Sayfa 9/161 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon
1921 sonuçtan 97 ile 108 arası

Konu: Fikirler -> Sistemler

Teşekkür Teşekkür 
    18
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    43
    Toplam Teşekkür
    14 Yazısı Teşekkür aldı

Chande in kitabındaki sistemlerin imkb için geçerliliği yok. (Vob için denemedim çünkü o zamanlar vob yoktu ancak sonucun değişeceğini sanmıyorum)

Lakin kitap, mekanik sistemin mantığını ve arka fonunu anlamak için çok önemli bir kaynak.

Açıkçası senelerce yeni bir kitap bekledim yazardan ancak gelmedi...

Bizlere mekanik yaklaşımı ve Chande i tanıtan Bora Kızılırmaka bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisi hala Kanada da yaşıyor ancak piyasalarla bir ilgisi kalmadı ne yazık ki.

2. The Following 2 Users Say Thank You to shibumi For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

5 dklikta bugun9.30 10 15 psara(ms teki normal olan) bakin yukselis gosteriyor ama alakasi yok dusuyor bir yanlislikmi var bu nasil psar

4. The Following User Says Thank You to nyse-dj For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı shibumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Chande in kitabındaki sistemlerin imkb için geçerliliği yok. (Vob için denemedim çünkü o zamanlar vob yoktu ancak sonucun değişeceğini sanmıyorum)

Lakin kitap, mekanik sistemin mantığını ve arka fonunu anlamak için çok önemli bir kaynak.

Açıkçası senelerce yeni bir kitap bekledim yazardan ancak gelmedi...

Bizlere mekanik yaklaşımı ve Chande i tanıtan Bora Kızılırmaka bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisi hala Kanada da yaşıyor ancak piyasalarla bir ilgisi kalmadı ne yazık ki.
    bende tesekkur ederim simdi 2006dan beri Project Manager, Tangible Capital Assets olarak calisiyormus hala ilgisi var.

6. The Following User Says Thank You to nyse-dj For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı nyse-dj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    13/8 deniyorum gayet iyi calisiyor erken sokup tam yerinde cikartiyor bana gore. ama tek kotu noktasi ve kafami kurcalayan sn .teo nun dedigi ussten gidenler yalancidir. bu haliyle 8 oldugu icin cogu kez ustten gidiyor ama trend baslarinda ortadan da basliyor.ornek bugun 5 dklikta 12.30/14.00 arasi. birde su var dik cikarken devam edermi etmezmi sorusunu yada teyidini nasil aliriz sorusunun cevabi bence dx de gizli eger bu ustten geliyorsa adx kesmek uzere buradan analadimg dik bile olsa orada kirilacagi oluyor. sizde bakin ustad sizsiniz.
    denemeden fikren söylüyorum. DX çok volatil olduğu için sizi yanıltacaktır ancak DX(8) üzerine Wilders 8 atarsanız ADX oluyor ya... şunu bir deneyin isterseniz DX(8) üzerine wilders 4 ya da 6 atın. Gene DX(8) tabanlı ama biraz daha hızlı tepki veren bir adx türevi elde edersiniz. bu yeni gösterge ile adx'i karşılaştırabilirsiniz.

Ama başta da dediğim gibi denemedim bakmadım sadece teorik olarak konuşuyorum...
    Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
    Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.

8. The Following User Says Thank You to hdioxyde For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı nyse-dj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5 dklikta bugun9.30 10 15 psara(ms teki normal olan) bakin yukselis gosteriyor ama alakasi yok dusuyor bir yanlislikmi var bu nasil psar
    Bu göstergenin faklı farklı yorumları olabilir ama isminde de saklı bir anlamı var bence:
    Parabolic (bu sadece şekline istinaden) Stop And Reverse...

Yani stopla ve ters yönde pozisyon aç. Daha yükselip yükselmeyeceğini değil eğer long isen nerede umutların gömülüp ters pozisyona geçileceğini seviye olarak gösterir.

Aşağıda olmasının tek anlamı ise bir önceki adımda bir short pozisyon kapattırmış olmasıdır.

Psar ile ilgili internetten Wilder'dan new concept on technical analysis kitabını bulup okuyabilirsiniz.

Sn Teo kitap sizde varsa ftp'ye yüklemenizi rica edebilir miyim bir boş vaktinizde...

şimdiden teşekkürler...
    Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
    Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.

10. The Following 2 Users Say Thank You to hdioxyde For This Useful Post:

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

1 dakikalık sistem kullanan var mı merak ediyorum. Bu hafta mekanik 1 dakikalık sistemim VOB daytrade de iyi getiriye ulaştı. Fakat günde long-short ortalama 40 işlem yaptırıyor. Yine de getirisi pozitif. Biraz geliştirmeye ihtiyaç var yine de.
    -Objektif giriş ve çıkış

-Para yönetimi

-Hareketli stoploss

Bu üçüne uymuyorsanız ne kadar paranız olursa olsun VOBda uzun vadede para kazanmanız imkansızdır.

-----------------------------------------

Burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

12. The Following User Says Thank You to sentinus For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    72
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    436
    Toplam Teşekkür
    308 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı sentinus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 dakikalık sistem kullanan var mı merak ediyorum. Bu hafta mekanik 1 dakikalık sistemim VOB daytrade de iyi getiriye ulaştı. Fakat günde long-short ortalama 40 işlem yaptırıyor. Yine de getirisi pozitif. Biraz geliştirmeye ihtiyaç var yine de.
    1dk lik sistemde komisyondan kar etmek cok zor ve dediginiz gibi cok işlem yaptırır bu yuzden min 15dk lik bir sistem kullanın derim.

