Make Money Trading Derivatives, Ashwani Gujral interpreted the ADX in a simplified and easy form:
When the ADX is less than 20, it is interpreted as a weak trend or consolidation. In such a scenario, oscillators like the RSI may work better.
When the ADX rises from 15 to 25 or from lower levels, it means the trend is strengthening.
The ADX above 30 is interpreted as a strong trend.
The ADX at an extremely high level of 45 or above is interpreted as a strong trend with a consolidation expected soon. As a result, taking a profit is better if the ADX makes a top or flattens out.
The ADX declining below 30 is interpreted as a consolidation after a trending move. In this case, you can use the oscillators to help you trade. If the ADX breaks down, it indicates that a downtrend is developing.
Yukarıdaki kitapta bahsedilen Lineer Regression kanallarını uzun bir süre Vidya ile beraber bende kullandım, hatta bu konuda kanal trading ile ilgii yazılarımı foruma Seans içine göndermiştim.
Vidya ve Lineer regression çok başarılı ,lakin o da çok geç giriyor.Eğer fiyat Vidya'Nın üzerinde ise, yukarı trendde olduğumuzu anlıyoruz.Lineer regression kanalında ise nereden alıp satmamız gerektiğini anlıyoruz.
Ama maalesef bu kanal ve Vidya'da aşırı alım satım indikatörüdür.
Meraklısına Vidya bands, Vidyaya bandları ben ekledim...Mq4 kodu Foreks için,Eklenti olarak konulmuştur.
Ms için Chande'nin ünlü vidya kodu
--------------------------------------------------
Length:=Input("Length",1,200,21);
Smooth:=Input("Smoothing",1,200,5);
AbsCMO:=(Abs(CMO(C,Length)))/100;
SC:=2/(Smooth+1);
VIDYA:=If(Cum(1)<=(Length+1),C,(SC*AbsCMO*CLOSE)+( 1-(SC*AbsCMO))*PREV);
upperband:=1.01*VIDYA;
lowerband:=.99*VIDYA;
VIDYA;
upperband;
lowerband;
---------------------
Konu teo tarafından (02.08.08 Saat 14:52 ) değiştirilmiştir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri