shibumi Nickli Üyeden Alıntı
1 dk lıkta mekanik işlem yapanları biliyorum ama yaptıkları arbitraj ve aracı kurum olduklarından komisyon sorunları yok.
Vob da deneyimim yok.
şu an sadece 1 kontratla denemeler yapıyorum ve bu piyasayı anlamaya çalışıyorum.
Ve cidden merak ettiğim için soruyorum.
Disiplinli işlem yapan arkadaşlar, günlük yada haftalık yada aylık kaç puan kazanç için stratejilerinizi geliştirdiniz?
Hedef için amerikalıların dediği gibi "sky is the limit" Sn shibumi (bu ara Trevanian'ı çok severim. Çok güzel bir nick)
Ama gelgelim performansı sorarsanız. Bu topikte geliştirelim diye sunduğum sistemin gelştirilmemiş 15 dakikalık grafiklerde sonuçları şöyle:
Eylül 07 kontratı: 3 Eylül-31Ekim arası : 11.050 Pts
Aralık 07 kontratı: 1 Kasım-31 Aralık arası : 9.325 Pts
şubat 08 kontratı : 2 Ocak-29 şubat arası : 15.145 Pts
Nisan 08 kontratı : 3 Mart-30 Nisan arası : 9.825 Pts
Haziran 08 kontratı: 1 Mayıs-30 Haziran arası : -1.140 Pts
Ağustos 08 kontratı: 20 Haziran-Bugün arası : 7.410 Pts
Komisyon Sanko baz alınarak hesaplanmıştır. Entry ve Exit için birer kademe slippage öngörülmüştür.
Ağustosu bu şekilde tamamlayabilirsek yılda yaklaşık 51.000 puan, Umarım bir fikir vermiştir. (Bu arada endeksin 70.000 olduğu dönemde oransal olarak pts bazında kazancın yüksek ama teminatın da aynı şekilde yüksek olduğunu gözönüne alınmalıdır)
şu anki şartlarla sabit 10 kontrat ile ayda ortalama 4.000 pts ile 6.000 YTL teminat karşılığı (Margin yemeyecek şekilde dropdown karşılayacak para gerekli aslında) 4.000 YTL kazanmak mümkün.
Bu performansı %30 varan şekilde artırabileceğimizi düşünüyorum.
Bakalım becerebilecek miyiz?
Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.
Yer imleri