14. The Following User Says Thank You to furkan For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

http://www.scribd.com/doc/3982597/Th..._related_doc=1
    yurdumun insanina guzel bir kitapta benden komple birsey.

16. The Following User Says Thank You to nyse-dj For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    denemeden fikren söylüyorum. DX çok volatil olduğu için sizi yanıltacaktır ancak DX(8) üzerine Wilders 8 atarsanız ADX oluyor ya... şunu bir deneyin isterseniz DX(8) üzerine wilders 4 ya da 6 atın. Gene DX(8) tabanlı ama biraz daha hızlı tepki veren bir adx türevi elde edersiniz. bu yeni gösterge ile adx'i karşılaştırabilirsiniz.

Ama başta da dediğim gibi denemedim bakmadım sadece teorik olarak konuşuyorum...

yok zaten tek basina degil dedigim gibi yada dedginiz gibi adx8 ile onu kullaniyorum adxi kestigi yer zaten trendin nefesinin kesildigi yer oldugunu gordum eger dx geri gelmez ise asagidan.

18. The Following User Says Thank You to nyse-dj For This Useful Post:

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı furkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1dk lik sistemde komisyondan kar etmek cok zor ve dediginiz gibi cok işlem yaptırır bu yuzden min 15dk lik bir sistem kullanın derim.
    15-5 dakikalık sistemler piyasadaki hızlı dönüşleri yakalayamıyor. Al-sat verene kadar 600-700 puan buhar oluyor. Sinyale göre girince de sonu hüsran oluyor maalesef stop mtop hakgetire. Gözlemlerine göre VOB çoğunlukla trend yapmıyor zig zaglar şeklinde olup bitiyor bir çok şey. Ortalama 200-300 puan oynatıyorlar genellikle . Bazı oyuncular tradelerini sistemcileri avlamak üzerine kurmuşlar. Denemediğim sistem kalmadı. 1 dakikalıkla geceye kalmaya da gerek kalmıyor. Şimdilik sorun yok. En az bir iki ay daha denemem gerek.

Farklı bir konu ama dikkatimi çeken bi şey var forumlarda. Çoğunluktan edindiğim izlenim sistem trading uygulamıyor çoğunluk . Position trading gibi bir tarz yaygın gibi. Tecrübelerime göre piyasanın yönünü bilebilmek imkansız gibi bir şey. Mekanik sistemlerin avantajı da burada piyasanın yönünü tahmin etmek gerekmiyor bırakınız cebi şişkin olan adamlar piyasanın yönünü belirlesin. Komisyonsa komisyon ne yapalım.
    Piyasa nereye derse oraya gidilir sığ bir piyasa ise büyükler yönü tayin ederler.
    Konu sentinus tarafından (24.07.08 Saat 17:55 ) değiştirilmiştir.
    -Objektif giriş ve çıkış

-Para yönetimi

-Hareketli stoploss

Bu üçüne uymuyorsanız ne kadar paranız olursa olsun VOBda uzun vadede para kazanmanız imkansızdır.

-----------------------------------------

Burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

20. The Following User Says Thank You to sentinus For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    18
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    43
    Toplam Teşekkür
    14 Yazısı Teşekkür aldı

1 dk lıkta mekanik işlem yapanları biliyorum ama yaptıkları arbitraj ve aracı kurum olduklarından komisyon sorunları yok.

Vob da deneyimim yok.

şu an sadece 1 kontratla denemeler yapıyorum ve bu piyasayı anlamaya çalışıyorum.

Ve cidden merak ettiğim için soruyorum.

Disiplinli işlem yapan arkadaşlar, günlük yada haftalık yada aylık kaç puan kazanç için stratejilerinizi geliştirdiniz?

22. The Following User Says Thank You to shibumi For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

bir özeleştiri:

temel analizle teknik analiz dowda calisiyor cogunlukla. ama gelgelelim bizim borsada hayir.
    veriler kotu geldi dusmesi gerekli evet dow dustu hemde trend yaparak. ama vobda veriyi bekledi ve o zamana kadar hem benzer bir grafik cizdi. ama sanki kotu veri gelince abd icin sevinircesine costu. anlamak mumkun degil. ( yada uymamak icin bekledi tam bir spekulasyon grafik önümde bagira bagira yukselicem diyor ama ben inanmiyorum)
    tam tersi grafik olustu ve yukselis trendi.
    eskiden sadece teml veriye bakardim sonra teknik ogrenmeye basladim en iyisi temel ve teknik ve veri tahmini diye dusunurdum( verilerin cogunuda bildim tahminlere bloombergden katilarak) ama tum bunlari bilmeme ragmen kazandim mi hayir oransal olarak kaybettim bile.
    veri tahmininden verilere gore hareket etmekten vazgectim gecen hafta.
    vob yaninda korelasyon var diye fdow birebir takip ederdim. bu haftada artik bundan vazgeciyorum. umarim yine pisman olmam. cunku piyasa ne yaparsam bir baska sey yapip sanki onu bosa cikartiyor gibi. Bildiklerimle dowda oyasam simdiye kadar cogunlukla kazaniyordum.( bence sn.teo sonuna kadar hakli burayi birakmakla eninde sonunda hepimizin gelecegi noktaya gelmis ustad)

saygilar,
    Konu nyse-dj tarafından (24.07.08 Saat 20:00 ) değiştirilmiştir.

24. The Following 2 Users Say Thank You to nyse-dj For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri