http://www.milliyet.com.tr/japonlari...08/default.htm
boyle geyik ne gordum ne duydum , madara etmıs japon bılım dunyasını .. hos turklerıde rezıl etmıs orası ayrı bı mevzu ama)
öğrenmeyi bıraktığımız an ölümden korkmak için bir sebep kalmaz..
e ve son yükselişte olduğumuz sayımda gelinen noktada cuma satışları biraz abartılı oldu.
Ndx de 3 günde gelen 2, 90 lık satış günü dikkat çekici.
bu hafta e nin 1220 yi geçipmi sonuçlanacağı yoksa kısa mı kalmış olduğunun cevabı ortaya çıkacak.
Sp 1175 kırlmadığı sürece e nin dalgalarında olacağız. Tabii bu çok alt sayım doğru ise.
Baştan beridir yazdığım orta vadeli senaryolarda, eski mesajlarda var, yatay senaryo ağırlığını korumakta, (2007-2014 arasında)
Üçgen senaryonun ağırlığa gelmesi için 12000 görülmeli.
Bu hafta tepeler ve dipler alçalıyormu diye bakıyor olacağım.
2 haftadırki dalgalanma zirve oluşumunu çağrıştırıyor, bu kısa vadeli de orta vadeli de olabilir.
Sonucunda 1176-1187-1222 kırılımının aynı yönünde olunmalı, oluştuktan sonra.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
petrolü ittire kaktıra getirdiler yine günlük ilk direncine...
87,76'yı geçerse, 88,37 ciddi direncini hedefler.
orayı da geçerse, fdowu yine 11.100'e çekiştire çekiştire getirir...
endekslerin rahat rahat çakılamamasının tek sebebi olarak görüyorum kendisini...
niye pataküte düşmüyoruz diyip saldıracak yer arayan arkadaşlara hedef olarak karaelmas gösterilebilir...![]()
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
850 den bi miktar short![]()
800 den flat kısalar 50 point daha ekleyelım![]()
Altın yılın en yükseğinde bugün dahi rallisinde devam ediyor.
Altın 1183 altı üstü diye bakılmalı. Önemli direnç.
1186-1192 arası ilk direnç diğeri 1200.
1175 ve 1162-1167 destek. Altında short düşünülmeli.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
hocam bu baya buyuk bı haber , 1 haftadır bu platformu sondurmeye calısıyolar ve durum baya vahım , gunluk 800 bin varil petrol okyanusa akıyor .. kayıtlara dunyanın yasadıgı en buyuk okyanus kırlılıgı olarak gececek bu hafta ıcınde.. abd ıc pıyasasına petrol tedarıgı saglayan bı platformdu bu .. pek oyle poz alınabilecek bir sey degıl , bpye malıyetı burdan alabılecegı pozdan cok daha buyuk ..
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri